Megdöbbentő dokumentumfelvételek az 1913-as nagy marsi háborúról

Tavaly készült a History csatornának a The Great Martian War 1913 - 1917 című áldokumentumfilm (a jelek szerint nálunk is bemutatták), ami az 1910-es években történt marsi invázió történetét meséli el. A Mark Strong narrálta filmben a túlélők színészek beszámolóit igazi, első világháborús archív felvételek szakítják meg, amelyekhez CGI segítségével adták hozzá az H. G. Wells könyve (Világok harca) ihlette marsi hadsereg tripodjait. A trükkfelvételek készítői közzétették ezeknek a jeleneteknek egy részét a vimeón, és hát... állati jól néznek ki.

greatmartianw

(A dolog plusz pikantériája természetesen az, hogy amikor 1938-ban Orson Welles rádiójátékot készített a Világok harcából, sok ezer amerikai hitte azt, hogy tényleg nyakukon a marsi invázió.)

Ez pedig egy komplett, rövid jelenet a dokumentumfilmből - egy egykori katona beszámolója a csatáról:

Egyébként nem kizárt, hogy ezeket a második világháborús Star Wars-képeket is ez a doksi inspirálta:

swwarii

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!