Newsflash - 7. hét

  • A BETTER CALL SAUL elég durva rakétastartot vett: 6,9 milliós nézettségével az első rész minden idők legjobb kábelcsatornás sorozatpremierje. (Persze nyilván segített valamicskét, hogy a döbbenetes számokat hozó The Walking Dead után vetítette az AMC.)
  • Mel Brooks már dolgozik az ŰRGOLYHÓK folytatásán. A cím kapásból tökéletes: SPACEBALLS: THE SEARCH FOR MORE MONEY. A forgatás kezdetét kb. jövő ilyenkorra tervezik (talán nem véletlen, hogy kivárják AZ ÉBREDŐ ERŐ premierjét...).
  • Patrick Stewart azt mondta, hogy a harmadik WOLVERINE-film jó eséllyel egy közös Rozsomák/Xavier kaland lesz. Illetve a korábbi hírekkel ellentétben Ian McKellen idős Magnetója is felbukkan majd az X-MEN: APOCALYPSE-ben (de Stewart idős Xavierje tényleg nem).
  • Van, aki még nem hallotta? Spidey hazatér. Pár új infó a Sony/Marvel dealről:
    - A Sony Andrew Garfieldnál sokkal fiatalabb színészt keres a szerepre (a karakter ismét középiskolás korú lesz)
    - Garfieldhoz hasonlóan Marc Webb rendező sem része az új projektnek.
    - A Sinister Six, a Venom és az egyéb (női karakterekkel tervezett) spin-offok még mindig sínen vannak a Sonynál.
    - A Marvel nem fizet a Sonynak Pókember használatáért; nem fizet a Sonynak részesedést azon filmjei bevétele után sem, amelyekben használja Pókembert; a Sony sem fizet a Marvelnek részesedést a Pókember-filmek bevételei után.
    --> Lényegében a két stúdió egymással szembeni anyagi kötelezettség nélkül élvezi a közös Bosszúállók/Pókember univerzum kölcsönös gyümölcseit.
  • Emlékeztek még a koncepciós rajzokra, amiket Neill Blompkamp tett közzé pár hete egy tervezett ALIEN-filmmel kapcsolatban? Mint kiderült, az a film még nagyon is megvalósulhat. A rendező azt mondta, a Fox benne lenne (akár holnap nekiugranának), és még csak nem is kötnék meg a kezét kreatív szempontból - egyelőre maga Blomkamp tartózkodik a dologtól. Valaki térítse már észhez!

aliennb

  • Mark Hamill kiszólása a rajongókhoz a STAR WARS: AZ ÉBREDŐ ERŐ körüli hatalmas őrület, teljesen elszállt elvárások és kontrollálhatatlan hisztéria kapcsán: "I'm telling you it's just a movie." Oda lehet tenni a William Shatner-féle "Get a life!" mellé.
  • Graham Linehan, a THE IT CROWD atyja egy sci-fi sitcom pilotját forgatja éppen. A CLOUD STATION 13 egy rakás béna tech-gururól szól, akik egy űrállomáson védelmezik a Föld mobiljainak és hasonló eszközeinek olyan létfontosságú adatait, mint a selfie-k, a pornók és a cicás képek. Reméljük, lesz belőle sorozat.
  • Bár jelenleg még javában fut az elmúlt évek egyik legjobb sorozatának, a Banshee-nek a 3. évada, nem kell betojni, bejelentették, hogy lesz 4. is.
  • A Cinemax a héten csupa jó döntéseket hozott. Nemcsak a Banshee 4. évadát rendelték be, de az első teljes (10 részes) évadot Robert Kirkman OUTCAST című, zseniális ördögűzős horror-képregényéből is. A pilotot maga Kirkman írta és Adam Wingard (The Guest) rendezte, és a jelek szerint abszolút elégedett volt vele a csatorna.
  • Ezen a héten valahogy nem tudunk kifutni a jó hírekből: 2015-re SWORD COAST LEGENDS címen tök váratlanul új DUNGEONS & DRAGONS játékot jelentett be az n-Space és a Digital Extremes PC-re. Ez önmagában még persze nem olyan marha nagy meglepetés, D&D-s videojátékokkal tele a padlás, az viszont már inkább, hogy a játék a jelek szerint (kicsit talán a DUNGEON KEEPER és az új EVOLVE sajátos hibridjeként) egy szem Dungeon Mastert állít szembe a legfeljebb négy főt számláló kalandozócsapattal.
  • KÉP + POSZTER – Halál és lőporszag: forog a TRUE DETECTIVE második évada Los Angeles belvárosában Rachel McAdamsszel, Colin Farrell-lel és Taylor Kitsch-csel. /// "Kit nem lőttem még le?" Az első hivatalos Bond-kép a SPECTRE-ből. /// Már forog a DEADPOOL! Egy év múlva pedig be is mutatják. Egyre közelebb vagyunk hozzá, hogy elfelejthessük az első Wolverine-film gyalázatát. /// Brutál poszterek a MAD MAX: A HARAG ÚTJÁhoz. A filmhez egyébként készül egy négyrészes prequel képregény is (a Vertigo adja ki), amit részben maga George Miller ír.

madmax

  • TRAILER – Az amerikai elnök (Sam Jackson) és a finn vadászfiú terroristákkal való hegyi bújócskázása/hadakozása még mindig roppant szórakoztató hülyeségnek tűnik. BIG GAME trailer /// Az év horrorja lesz? CRIMSON PEAK trailer /// Az első Hitman-adaptáció szar és unalmas volt, ez legalább szarnak és viccesnek tűnik. HITMAN: AGENT 47 trailer. / Emma Watson és a sátánkultusz – REGRESSION előzetes /// Az első poszter a THE MAN FROM U.N.C.L.E.-höz. Frankó lenne, ha kapnánk még egy olyan vagány, akciódús kémkomédiát, mint a Kingsman. Már van trailer is.
  • BÓNUSZ – Bosszúállók fanart Pókemberrel. Egyébként az ULTRON KORA elvileg 160 (!) perces lesz. /// Durva EVENT HORIZON poszter. Egyszerűen... durva. /// Ígérjük, ez lesz az egyetlen megnyilvánulásunk Fifty Shades of Grey témában:

 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!