Newsflash - Comic Con-különkiadás!

  • Megbízhatónak tartott források szerint a STAR WARS EPISODE VII Luke fénykardot szorongató, levágott, az űrben sodródó kezével kezdődik. A főhősök (köztük John Boyega) a keresésére indulnak Han Solo és Chewbacca segítségével, akik 30 éve, a Jedi eseményei óta nem látták Luke-ot – közben valakik nem pusztán bolygó-, hanem naprendszerpusztító szuperfegyvert építenek. Persze az is lehet, hogy az egész egy nagy baromság. Kicsit annak is hangzik.
  • A Marvel bejelentette az első STAR WARS képregényeit - mindhárom az EGY ÚJ REMÉNY és A BIRODALOM VISSZAVÁG közt játszódik majd, és már megvannak az első borítók, illetve az írók és rajzolók is:
    STAR WARS: Jason Aaron és John Cassaday
    PRINCESS LEIA: Mark Waid és Terry Dodson
    DARTH VADER: Kieron Gillen és Salvador Larroca
    2015 elején indulnak, a Dark Horse Star Wars-sorozatai pedig jövő hónapban véget érnek.
  • Heti kötelező A GALAXIS ŐRZŐI hír: bejelentették a második részt, James Gunn marad írónak és rendezőnek. (Persze ha bukik az első film, ez a terv még bedőlhet - DE NEM FOG.)
  • Dwayne Johnson lényegében elárulta (ha nem is teljesen konkrétan), hogy ő fogja játszani SHAZAMot a DC filmes univerzumában.
  • Jó hír: Guillermo Del Toro Justice Leage Dark adaptációja (jelenleg DARK UNIVERSE címen fut) Constantine-nel, Swamp Thinggel, Demonnal, Zatannával és Deadmannel még mindig sínen van. Még jobb hír: a DC egyelőre nem köti össze ezt a filmet az "igazi" Justice Leage-gel, Supermannel, Batmannel és a többiekkel (sem pedig a Constantine tévésorozattal), úgyhogy Del Torónak elég nagy szabadsága lesz.

dark universum

  • Jön a HARCOSOK KLUBJA folytatása!
  • Frank Miller hosszú évek után újra SIN CITY képregényeket ír majd! Emellett tervezik Rodriguezzel a harmadik mozifilmet, és Miller adaptálni akarja a MARTHA WASHINGTON-képregényét is (jó kis szatirikus sci-fi/thriller).
  • Edgar Wright szerencsére nem tököl sokat az Ant-Man kudarca után. Bejelentette következő filmjét (amit igazából még 2008-ban jelentett be először), a BABY DRIVERt, amit az akció- és a krimizsáner egyfajta vad megcsavarásának ígér. Wright ír és rendez is. Helyes! Remélhetőleg senki nem ugat majd bele a dolgába.
  • 2017-ben jön A KARIB TENGER KALÓZAI 5! Már nagyon-nagyon várjuk! Nem is tudjuk, mivé lenne a világ nélküle!
  • A Sony az elmúlt hetek nem túl hízelgő pletykái után rendet rakott a PÓKEMBER franchise háza táján. A SINISTER SIX 2016. november 11-én érkezik az amerikai mozikba Drew Goddardtól, A CSODÁLATOS PÓKEMBER 3. pedig 2018-ban. Viszont: a korábban szintén beígért VENOM-filmről mindenki nagyban kussol.
  • Bőrszerkó, Amerika Kapitány pajzsa és Harley Davidson: Scarlett Johansson (vagy a kaszkadőre) megállíthatatlan a BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORÁban:

avengers

  • A The Walking Dead csak a kezdet volt: Robert Kirkman új ördögűzős horrorképregényéből, az OUTCASTból tévésorozatot csinál a Cinemax. A szkriptet, amiért több csatorna is versengett, maga Kirkman írja. (A képregény első része nemrég jelent meg, itt írtunk róla.)
  • Sam Raimi már ígért EVIL DEAD 2-tés A SÖTÉTSÉG SEREGE folytatást, de most a Comic-Conon épp azt jelentette be, hogy egy EVIL DEAD TÉVÉSOROZATon dolgozik a testvérével és Bruce Campbellel.
  • Az AGYFÜRKÉSZŐK (Scanners) több éve bejelentett tévésorozatos adaptációja még mindig sínen van: a produceri feladatokat ellátó Alexandre Aja, aki most épp a Hornst népszerűsíti, azt ígérte, hogy jövőre már lesznek konkrétumok a projekttel kapcsolatban.
  • Kiosztották az Eisner-díjakat, a képregények Oscarjait. A SAGA elvitte a legjobb író, a legjobb festő és a legjobb folytatásos sorozat díját. Nyertek még többek közt: HAWKEYE, SEX CRIMINALS, THE WAKE, RICHARD STARK'S PARKER: SLAYGROUND. A teljes lista (jelöltekkel) itt.
  • A MAD MAX: FURY ROAD nem egy beszélgetős film lesz, George Miller rendező (akinek van még két Mad Max-sztorija készenlétben) azt mondta, Tom Hardynak összesen úgy 16 sora van benne.

