OSCAR 2008: Egyéb díjak, közel a szívünkhöz

Miután a Film, színház muzsikától kezdve a Nők lapja kulturális rovatáig mindenki közreadta Oscar-tippjeit úgy döntöttünk, mi sem hallgathatunk tovább!

Számba vettünk tradíciókat, megfűszereztük a megérzéseinkkel, hozzácsaptuk szívünk választását és elkészítettük saját listánkat.

Következzék hát a Geek történetének első Oscar-countdown-ja: a vasárnapi díjátadásig mindennap elmondjuk előérzeteinket néhány díjjal kapcsolatban.

 

 

 


A legjobb fényképezés:

A jelölt-lista hihetetlenül kiegyensúlyozott, tulajdonképpen senki győzelme nem lenne óriási meglepetés, nem hiszem, hogy a többi jelöltön kívül bárki zokon venné, ha a csodálatos Vágy és vezeklés-t fényképező Seamus McGarvey vagy ha a Spielberg- fogságból felszabadított Janusz Kaminski neve kerülne elő a borítékból.

A legnagyobb esélyes  kétségkívül a kétszeresen jelölt Roger Deakins; amennyiben mondjuk Robert Elswit elhozná előle a díjat, az riasztócsengőként előre jelezné a Vérző olaj esélyeit a végső győzelemre. 


a tippünk:
Roger Deakins
Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford

 

 

 


A legjobb vágás:
 

Ebben a kategóriában némileg tisztábbak az erőviszonyok: a frissen átadott Eddie-díjjal a zsebében az A Bourne-ultimátumot brilliánsan ütemező Christopher Rousse erős favorittá lépett elő.

Egyedüli vetélytársai véleményünk szerint a vágópult mellett Roderick Jaynesként praktizáló Coen-fivérek lehetnek, akiknek esetleges győzelme a Nem vénnek való vidék "söprését" vetítné elő.

a tippünk:
Christopher Rouse 
A Bourne-ultimátum

 

 

 


A legjobb látvány:
 

Ha a jelölt látványtervezők között olyan legendákat találunk mint Dante Ferretti (Sweeney Todd) vagy Dennis Gassner (Az arany iránytű) sosem egyszerű a döntés, pláne ha a helyzetet tovább nehezíti a parádésan díszletezett Amerikai gengszter és a Vágy és vezeklés.

Ám mi mégis úgy érezzük, idén egyértelműen hatalmas, lángoló olajfúrótornyok uralták a vásznat!

a tippünk:
Jack Fisk
Vérző olaj


A legjobb jelmez:

 

A ismét egy nehéz kategória, és nem csak azért mert csupa nagyszerű teljesítmény, csupa színpompás jelmez verseng egymással. Ki tudná eldönteni, hogy mi a nagyobb érdem: a középkor vagy a 60-as évek pompás megidézése?

Egy biztos, idén felöltöztették Edith Piaf-ot, Sweeney Todd-ot és Erzsébet királynét is, de szívünket mégis egy felejthetetlen zöld ruha rabolta el!

a tippünk:
Jacqueline Durran
Vágy és vezeklés

 

 

 

 


Holnap következnek a forgatókönyvek!

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!