Newsflash - Játékhírek

Ötletes magyar kezdeményezés: játék vagy film?

Shades of Violet címmel egy új magyar játékot üdvözölhetünk - amennyiben elkészül, mivel az ötletgazda, Halla Viktor az Indiegogon kezdett pénzgyűjtésbe, hogy projektje kiteljesedhessen. Szerencsére ezúttal nem pusztán ígéretet, hanem ízelítőt is kapunk a játékból, ami PC-re, Androidra és iOS-re érkezik majd. Akinek Androidos kütyüje van, az már töltheti is az ingyenes próbaverziót, amiben kipróbálható, milyen maga a játék, amit tulajdonképpen kalandjátékként jellemezhetnénk a legrövidebben, de persze az alábbi videóból rögtön leszűrhető a lényeg. Ha tetszik a Shades of Violet, ne habozz támogatni a srácokat, szükségük van minden segítségre.

Relikviák a Humble Bundle-ben

Vagyis egészen pontosan a Relic Entertainment játékai, úgymint Dawn of War, Space Marine, Company of Heroes, illetve folytatásaik és kiegészítőik. Ha eddig elkerülték volna a figyelmed a - jobbára - stratégiai játékok eme gyöngyszemei, ne gondolkodj tovább, elérkezett az idő, amikor valóban megéri lecsapni rájuk. A részleteket itt találod.

Pillars of Eternity az asztalodon

Erre sem kellett sokat várni, a remek CRPG-ből asztali társast készít a Zero Radius Games. A Pillars of Eternity: Lords of the Eastern Reach egy kártya-alapú játék, amiben 2-4 játékos méri össze erejét, mennyire jók kalandozócsapat-összeállításban, szörnyaprításban és birodalomépítésben. A játékmenet egyszerű, a kártyák szépek, a Kickstarteres gyűjtés pedig már bőven behozta a kért összeget. Ha bővebben érdekel, erre tessék.

Rettegés a víz alatt

Az Amnesia-játékokat gyúró és dagasztó Frictional Games valószínűleg sokat tolhatta a Bioshockot, mert új játékuk, a SOMA első blikkre a neves elődre hajaz. Egy víz alatti komplexumban kolbászolhatunk, természetesen hátborzongató körülmények és ismeretlen lények között. Az előzetes hírek szerint ezúttal több lesz a felfedezés és kevesebb a szörnyek elől futkosás, de annyi biztos, hogy a hangulatra semmi panasz nem lesz majd. Erről combos gameplay előzetesben bizonyosodhatunk meg (a SOMA egyelőre sajnos csak PS4-re jön).

Witcherből sosem elég

Hiába jelent meg a The Witcher 3, a játékot bemutató videók csak nem apadnak. Mondjuk, amíg ilyen hangulatos és szép darabok születnek, bánja a fene. Ezúttal kellemes fentezis aláfestő zene kíséretében ismerhetjük meg a Vaják világát, északtól délig, napsütésben, hóban, fagyban, viharban. Érdemes megnézni.

És Batmanből sem

Főképp, ha kedvenc denevérünk háborúba megy, legalábbis az alábbi játékmenet videó címe szerint. Az Arkham Knightról már szinte mindent tudunk, persze a megjelenésig még lehet számítani egy-két hasonló bemutatóra. Addig is legeltessük szemünket Poison Ivy-n és a harckocsi üzemmódú Batmobilon.

Slasher-játékban túlélni

Az Until Dawn az unalomig túlpörgetett tinihorror-toposzt, a fiatalok egyedül az erdei házban örökbecsűt szeretné felfrissíteni, már ami az interakciót illeti. A játékban ugyanis szigorú auto-save rendszer működik majd, ezért a döntéseink értelmében változik, hogy ki marad életben, a sztori pedig ehhez igazodik, ráadásul egy végigjátszással még csak a felszínt karcoljuk majd. Ja, hogy miről is van szó? Pár fiatal bulizni megy az erdei házba, de valaki vagy valami gyilkolászni kezdi őket. Valószínű, hogy a Supermassive Games fejlesztői dugig rakják kikacsintásokkal a nyolcvanas évekbeli klasszikusok felé, és a műfaj rajongóinak már csak ezért is érdemes lesz beszerezni augusztusig egy PS4-et.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!