Newsflash - 12. hét

  • Ha valaki még nem tudná, a 11. számmal elindult az egyetlen magyar képregényantológia, az EPICLINE második évada - minimum a Szekerce és Szemerce sorozat miatt érdemes olvasni.
  • Ha valaki aggódott volna David Lynch múlt heti bizonytalankodása miatt a TWIN PEAKS új évadával kapcsolatban, a Showtime ma mindenkit biztosított róla, hogy minden sínen van: a forgatókönyveket leokézták, a sorozat zöld utat kapott.
  • Garth Ennis régóta ígért új MEGTORLÓ-sorozata (Goran Parlov rajzolóval, akivel már a Punisher MAX-on is dolgoztak együtt) nem konkrétan a Megtorlóról fog szólni, hanem "csak" Frank Castle-ről, a vietnami háború alatt. Ennis már erről a korszakról is írt Megtorló-sztorit (Born), de ez az új a főhős korai háborús élményeiről szól majd.
  • A STAR WARS: ROUGE ONE lesz az első SW-mozifilm, aminek nem John Williams szerzi a zenéjét: hanem Alexandre Desplat (aki a Godzillán már dolgozott együtt Gareth Edwards rendezővel).
  • A SHATTERED EMPIRE című képregénysorozat első része szeptemberben jelenik meg, a STAR WARS: AZ ÉBREDŐ ERŐ előzménye lesz, és közvetlenül A jedi visszatér eseményei után játszódik majd. Phil Noto borítója.
  • Steven Moffat showrunner megerősítette, hogy a SHERLOCK idei karácsonyi különszáma egy önálló epizód lesz, és a karakter eredeti közegében, vagyis a viktoriánus Angliában játszódik majd.

sherlock

  • Még nem tudjuk biztosan, mi értelme, de a svéd regényadaptáció, annak amerikai remake-e és a színdarab után tévésorozat is készül az ENGEDJ BE alapján - az A&E csatorna (Bates Motel) csapott le a jogokra, az író Brandon Boyce (Az eminens, Milk), a showrunner pedig a Teen Wolf atyja lesz.
  • Spielberg hidegháborús kémfilmjéhez, a Coen-fivérek és Tom Hanks nevével is fémjelzett BRIDGE OF SPIEShoz Thomas Newman komponál majd zenét - 30 éve (a Bíborszín óta) ez az elő Spielberg-mozi, aminek nem John Williams lesz a zeneszerzője, a hírek szerint időhiány és egy kis - azóta elmúlt - betegség miatt. (Spielberg következő filmjéhez, a The BFG című Roald Dahl-adaptációhoz már visszatér Williams.)
  • Hicks is back! Hivatalosan: Michael Biehn megerősítette az Instagramján, hogy visszatér Neil Blomkamp ALIEN 5-jében.
  • Sajnos ideje végleg keresztet vetni a DREDD 2-re: Alex Garland forgatókönyvíró a napokban mondta egy interjúban, hogy semmi esély nincs a megvalósulására.
  • Új, horrorokra specializálódó képregénykiadó (American Gothic Press) indul Amerikában, méghozzá az 1958 óta futó Famous Monsters of Filmland (kb. a Fangoria és minden hasonló elődje) magazin irányítása alatt. Az egyik első sztorijukat, a BROKEN MOONt Steve Niles írja - a borítója eléggé rendben van.
  • A MAD MAX: A HARAG ÚTJA hivatalosan is megkapta a maga megnyugtató R-es besorolását intenzív brutalitásért és felkavaró képeiért. Yay! (Kérhetnénk egy red band trailert?)
  • Újabb képregény, aminek még a megjelenés előtt elkeltek a filmjogai: a héten jött ki a CHRONONAUTS, Mark Millar és Sean Gordon Murphy sci-fi/kalandjának első része (Millar az Apollo 13 és Az időgép keverékeként jellemezte a sztorit), és a Universal máris lecsapott rá.
  • TRAILER - Az első, "alig-mutatunk-valamit" teaser az élőszereplős ATTACK ON TITAN mozifilmhez. Azért érdemes kivárni a végét egy jó beállításért az egyik óriásról... /// Tony tisztázza, ki a főnök: TV-spot a BOSSZÚÁLLÓK: ULTRON KORÁhoz (egy sor új jelenettel). /// Történelmi pillanat! Megosztjuk a Geekzen egy Adam Sandler-film trailerét! Na jó... azért benne van Peter Dinklage is. PIXELS, azaz a '80-as évek videojáték-karaktereinek pusztító inváziója.
  • POSZTER - Bond... James Bond. /// Újra szállnak a galambok: poszter a MANHUNThoz, John Woo következő (kínai) akcióthrilleréhez, amelyben egy hamisan megvádolt ügyész keresi menekülve az igazságot. /// Az első poszter az utolsó ÉHEZŐK VIADALÁhoz. (Az előző résznél remélhetőleg jobb lesz.)
  • MŰVÉSZET! - Őrültjó WATERSHIP DOWN poszter két külön színvilággal. by Peter Diamond /// PSYCHO poszter by Chris Brake /// A Mondo poszterei Malick SIVÁR VIDÉKéhez. /// A Mondónál csináltak egy poszter Viharról, mert hogy a viharba ne. /// Poszterek a MAD MAX: A HARAG ÚTJÁhoz a Poster Posse berkeiből. És még néhány. /// Egy szép VISSZA A JÖVŐBE-poszter by Salvador Anguiano
  • BÓNUSZ - Straight to Video: The B-Movie Odyssey – A geekcsemege. /// Kb. egy méter hosszú, 99%-ban papírból készült, iszonyúan részletes Millennium Falcon modell - egy Bernard Szukiel nevű lengyel csávó négy évig dolgozott rajta. /// Peter Falk felolvassa unokájának a Vörös Nászt - avagy tökéletes A HERCEG MENYASSZONYA/TRÓNOK HARCA mash-up. /// Pew-pew, motherfuckers! A THE WALKING DEAD első két évada 8 bites játékként.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!