Newsflash - Játékhírek

NY Toy Fair 2015

A múlt hét végén zajlott le a minden évben megrendezésre kerülő New York-i Játékvásár, ami inkább amolyan expóként funkcionál a kiadók részére, lévén az adott év újdonságait remek lehetőség első ízben a nagyközönség elé tárni. Idén is rengeteg  már korábban bejelentett társasjátékról kaphattunk képet most először. Egyedi Geekz-szűrőnket beröffentve egy laza merítés keretében bemutatjuk, mi mindenre izgultak a népek New Yorkban (a képeket a BoardGameGeek W. Eric Martinja készítette).

Hódít a pakliépítés, Zöld Íjásznak pedig muszáj beerősítenie.
Alig jött ki a DC Dice Masters, már meg is mutatták a folytatást.
Ha már Dice Masters: az Age of Ultron sem maradhat ki a szórásból.
Marvel Dice Masters promólapok az Uncanny X-men oldalhajtáshoz #1.
Marvel Dice Masters promólapok az Uncanny X-men oldalhajtáshoz #2.
A HeroClix is felszáll az Age of Ultron szekerére. Naná, hülye lenne kihagyni.
Ééés lesz Ant-Man is. Sírjunk vagy nevessünk?
A Spartacusból készült társasjátékból x-Menes társasjáték készül. Why not?
Mondjuk a Spartacus nagyon jó játék - úgyhogy erre a Mutant Revolutionre kíváncsi leszek.
A D&D Attack Wingje sárkányokkal támad - van miből válogatni.
Én szóltam. :)
A nagy mumus Temple of Elemental Evil modern reinkarnációja. Nice.
A Pathfinder meglovagolja a miniatúrás bizniszt. Jól teszik.
Van vanília, tutti frutti, karamell, rumos dió és kávé. A pisztácia a következő kiegben jön.
Ha kipróbálnád magad Adventure Time-ban. Mert miért is ne?
Must... resist... to... buy...


Halls of Terra - új Relic kiegészítő

Már itt volt az ideje a következő Relic kiegészítőnek. A pvp-t behozó Nemesis után a Halls of Terra láthatóan a tradicionálisabb Talisman-féle expanziók felé nyit, igaz, az újabb helyszíneket hozzáadó oldaltábla ezúttal nem a terep sarkára kerül (talán azt jelezve, hogy a Relichez nem terveznek kismillió kieget). A bővítmény emellett minden meglévő elemhez ad majd valami újat, úgymint kártyák, ellenfelek, tárgyak, ereklyék és persze a játszható karakterek száma is kibővül hárommal (navigátor, terminátor és még valami), illetve egy új nemezis is beszáll az intergalaktikus buliba. Megjelenés idén.

HallsofTerra


Félig szerepjáték, félig táblás társas

Ha Gary Gygax és Dave Arneson ezt látná! Az utóbbi hónapokban rohamosan nőtt a csilivili figurás dungeon crawler játékok száma, ami anno a háborús szimuláció gyanánt művelt miniatúrás wargame-ekből mutálódott ki, hogy végül a figurákat elhagyva a '60-as években megszülessen a szerepjáték. Úgy tűnik, újra reneszánszát éli a táblás négyzetrácsból álló labirintusokba merészkedő és ott szörnyhalmokat felnégyelő játékstílus, elég a Shadows of Brimstone-ra, a Descentre, illetve az abból kinőtt Imperial Assaultra, vagy a D&D társasokra gondolni. Az egyik legsikeresebb minis tabletop wargame-et - a Warmachine-t és a Hordesot - kiadó Privateer Press is úgy gondolta, hogy ebből a buliból nem lehet kimaradni, neki aztán pláne nem, úgyhogy ősszel érkezik a The Undercity, ami jellegét tekintve abszolút semmiben nem különbözik versenytársaitól (választható karakterek, amik kalandról kalandra fejlődnek, rengeteg gyönyörű figura, négyzetrácsos, moduláris játéktábla), kivéve a játékrendszert: mert az biza a jól bejáratott Warmachine és Iron Kingdoms mechanizmusait veszi át. És milyen jól teszi, lévén így egy taktikázásra kihegyezett kockadobálós rendszert kapunk. Az ára, ismerve a PP termékeit, valószínűleg nem lesz pénztárcabarát, de hát nekik is meg kell élniük valamiből.

Új magyar kiadás a láthatáron

A lengyel Portal Games feje, a zseniális játéktervező, Ignacy Trzewiczek a napokban számolt be róla, hogy a 51st State-ből továbbfejlesztett Imperial Settlers nevű játéka többek között magyar nyelven is elérhető lesz. Köszönhetően a Gém Klubnak, aki a kiadást gondozza, hamarosan már a nyelvi akadályok is elhárulnak, hogy minél többen kipróbálhassák ezt a remek játékot.

ImperialSettlers

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!