Newsflash - Játékhírek

Eheti híreinkben már az idei E3 előszelét érezhetitek, és habár a show csak június 14-én startol el (itteni időszámítás szerint), az ilyenkor szokásos bemelegítés jócskán elkezdődött. Részint ezekből a korai magömlésekből szemezgettünk nektek egy csokorra valót (persze a társasok sem maradhattak ki).

Az új mobilos Star Wars játék a kánon része

Úgy bizony! Ezt valószínűleg senki nem gondolta volna, de a Kabam által fejlesztett Star Wars: Uprising, ami még idén érkezik iOS-re és Androidra, a Lucasfilm és a Disney szerint méltó rá, hogy a hivatalos kánon részévé váljon. Na most, vagy ilyen jó a sztorija, vagy semennyi vizet nem zavar, esetleg nagyobb összegek cseréltek gazdát, ki tudja. A lényeg, hogy az Uprisingról egyelőre keveset tudni, állítólag akció-RPG lesz a drága (amolyan dándzsön-hent-mászka), és A jedi visszatér eseményei utáni Felhővárosban játszódik majd, ahol a helyi hatalom lezárja a rendszert, és árulás vétségével kivégez mindenkit, aki a Császár haláláról szóló hazug pletykákat terjeszteni merészeli. A címből ítélve mi magunk leszünk a felkelők, akik fittyet hányunk a hatalommal való visszaélésre. Landóról egyelőre semmi hír, addig is trélert tessék:

Háború állóképekben

Minden friss Total War: Warhammer cuccra kiéhezve csapunk le, így legnagyobb bánatunkra videóval sajnos még nem, csupán screenshotokkal tudunk szolgálni az egyik leghangulatosabb tabletop játék legújabb digitális verziójából. Legalább ez is valami. Főleg rajongóknak és generálisoknak mond majd valamit ez a pár kép, illetve láthatjuk, hogy kábé mire is számítsunk.

TotalWarhammer01 TotalWarhammer02 TotalWarhammer03 TotalWarhammer04

És akkor jött még egy MOBA

Jól bejáratott trendekkel sosem bűn kísérletezni, kivéve, ha ilyen címen csak a nép beetetése zajlik. Talán utóbbi vádja elkerüli majd a Gearbox csapatát, mert az FPS-MOBA hibridként definiált Battleborn című játékuk, ami valamikor télen lát majd napvilágot, szemmel láthatóan igyekszik újdonságot csempészni a LoL-DOTA 2 tengely demarkációs vonala mögé (a DC-s MOBA, az Infinite Crisis például a héten mondott csődöt). A lövöldére kihegyezett arénázás nem szégyell stílusosan bemutatkozni, lássuk hát, mit tud felkínálni.

Itt jól megfogod, azzal meg odasuhintasz

Kingdom Come: Deliverance címen hamisítatlan középkori hangulatot és az akkori élet bemutatását célozta meg a Warhorse fejlesztői csapata, amihez tavaly a Kickstarteren brutális túltámogatással sikerült pénzt szerezni. A játék PC-re érkezik majd, de csak valamikor jövő nyáron. Az E3-hoz közeledvén viszont ideje volt mutatni valamit, hogy a támogatók érezzék, törődnek velük, ez pedig nem más, mint egy filmecske, amiben két páncélos ürge gyepálja egymást. Íme:

Gőzerővel dalol negyedjére Bard

Brian Frago, CRPG-atyaúristen a Wasteland 2 és az új Torment elsöprő Kickstarter-sikerei után harmadjára is beszáll a kalapozásba, és ezúttal is egy régi játék folytatását szeretné tető alá hozni. A címmel ellőttem a poént, ez a játék a Bard’s Tale negyedik része lesz - igen, lesz, mert alig pár napja megy a kampány, és habár több, mint egymillió dollárt kérnek, az összeg hajszál híján máris összejött, vagyis egy-két év és újra nevethetünk Bard humorán, meg andaloghatunk a kelta zenére. A támogatásba itt tudsz beszállni, az engine-t pedig alant videó mutatja be.

Teknőcök a tányérban

Nyugi, nem főve, hanem festve. A Nickelodeon és a WizKids dollárjelekkel a szemükben pacsiztak össze: a Teenage Mutant Ninja Turtles brend minden elképzelhető módon társasjátékká avanzsál majd, így első körben kapunk egy HeroClix és egy Dice Masters átiratot. A HeroClix az a bizonyos előrefestett-talponkattintgatós műanyag figurás harci játék, míg a Dice Mastersről itt olvashattok bővebben. Ez egyelőre a jéghegy csúcsa, a bejelentés szerint a létező összes Teknőcök verzió utat talál majd az asztalra, legyen szó képregényről, a klasszikus rajzfilmről vagy az animációs sorozatról. Teknőc-túltengésre felkészülni.

tmnt-heroclix

Pokoli játszmák

Az angol Wartorn Games semmi újat nem mutat nekünk a skirmish tabletop miniatures kategórián belül, de amit igen, arra érdemes odafigyelni. Infernal nevű játékukra a Kickstarteren gyűjtenek pénzt, és elég jól haladnak, amin a figurákat elnézve nincs mit csodálkozni. A pokolból felbugyogott testrabló entitások emberbőrbe bújt torz förtelmei miatt már érdemes csekkolni a KS-oldalukat, és habár a szabályokat még nem ismerjük, remélhetőleg élvezetes játékot sikerült összekalapálnia a két brit úriembernek. A “miért is add nekünk a pénzed”-féle kortes videójukat nagyjából félig érdemes megnézni, utána már csak szájtépés következik.

The Stars Are Right: feltámad a Chaosium

Tékozló fiatalkorom egyik kultikus szerepjáték-kiadója végre magára találhat, ugyanis visszatér az elnöki székbe Greg Stafford, a fedélzetmesteri posztra pedig a majdnem-legendás Sandy Petersen (a Call of Cthulhu szerepjáték atyja). Az alapítók eme döntése szülői gondoskodásról tesz tanúbizonyságot, lám-lám, ebben a pénzhajtotta világban tud még vastagabban fogni a toll. Viccet félretéve, ez baromi jó hír, mert bizony a CoC hetedik kiadása körül nincs minden rendben. A két ősöreg veterán ígéretet tett rá, hogy kipucolják az összes Ősi Jelet a cégből, hogy a Mérhetetlen Vének (vagy Nagy Öregek, ha te is annak számítasz a Bíborholdas időkből) újra régi pompájukban tündökölhessenek. Na nem mintha rászorulnának, manapság a csapból is Cthulhu folyik (ami jóóó!).

CoC01

Frankenstein és Napóleon bemennek egy kocsmába

És ez akár meg is történhet a Cubus Games új interaktív digitális játékkönyvében, a The Frankenstein Warsban. A szemmel láthatóan az inkle nyomdokaiba szegődni szándékozó fejlesztőcsapatnak ezzel a játékával minden lehetősége megvan a kitörésre, persze egy gamebook esetében a tartalom az elsődleges, nem a megvalósítás. Elnézve az 80 Days és a Sorcery! 3 újításait és sikerét, ellenben muszáj megállapítani, hogy nem feltétlenül ezen múlik most már a digitális lapozgatós könyvek sorsa. Úgyhogy ha érdekel a dolog, erre kattints.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!