Firefly: The Verse - Az eget nem vehetik el tőlünk

A Joss Whedon gigakultusszá és geek körökben megkerülhetetlen hivatkozási alappá vált sorozatáról szóló írások hangvétele többnyire valahol az óda és az elégia közé pozicionálható. A lenyűgöző világ (The Verse), a remek karakterek, vagy éppen a frappáns párbeszédek méltatása éppen úgy kötelező kör, mint a mostoha sors feletti kesergés. Bár mindkettő teljesen jogos (mi is beálltunk már a sorba), itt most valami teljesen más következik.

fireflyfanfilm

A Firefly sikerét és státuszát mi sem mutatja jobban, mint hogy az elkaszálása óta a rajongók, igazi browncoat büszkeséggel köszönik, de nem igazán hajlandóak elengedni. Nem telik el év anélkül, hogy fel ne röppenjen a pletyka a folytatásról, aztán vannak olyanok is, akik nem tökölnek, és magukhoz ragadják a kezdeményezést - ahogy az alábbi kisfilmet készítő stáb is.

A The Verse - nyilván az eredeti karakterek iránti tiszteletből - névleg egy másik hajó legénységéről szól, de azért nem nagy kunszt beazonosítani a szereplőket. A CGI elég bénácska, cserébe kompenzálnak a belső terek látványával, ami tán még a sorozatnak is becsületére vált volna, de ami a legfontosabb, hogy az alkotók telibe kapták a hangulatot. Kár is ide bármiféle elemezgetés, inkább nézzétek meg, morzsoljatok el egy könnycseppet, meg az elején dúdoljátok hozzá, hogy "Take my love, take my land...", mert az az egy kimaradt.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!