Newsflash - 25-27. hét

  • A POKEMON GO rárogyasztotta a Nintendóra a világbankot, és Kiotóban már azt sem tudják, mihez kezdjenek ezzel a sok lével. Szóval úgy döntöttek, hogy kiadják újra a klasszikus NES-t, mert miért ne. Persze kicsit átfazonírozták, mint a képen is látható: jóval kisebb lett, és HD kábellel lehet a tévére kötni. November 11-én kerül forgalomba 60 dollárért, és ebbe az árba még 30 klasszikus cím is befért. Olyanok, mint a The Legend of Zelda, a Donkey Kong, a Super Mario Bros. A fentiek sajnos egyelőre csak az Egyesült Államokra érvényesek, de azért reménykedni még lehet. Az eredeti NES amúgy 1980-ban debütált, abban az évben, amikor születtem, ami sajnos nem ma volt.
  • Az amerikai képregénypiac közel 20 éve nem produkált olyan jó eladásokat, mint júniusban. A részletek: itt.
  • Újabb Marvel-tévésorozat jön, ezúttal a Foxnál: a stúdió egy élőszereplős X-MEN szériát készít, amelyben közreműködnek a mozifilmek olyan oszlopos tagjai is, mint Bryan Singer, Simon Kinberg és Lauren Shuler Donner - továbbá Jeph Loeb, az író pedig Matt Knix (Burn Notice) lesz. A sztori két szülőről és gyerekükről szól, akik utóbbi mutáns képességei miatt menekülni kényszerülnek a kormány elől, és egy földalatti mutáns mozgalom soraiban találnak menedékre. A Fox egyelőre egy pilotot rendelt be a tervezett sorozatból.
  • A tetszhalott magyar képregénypiac néha még próbál kimászni a sírból: július 17-én, a nyári börzére megjelenik Robert Kirkman és Paul Azaceta nagyszerű horrorképregénye, az OUTCAST első része. (A belőle készült tévésorozatot pár hete indította útnak a Cinemax - de az eredeti jobb.)
  • Crossoverek, amelyekre titkon mindig is vágytál (Ötrészes minisorozat, az első szám szeptemberben jelenik meg.)
  • Vigyázat! Túl sok Kurt Russell és túl sok coolság! Avagy crossoverek, amelyekre titkon mindig is vágytál, második felvonás. (Hatrészes minisorozat, októberben jelenik meg, Greg Pak írja, Daniel Bayliss rajzolja)
  • A világ jelenleg legjobban fizetett színésze: Dwayne Johnson. A Forbes szerint csak tavaly 64,5 millió dollárt kalapozott össze.
  • A második helyen Jackie Chan (61 millió - mert Kína), a harmadikon pedig Matt Damon áll (55 millió). Tom Cruise és Johnny Depp után jön az első nő, Jennifer Lawrence (46 millió, és egyébként jóval fiatalabb, mint a többiek) - már tavaly is ő volt a legjobban fizetett színésznő a listán.
  • A Netflix berendelt 10 epizódot a '60-as évek egyik kultikus sci-fi sorozata, a LOST IN SPACE remake-éből. Ahogy az eredeti, ez is egy idegen bolygón ragadt és ott helytállni kénytelen család viszontagságait meséli el, és félig komikus elemeket is tartalmazó családi dráma, félig sci-fi kaland lesz. Neill Marshall beszállt producernek, és több epizódot is rendezni fog (az elsőt egész biztos). A sorozat 2018-ban debütál.
  • 77 éves korában elhunyt MICHAEL CIMINO, A szarvasvadász Oscar-díjas rendezője. Nyugodjon békében.
  • 86 éves korában elhunyt Robin Hardy, az egyik legnagyobb brit horrorklasszikus, a THE WICKER MAN rendezője is.
  • Hála a Deadpool sikerének, közelebb került a megvalósításhoz Tim Miller rendező egy korábbi projektje, a THE GOON animációs adaptációja, amelyben nyakig benne van az eredeti képregény író-rajzolója, Eric Powell is – David Fincher pedig producerként működik közre. Nincs még konkrét forgatási/premierdátum, de az alkotók "optimisták". Itt a trailer, amely a projekt 2012-es Kickstarter kampányához készült.

  • A Ubisoft egyik vezetője cakk-pakk beismerte egy interjúban, hogy az ASSASSIN'S CREED mozifilm egy marketingeszköz csupán, és még csak sok pénzt sem várnak tőle, csak azt, hogy még több rajongót vonzzon a játékokhoz.
  • A Paramount tévésorozatot készít a BATTLEFIELD játékokból - hogy melyik érából (az első világháborútól a jövőig van itt minden), azt még nem tudni, de hosszútávban gondolkodnak, szóval akár korszakokon átívelő antológiaformátum is lehet belőle. A szóvivő az eredeti "masszív történetéről" beszélt, amivel talán eltévedt picit, tekintve, hogy ezt a szériát leginkább a multiplayer miatt szeretik. (Bár talán vagyunk páran, akik a Bad Company 2 kampányát rongyosra játszották anno...)
  • Quentin Tarantino azt mondta, Hans Landa a legjobb karakter, akit valaha írt. Akar valaki vitába szállni vele?
  • 2011-ben egy lengyel egyetemista srác összekötött két floppy disk olvasót, és zenét játszott le vele. Eltelt öt év, és hatvannégy floppy drive-ból (meg pár egyéb ősi számítástechnikai eszközből) megszületett a FLOPPOTRON. És mi mást lenne érdemes ilyesmivel lejátszani, mint a STAR WARS nyitányát?

