Newsflash - 13-15. hét

  • Úgy néz ki, sajnos Michael Keaton mégsem lesz benne az új PÓKEMBER-filmben – viszont Robert Downey Jr. igen.
  • Andy Weir, A MARSI szerzőjének következő könyve szintén hard sci-fi lesz (korábban egy idegenekkel, telepátiával és fénysebességnél gyorsabb utazással teli űroperát tervezett, de azt egyelőre félretette): egy nőről szól majd, aki bűnözőként próbál egy lépéssel a rendőrség és alvilágbeli riválisai előtt járni egy Holdon épült városban - és persze egy csomó technikai, tudományos problémával szembesül közben.
  • A BLÖFF sem kerülheti el a sorsát: a Sony tévésorozatot csinál belőle, persze Guy Ritchie, Vinnie Jones, Brad Pitt és Jason Statham nélkül - kb. úgy, mint a Fargóból, vagyis ugyanabban a világban játszódik majd, csak más, eredeti karakterekkel. Az első évad tízepizódos lesz.
  • Brian K. Vaughan és Marcos Martin írtak/rajzoltak egy önálló THE WALKING DEAD sztorit THE ALIEN címen - Robert Kirkmantől teljesen szabad kezet kaptak, persze úgy, hogy a képregény teljesen új karakterekről szól, és Barcelonában játszódik. Az alkotók oldalán, a Panel Syndicate-en akár ingyen is elolvasható, de persze alapvetően abból tartják fenn magukat, hogy az olvasók fizetnek nekik, amennyit tudnak/akarnak: http://goo.gl/FFpOqM
  • J.A. Bayona rendezi a JURASSIC WORLD 2018-ban érkező második részét. Ő a nagyszerű Árvaházzal tette le a kézjegyét, illetve ő rendezte A lehetetlent és az idén mozikba kerülő Szólít a szörny-adaptációt. Szóval ez nem egy rossz hír...
  • Emlékeztek, amikor James Cameron azt mondta, hogy három folytatást akar csinálni az AVATARnak? Na, most már nem akar. Mármint nem hármat. Hanem NÉGYET.
  • A Birth.Movies.Death. információi szerint a jövőre érkező STAR TREK tévésorozat első évada az eredeti (tehát NEM a rebootolt, J.J. Abrams-féle) univerzumban játszódik majd, méghozzá az ősszéria és a Next Generation közti időszakban - új hajóval, új legénységgel. Továbbá a sorozatot antológiaformátumúra tervezik, vagyis minden évad más korszakban (más szereplőkkel stb.) fut majd.
  • A GYILKOS TRÉFA adaptációja R-es besorolást kapott - ez az első a DC animációs filmjei közül, ami nem fért bele a PG-13-as kategóriába (még az igencsak durva A sötét lovag visszatér is belefért).
  • Bryan Singer és Sophie Turner is célzott rá, hogy a következő X-MEN talán Jean Grey és a Sötét Főnix köré épül majd - ráférne erre a sztorira, hogy jól elmeséljék szélesvásznon, mert hát az X-Men 3. azért nem volt az igazi...
  • Obi-Wan Kenobi él! Vagyis majdnem élt. Chewbacca, azaz Peter Mayhew posztolta ezt a képet Twitteren az első STAR WARS forgatókönyvének egy korai vázlatából. Ebben Kenobi kivédi Vader csapását, és lezár köztük egy ajtót, így csapdába ejtve ellenfelét. Ezután nekiáll kaszabolni a rohamosztagosokat, akik majdnem legyűrik, de ekkor Luke is előkapja a fénykardját (!!), levágja a maradék birodalmiakat, és felsegíti Kenobit a várakozó Falconra.
  • Frank Oz, Yoda hangja (és bábmestere) is dolgozik a STAR WARS EPISODE VIII forgatásán. Hogy mit, azt nem tudni. De valószínűleg nem büfésnek vették föl.
  • Seth Rogen, és Evan Goldberg a Preacher után Garth Ennis másik nagyobb lélegzetvételű képregényéből a THE BOYSból is sorozatot fog csinálni a CINEMAX számára. A pilotot ők maguk rendezik, és Ennis mint executive producer szerepel majd a stáblistán. Már előre félünk...
  • A MOONSHINE előlépett nálunk az év egyik legjobban várt képregényévé. Brian Azzarello és Eduardo Risso, a 100 Bullets legendás párosának új sorozata egy szesztilalom alatt játszódó horror/gengsztertörténet elegy lesz - valamikor ősszel érkezik.
  • Köpeny és Kard a dobozba költözik! A Marvel élőszereplős CLOAK AND DAGGER tévésorozatot készít - a projekt még kezdeti stádiumban van, most keresik hozzá az írókat.
  • Nem tudni, ez is része lesz a Marvel nagy filmes univerzumának, de meglepődnénk, ha immár több éves mozis-tévés összehangoltság után hirtelen csinálnának egy mindentől független szériát. A sorozat egyébként a Disney Freeform kábelcsatornáján fog futni (tavaly ezt még ABC Familynek hívták, de pont azért változtattak nevet, hogy kissé érettebb, felnőttebb közönséget célozzanak meg.)
  • Bár a Rockstar hivatalosan nem erősítette meg, állítólag már készül a GRAND THEFT AUTO 6. Helyszínről még nincs infó, de valószínűleg megint Amerikában játszódik majd. (Szintén "állítólag" idén érkezik a RED DEAD REDEMPTION 2.)
  • VÉGRE! Szeptember 6-án megjelenik BD-n a THE IRON GIANT Amerikában.
  • TRAILER - Itt az előzetes a WAYWARD PINES második évadához, és... úgy látszik, tök ugyanarról szól, mint az első évad /// Trailer kapott a Hét mesterlövész-újra /// Jason Bourne visszatért… /// Függetlenség napja: Feltámadás előzetes - Pusztításpornó! /// Rövid, de nyugalom megzavarására abszolút alkalmas promó a Robert Kirkman ördögűzős horrorképregényéből készült Cinemax-sorozathoz, az OUTCASThoz. /// Mel Gibsonnak, az öreg, vagány, tetoválós motorosnak bajba kerül a lánya, úgyhogy átmegy Liam Neesonba. BLOOD FATHER trailer. /// Előzetes a SUICIDE SQUADhoz, a DC "tudunk mi jó filmeket csinálni" csapó hármasához. Mókásnak tűnik, csak el ne rontsák. /// A Harry Potter-spin offhoz is érkezett egy hosszabb, nagyobb előzetes: FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM. /// Biztos látta már mindenki, de azért mégis: Trónok harca, 6. évad. /// Itt az új előzetes a SZÓLÍT A SZÖRNY adaptációjához, és még mindig fantasztikusan jól néz ki. /// Doctor Strange /// Kemény red band trailer a GREEN ROOMhoz. /// Neon Demon /// Heti Kreatív rovatunkban: DARK SOULS 3 előzetes a nyolcvanas évekből! Igazi gyöngyszem! /// Ha nincs még PS4-ed vagy Xbox One-od, akkor itt egy rohadt nyomós érv, hogy szeptember 30-ig beszerezz egyet: FINAL FANTASY XV előzetes (tiszta alsót bekészíteni előtte) /// A japánok rákapcsoltak: minden idők legnagyobb Godzillája megkezdi pusztító hadjáratát. GODZILLA RESURGENCE trailer.

