Tarantino képregényben írja meg a Django elszabadul folytatását - és benne lesz Zorro is

Quentin Tarantino még bőven nem végzett a Django elszabadul-lal. Egy ideig úgy tűnt, készít hozzá folytatást, de később kiderült, hogy az egy teljesen különálló western lesz (The Hateful Eight), aztán meg azt mondta, hogy a kivágott jelenetek segítségével átdolgozza a filmet egy négyrészes, részenként egyórás tévésorozattá. Most pedig kiderült, hogy a rabszolgából lett fejvadász lőporfüstös kalandjai képregényben folytatódnak tovább, ami ráadásul egy Django/Zorro crossover lesz.

DjangoZorrocomic
A művet közösen fogja kiadni a Dynamite és a DC (elvileg még idén), mivel a Zorro jogai előbbi, a Djangóé pedig utóbbinál vannak. De a hír igazán izgalmas része az, hogy a sztorit, amiről persze még semmit nem lehet tudni, részben maga Tarantino írja majd, aki ezzel most először kóborol a képregények területére (a Django elszabadul DC-nél megjelent comic-adaptációja nem ő, hanem a film producere, Reginald Hudlin keze munkája volt, aki ebben a projektben is részt vesz majd). Írótársa Matt Wagner képregényes veterán lesz, ellenben a rajzolót még nem jelentették be (a Dynamite Zorróját Francesco Francavilla, a DC Djangóját pedig R. M. Guéra rajzolta – bármelyikük remek választás lenne).

Tarantino egyébként bőven nem az első rendező, aki comicban utazik: többek közt Joss Whedon, Kevin Smith és Richard Donner nyomdokaiba lépett ezzel – de pl. Stephen King és Orson Scott Card is írt már képregényt. (Hogy miért? Mert a képregény vagány dolog, azért.)

DjangoZorro

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!