mad max

  • Úgy néz ki, a HOBBIT után Peter Jackson rendezni fog egy dalekes DOCTOR WHO epizódot. Helyes! Hátha egy tévés melótól visszaszáll kicsit a földre.
  • "Let Them Fight!" Bár Gareth Evans csak a STAR WARS spin-off után forgatja majd le a GODZILLA 2-t, a Comic-Conon levetítettek hozzá egy teasert, amiből kiderül, hogy benne lesz Mothra, Rodan és King Ghidorah is (utóbbi az eredetiben egy háromfejű földönkívüli szörny volt, ha valakit az a szerencsétlenség ért volna, hogy eddig kimaradt az életéből).
  • Ha már óriásszörnyek, a Legendary stúdió bejelentett egy King Kong-eredettörténetet, SKULL ISLAND címen. 2016 novemberében jön a mozikba.
  • POSZTER – "Here goes nothing." Gyönyörű SW poszter. (Megrendelhető: itt) /// A GALAXI ŐRZŐI Imax poszter. Egyszerűen nem tudnak olyan anyagot kiadni ehhez a filmhez, ami ne nézne ki baromi jól. Bónusz: Mondo-verzió. // A Syfy már ezerszer is megcáfolta az „annyira rossz, hogy jó” koncepciót, de ezen a poszteren tényleg muszáj röhögni egyet. És maga a rosszfilmek apostola, Corman a producer. És „szerelmi történet”...  és "igaz történet alapján". /// Jó kis robot. Ügyes kis robot. Poszter Neill Blomkamp jövőre érkező új sci-fijéhez, a CHAPPIE-hez. /// Azért ez a HOBBIT poszter elég menő lett, még a manapság agyonhasznált beállítás (a hős nekünk háttal néz valami látványosságra) ellenére is. /// Az első poszter az ANT-MANhez. /// A Joe Hill horrorából készült HORNS új posztere úgy néz ki, mintha egy romantikus regény paródiája lenne. ///Az első képek az új HITMAN-filmből, "Hollywood nem adja fel" jeligével.

hitman

  • Fantasztikus Mondo-poszter a HEAVY METALhoz. És nem a régihez, hanem a tervezett újhoz, ami még épp hogy előkészületi stádiumban van. /// Teaser poszter a THE LAST OF US filmadaptációjához. A producer Sam Raimi lesz, a forgatókönyvet a játék írója, Neil Druckmann jegyzi, a főszerepre pedig jelenleg a trónok harcás Maisie Williams az esélyes. /// THE WALKING DEAD: készen állnak. /// Mike Mignola posztere a TOY STORY THAT TIME FORGOT című félórás, tévés Toy Story különkiadáshoz, amiben hőseink játékdinókkal futnak majd össze. Cool! /// Itt az első poszter a JURASSIC WORLDhöz, egyenesen a rendező, Colin Trevorrow twitteréről. /// Jól festenek a srácok (így kell feldobni amúgy unalmas karakterplakátokat).

expendables

  • The Iron Throne is for pussies. Ben Templesmith borítója az ASH AND THE ARMY OF DARKNESS tpb-hez. /// Jessica Alba fegyverre cserélte a táncrudat. Jó ez nekünk? /// Comic-Conos gigaposzter a BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORÁhoz /// Ben Affleck Batmanje nem lett sokkal vidámabb azóta, hogy utoljára láttuk. /// Gal Gadot mint Wonder Woman a SUPERMAN V BATMANből. Voltak (és vannak is) fenntartásaink, de elég jól néz ki. /// És még csak nem is rá utal a cím (ÖLNI TUDNÁL ÉRTE), pedig…

sin city

  • TRAILER - Az új STAR WARS REBELS trailer egészen meggyőző. /// Lehet, hogy csak egy ikszedik állatos horror, de egyrészt elég fasza az előzetese, másrészt meg igen szép színészgárdát szedtek össze hozzá (Billy Bob Thornton, Scott Glenn, Thomas Jane, James Marsden). GRIZZLY trailer. /// Megint zombulnak – 5. évados trailer a THE WALKING DEADhez /// Ethan Hawke, az időzsaru, avagy elég jól néz ki ez kis független sci-fi thriller. PREDESTINATIÁON trailer. /// „Korrekt” előzetes az új MAD MAX mozihoz /// Kevin Smith rozmárt csinál Justin Longból. Trailer a TUSKhoz, ami az év egyik legbizarrabb (horror)filmjének ígérkezik. /// Előzetes a VIKINGS harmadik évadához. Ragnar ugyan király lett, de az élet attól még nem vált habostortává. /// Ez valami egészen frenetikusnak tűnik. Retro kertvárosi szappanopera-komédia űrállomáson, Patrick Wilsonnal és Liv Tylerrel. SPACE STATION 76 /// Ideje egy kis csontzúzásnak! Valaki sorra öli Hong Kong nagy harcművészeit, és Donnie Yen ezt nem hagyhatja annyiban. KUNG FU JUNGLE trailer:
  • BÓNUSZ – John Alvin korai posztervázlatai A JEDI VISSZATÉRhez, amikor az még Revenge of the Jedi címen futott. /// Ritka tévés reklám a RAGYOGÁShoz 1980-ból - csupa alternatív, a filmben fel nem használt képpel. /// Ötperces, frenetikus klip A GALAXIS ŐRZŐIből:

 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!