Newsflash - 3. hét

  • Special Agent Dale Cooper is back in TWIN PEAKS. via twitter @DAVID_LYNCH
  • Danny Boyle és Alex Garland meg akarják csinálni a 28 nappal később harmadik részét, és igen, miután a 28 hetet a második résszel (amiben csak executive producerként voltak benne) már letudták, ez most a 28 HÓNAPPAL KÉSŐBB lesz. Már megvan rá az ötletük, szóval valószínűleg csak a stúdiót kell meggyőzni... (Szomorúbb hírek szintén Garlandtól: nem lát esélyt a DREDD 2-re.)
  • Tévés minisorozat készül Stephen King MR. MERCEDESéből, David E. Kelley (Ally McBeal, Boston Legal) adaptálásában.
  • A CW berendelte a THE FLASH második és az ARROW negyedik évadát - és minden évadban lesznek crossoverek a sorozatok között.
  • Azt még mindig nem tudni, hogy AZ ÉBREDŐ ERŐben felbukkan-e Lando Calrissian legalább egy kis szerepben, de a STAR WARS: REBELS egy epizódjában már biztosan benne lesz - természetesen Billy Dee Williams hangjával.
  • Michael Mann új filmjéhez, a BLACKHAThez Harry Gregson Williams komponálta a zenét - ő is van feltüntetve a stáblistán. Williams csak a moziban ülve tudta meg, hogy ennek ellenére a munkája nagyját (90 percnyi score-t írt) kikukázták, és mással helyettesítették. Szép.
  • 2015 legjobb filmjei a magyar mozikban
  • John Carpenternek februárban megjelenik az első nem soundtrack albuma, a LOST THEMES, és a Vortex című nyitószámból kiderül, hogy ha a mester egy ideje már nem is tud jó filmet csinálni, a zenéi azért még mindig veszettül hangulatosak. (Lehet elmélkedni, hogy ki melyik klasszikusának képsorai alá tudná elképzelni ezeket a taktusokat.)
  • A Holtodiglan után Ben Affleck és David Fincher újra együtt dolgoznak: az IDEGENEK A VONATON remake-ét (újabb adaptációját) készítik el, szimplán STRANGERS címen. A főhős (Affleck) ezúttal egy Oscarért kampányoló színész, akinek gépe meghibásodik, és egy gazdag idegen kínál utat neki a saját repülőjén. Aztán kezdődnek a bajok. A forgatókönyvet valószínűleg a Holtodiglan Gillian Flynnje írja.
  • A Sony február 17-én kiadja DVD-n és BD-n a THE INTERVIEW-t azzal a címkével, hogy "FREEDOM EDITION". Mondjuk pár hetet már késtek azzal, hogy tökösek legyenek, de azért: helyes.
  • Na, ezt is megértük: a Fox egyik fejese azt mondta egy bemutatás előtt álló filmjükről, konkrétan a FANTASZTIKUS NÉGYESRŐL, hogy az egész egy "mess" (kb. rakás szerencsétlenség). A stúdió úgy általában véve nem elégedett a filmmel: milliókat készülnek elkölteni utóforgatásokra, hogy mentsék, ami menthető. (Egyébként február 13-án, a Kingsmannel jön az első trailer.)
  • Tom Hardy kiszállt a SUICIDE SQUADból (mivel húzódik Inarritu The Revenantjának forgatása), és úgy néz ki, hogy Jake Gyllenhaal szállhat be helyette Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto és Jai Courtney mellé.
  • Sejteni ugyan eddig is lehetett, de most már biztos: Patrick Stewart és Ian McKellen nem térnek vissza az X-MEN: APOCALYPSE-ben (max. valamilyen cameóban lehet reménykedni), a film teljes egészében a fiatal karakterekről szól majd (jelenleg is keresik a színészeket, akik eljátsszák az ifjú Jean Greyt, Vihart és Küklopszot).
  • POSZTER + RAJZ - Csak Matt Ferguson poszterei A GYŰRŰK URA-trilógiához. /// IMAX poszterek a TRÓNOK HARCA negyedik évadának (Amerikában) mozikba kerülő, utolsó két epizódjához. /// Colin Cantwellnek az eredeti Star Warshoz készült, korai koncepciós rajzai /// Vagány, 1933-as kifestő, amellyel a gyerekek jegyet nyerhettek a (fejleharapós, embert eltaposós) KING KONGra. /// Retro-poszter az Entertainment Weeklytől a következő Bondhoz, a SPECTRE-hez. /// A Mondo kiadja bakeliten az AGYFÜRKÉSZŐK és a PORONTYOK zenéjét - ilyen borítókkal.

mondoscanner

  • KÉPREGÉNY - Tobey Maguire és Andrew Garfield hivatalosan is bekerült a Spider-Verse Marvel-eseményébe. (Most valahol biztosan meghalt egy kiscica) /// Nem csak Stan Sakainak, hanem Dan Slottnak is elgurult a gyógyszere: a Spider-Verse-be is megérkezett Supaidaman és az ő saját bejáratú óriásrobotja, Leopardon, egyenesen Japánból. Az a szerencséje, hogy imádjuk a hetvenes évek elborult tévésorozatait. /// USAGI GUNDAM. Még nem tudjuk, hogy ez Stan Sakai eddigi legjobb vagy legrosszabb ötlete.
  • TRAILER - A forgalmazó csinált egy jópofa szpotot a BIRDMANhez - mi is benne vagyunk! Ja, igen: nézzétek meg a filmet, mert óriási. /// Bosszúállók: Ultron kora trailer /// Gyilkosok és túlélők: trailer a HOUSE OF CARDS harmadik évadához. Kemény lesz. /// Itt az első trailer a SyFy sci-fi sorozatához, a TÉRSÉG-könyvek alapján készült THE EXPANSE-hez. Hát... látszik rajta, hogy SyFy. /// Aki esetleg még nem látta volna: megérkezett a Mike Allred illusztrálta iZombie képregényből készült sorozat első trailere. Hab a tortán, hogy a Veronica Mars készítői állnak mögötte, szóval akár még a vártnál jobban is elsülhet. /// Olyan, mintha a The Office és a Shaun of the Dead keveréke lenne vámpírokkal. Bloodsucking Bastards előzetes.
  • BÓNUSZ - Tartsd melegen a xenomorfot! Sigourney Weaver látható élvezettel teszteli a lángszórót az ALIEN forgatása előtt, 1978-ban. /// Tarantino gőzerővel forgatja a THE HATEFUL EIGHTet. /// Avengers: Sharknado. (Bocsánat.) /// Most lehet nem imádni a '70-es évek játékiparát? (Riddler vezette Jokermobil spriccelő virággal + Mozgó Denevérlabor tetőre szerelt gazemberfogóval) /// Aki még nem látta, annak azért, aki már igen, annak meg azért: A galaxis őrzői 8-bites verziója! /// Nyerj jegyet a KINGSMAN premier előtti vetítésére.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!