  • KÉP - Sör + láncfűrész = Groovy! Az első kép az ASH VS EVIL DEAD második évadából. /// Valami varázslatos zajlik New York utcáin... Benedict Cumberbatch és Chiwetel Ejiofor (Mordo báró) teljes harci és mágusdíszben a DOCTOR STRANGE forgatásán. és végre vethetünk egy pillantást Mads Mikkelsen rejtélyes gonoszára is. /// Doctor Benedict Strange /// Forog az amerikai GHOST IN THE SHELL-adaptáció, és már közzé is tették belőle az első képet, rajta a főszereplővel, Scarlett Johanssonnal. Egy kicsit örülünk, és nagyon (nagyon) aggódunk. /// Mester és tanítvány. via Mark Hamill ///Az új HÉT MESTERLÖVÉSZ: Vincent D'Onofrio, Manuel Garcia-Rulfo, Martin Sensmeier, Ethan Hawke, Denzel Washington, Chris Pratt és Byung-Hun Lee. Kurosawa szelleme valahol sír Japánban...
  • POSZTER, RAJZ - Nagy emberek nagy fegyverekkel. Október 11-én jön a GEARS OF WAR 4. /// Barátkozni gyűlnek a hadseregek. Új WARCRAFT poszter. /// Phil Noto képregényes (aki jelenleg többek közt a Star Wars: Poe Dameron sorozatot viszi) csak úgy összedobott egy durva ZSIVÁNY EGYES posztert. /// Rey az erotikus képregényeiről ismert Milo Manarát is megihlette (és az eredmény az olasz rajzolóhoz képest egészen visszafogott). /// Mikel Janin képregényrajzoló vázlata Bruce Wayne-ről a Rebirth után újrainduló BATMAN-sorozathoz - mint látható, Bruce BATMANES ALSÓGATYÁT hord. Reméljük, van rajta egy belső zseb a bat-hitelkártyájának. /// A fejlövések ura visszatér. /// KINGSMAN 2 + Koncepciós rajzok a KINGSMAN folytatásához, a KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE-höz. A főgonosz (Julienne Moore) elpusztítja a Kingsman főhadiszállását, így Eggsynek és Merlinnek a szervezet amerikai megfelelőjével, a Statesmannel kell összefogniuk, hogy szétrúgják a seggét. Matthew Vaughn visszatér íróként és rendezőként is.
  • MŰVÉSZETSápadt holdfény. by Gary Pullin (Mondo) /// Felemelkedés. by Tomer Hanuka /// Batman (Greg Capullo) /// Egy falra kívánkozó AZ ÉBREDŐ ERŐ látványterv.(Tie Fighter Down by Stephan Martiniere) /// Rambo hazatér. by John Barry Ballaran /// Isten hozott Silent Hillben! (Mondo, Sam Wolfe Connelly)
  • BÓNUSZ – Április 26-án a nemzetközi Alien Day alkalmából (értitek...LV-426, 4/26...) a Reebok kidob egy faja kis replikát Ripley Aliens-ben viselt lépőjéből. Na, menő? Rohantok majd a pénztárakhoz? /// Ugyan mi baj lehet belőle...? /// Pontos /// Hasta la vista baby és társai: 100 tökös beszólás, mielőtt a hős kinyír valakit. /// John Carpenter új zenéje a hónap közepén megjelenő második önálló albumáról, a LOST THEMES II-ről. Dögös!

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!