  • Óriások a kapuknál! Hosszas tökölés után most már biztosnak tűnik az ATTACK ON TITAN második évadának premierje: 2017 áprilisa.
  • A WARCRAFT hatalmasat tarolt Kínában, de végül még ez sem tudta megmenteni a bukástól. A The Hollywood Reporter kalkulációi szerint 450 milliót kellene hoznia, hogy nullán legyen, de most, hogy közelít mozis pályafutása végéhez, látható, hogy legalább 15 millióval híján lesz ennek az összegnek. Azért ettől még nem kell temetni a folytatást, nagyobb bukták is kaptak már második részt (ld. Pacific Rim).
  • Ahogy ígérték, októberben jön az új JESSICA JONES képregénysorozat a karakter eredeti alkotóitól, Brian Michael Bendistől és Michael Gaydostól. Borító: David Mack
  • TRAILERA MONSTER CALLS /// Új előzetes a STAR TREK BEYONDhoz - végre ígéretesnek tűnik, csak azt a rohadt zenét tudnánk feledni. /// Egy mesterségesen kreált lény elszabadul Ridley Scott fiának sci-fi thrillerében (+ kis Ex Machina áthallások). MORGAN trailer. /// Legeltessétek a szemeteket a Netflix új, klasszikus spielbergi sorozatának második előzetesén. STRANGER THINGS. /// Apa csak egy van. Még akkor is, ha kiviszi a srácait a vadonba, és átmegy pszichopatába. EDGE OF WINTER előzetes. /// Dél-Korea egyik legmenőbb rendezője, Kim Jee-woon új filmet készített. A THE AGE OF SHADOWS függetlenségi harcosokról szól az 1920-as évekbeli japán megszállás ideje alatt. Legeltessétek a szemetek a gyönyörű előzetesen! /// BLOOD FATHER /// FPS húshorror jöhet? A SCORN a DOOM és egy hentesüzem könnyed légyottjának a szentségtelen mementója. Van hozzá kellemes előzetes is. Jó étvágyat!

  • POSZTER – Alternatív poszter a RAGYOGÁShoz. /// A hónap romantikus képe! (Adam Haynes) /// Üdv New Yorkban! (Kilian Eng) /// "You are so cool." (James Rheen Davis) /// Szívderítő poszter Fede Alvarez horrorához, amelyben három tinédzser betör egy vak férfi (Stephen Lang) házába, hogy aztán nagyon-nagyon csúnyán ráfaragjanak. DON'T BREATHE. /// Rajongói poszter a DEADPOOL 2-höz. (Ha valaki nem értené: number two az kb. nagydolog.) /// Egy rakás poszterrel (is) ünneplik mostanság az 50 éves STAR TREKet.
  • KÉP – Látványtervek a SZÁRNYAS FEJVADÁSZ 2-höz. Ez eddig teljesen rendben lévőnek tűnik./// Daisy Ridley jelenti: befejeződött a STAR WARS VIII forgatása. /// Jön a vidám, kedves bohóc, hogy megnevettessen! És megegyen. Már forog Stephen King AZ című könyvének új (kétrészes) adaptációja, itt is van az első kép a szimpatikus Pennywise-ról. /// Forog a SPIDER-MAN: HOMECOMING. Szoros a naci. /// Gal Gadot teljes harci díszben a WONDER WOMAN forgatásán. /// Felállt a csipet csapat! (Koncepciós rajz a JUSTICE LEAGUE-hez) /// Randall Flagg, avagy forog a SETÉT TORONY adaptációja Matthew McConaughey-vel. /// Colin Firth (és Pedro Pascale) a KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE forgatásán. Szóval Harry Hart tényleg visszatér a folytatásban. Végül is egy kis fejlövés még senkit nem akadályozott meg semmiben... /// Az első kép a KONG: SKULL ISLANDből. Úgy tűnik, a készítők nem a levegőbe beszéltek, amikor azt mondták, az ő Kongjuk lesz az eddigi legnagyobb... /// Idris "Gunslinger" Elba Jackie Earle Haley-vel (Sayre) beszélget a SETÉT TORONY-adaptáció forgatásán. /// Mosómedve jetpackkel! Ismétlem! Mosómedve jetpackkel!!!! + Baby Groot! Yondu, Mantis, Nebula és a többiek (kicsit bővült a csapat).  Nyálelválasztó látványterv a GALAXIS ŐRZŐI 2-höz.
  • BÓNUSZ - Hétköznapok Amerikában: egy gamer STAR WARS BATTLEFRONTtal játszik, közben a szomszédban ténylegesen lövöldöznek, épp egy "drive by shooting" zajlik le. /// A Marvel élcelődött kicsit a SUPERMAN V BATMANen. (Spider-Man/Deadpool #6) /// Taika Waititi (What We Do in the Shadows) éppen a THOR: RAGNAROKot rendezi, és nem hazudtolja meg magát. /// Az Éjkirály és a feltámadott.  (The Dark Inker)

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!