Mordályt Kevinnek! A Reszkessetek betörők! egy fegyvermániás szemével

A The Onion döbbenetesen professzionális, műértő, véleményvezér és minden rezdülésében hiteles filmkritikusa ma a Reszkessetek betőrök!-et vette elő, mert ugye anélkül (és ezt a magyar már minden más népnél jobban tudja) nem is karácsony a karácsony. Peter K. Rosenthal szerint a film problémája, hogy a főhős apja egy megbocsáthatatlanul felelőtlen ember, ugyanis (az hagyján, hogy úgy felejti otthon a gyereket, mint más a bevásárlócetlit), nem tart töltött fegyvert a házban, amellyel nyolcéves porontya szétlőhetné Joe Pesci és Daniel Stern fejét - amivel a film egyébként értelemszerűen jobban is passzolna a Geekz profiljába, mint a jégen való elcsúszás meg a tollasfülű és vasalóhomlokú betörő. (A faarccal előadott poén természetesen azért is sül el olyan jól, mert szépen reflektál a rendszeresen fellángoló vitákra az amerikai fegyverkultúrával kapcsolatban.)

Szóval legközelebb ebből a szempontból tessék nézni a Reszkessetek betörők!-et.

(PS: Azért karácsony ide vagy oda, nekem még mindig ez a kedvenc filmkritika-videóm a The Oniontól - természetesen ez is és a lenti is angolul van.)

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!