OSCAR 2008: A karakterszínészek

 

Ígéretünkhöz híven ma újabb kategóriákkal folytatódik a Geek Oscar-visszaszámlálása.

Túl vagyunk az egyéb díjakon és a forgatökönyv jelöléseken, és ma az évről-évre talán legizgalmasabb versenyt hozó kategóriákkal, a mellékszereplőkkel folytatjuk a sort...

 

a legjobb férfi epizódszínész:

A férfiaknál úgy tűnik egyértelmű a helyzet, "országos" favoritok vannak mind a mellék-, mind a főszereplő kategóriában (ez utóbbiról majd holnap). 
Hiába a gyáva Robert Ford, az ismét brillírozó Philip Seymour Hoffman vagy a rangidős Hal Holbrook, ez a díj nem mehet máshova, mint Javier Bardem nappalijába.
Chigurgh az idei szezonban megnyert minden létező díjat, és a mellékszereplő éppen az a kategória ahol az akadémia is zabálni szokta az ilyen lelketlen istenveréseket.

a tippünk:
Javier Bardem
Nem vénnek való vidék


a legjobb női epizódszínész:

Amennyire egyszerű volt a döntés a férfi mellékszereplők esetén, olyan nehéz a nőknél. Nem túlzás azt állítani, hogy ez a legkevésbé megjósolható díj az idei sorban.
Ott van mindjárt Cate Blanchett, aki a legjobb színésznők között is jelölve van, és ez az álmoskönyv szerint igen jó előjelnek tekinthető.
Vagy a BAFTA-t már behúzó Tilda Swinton a Michael Claytonból, ami, nem győzöm hangsúlyozni, az egyetlen klasszikus stúdiófilm az idén a nagyok között, és ez bizonyos esetekben sokat nyomhat a latba.
És nem feledkezhetünk meg Amy Ryanről sem, az év talán legjobb "nagy amerikai filmjéből", a Hideg nyomonból, vagy személyes kedvencemről, Saoirse Ronan kisasszonyról a Vágy és vezeklésből, aki ha ugye nem is kutya, de gyerek.

Ilyen erős sorban képtelenség ész érvekkel dönteni, maradnak hát az érzelmek, amik leginkább egy nagy amerikai legenda mellett szólnak.

a tippünk:
Ruby Dee
Amerikai gengszter

 

Holnap következnek a főszereplők!

 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!