Kérjük vissza a filmekbe a praktikus effekteket!

Az Amalgamated Dynamics trükkcég alapítói, Alec Gillis és Tom Woodruff, Jr. (akik jelenleg a Harbinger Down című sci-fi/horroron dolgoznak) arról beszélnek ebben a videóban, hogy Hollywood milyen sztereotip gondolkodás miatt részesíti előnyben a CGI-t a klasszikus "praktikus" effektekkel szemben. Illetve, hogy ha éppen igényli is az általuk képviselt, mechanikus/bábos/maszkos trükköket, vagy kevés időt ad csak rájuk, vagy utólag mégis lecseréli azokat számítógépes effektekre (mint a 2011-es A dologban).

Mivel az utóbbi egy-két évben a CGI-mágusok is sokat panaszkodtak (nyilvánosan, és online/social média petíciók formájában is), hogy a stúdiók aprópénzt fizetnek nekik a százmilliókba kerülő blockbusterekben végzett munkájukért, azt gondoltam volna, hogy Hollywood ragaszkodásának a számítógépes trükkökhöz költséghatékonysági okai is vannak. De Woodruffék szerint egyik módszer sem igazán drágább a másiknál. Az mindenesetre szomorú, hogy a stúdiók már az effektek előállítására sem fordítanak elég figyelmet, holott egy rakás filmjük van minden évben, amit szinte csak ezekkel próbálnak eladni.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!