Newsflash - 27-29. hét

  • Ingyenesen olvasható a készülőben lévő magyar, de amúgy nemzetközi terjesztésűnek szánt A HEGY képregény első néhány oldala. A srácok nem kis fába vágták a fejszéjüket, rögtön egy teljes világban gondolkoznak, amit az első, 180 oldalas képregény után további sztorik, regények, sőt, alkalmasint egy szerepjáték és videojáték is követnének. Magához a projekthez indiegogón kalapoznak, az angol nyelvű Facebook-oldaluk emitt. Sok sikert, eddig elég jól néz ki a dolog!
  • 83 éves korában elhunyt Omar Sharif, az egyik leghíresebb arab színész, az Arábiai Lawrence és a Doktor Zsivágó sztárja.
  • A mainstream szuperhősfilmek áradatának pozitív mellékhatása, hogy egyéb, "felnőttesebb" képregények is vászonra/tévébe költöznek. A Universal Cable Productions megállapodott a Dark Horse kiadóval, és sorozatot csinálnak Paul Chadwick Eisner-díjas, lírai "földönkívüli testes" drámájából, a CONCRETE-ből, Cullen Bunn és Tyler Crook nemrég startolt, boszorkányos-gótikus horrorából, a HARROW COUNTYból és a Gerard Way/Gabriel Bá duó teljesen elszállt, hardcore szuperhősőrületéből, az UMBRELLA ACADEMYből. (Utóbbiból a korábbi hírek szerint film készült volna, de az ezzel kútba esett.)

képregsor

  • Pulp attack! Mozifilm készül az 1928-as ős-BUCK ROGERS könyvből, az ARMAGEDDON 2419 A.D.-ból. Mivel a forgatókönyvet olyan arcok írják, mint Flint Dille (Transformers animációs sorozat) és Edward Neumeier (Robotzsaru, Starship Troopers), még az is lehet, hogy megőriz valamit az eredeti oldschool/ponyvás stílusából.
  • Még maradt pár példány a Geekz első e-könyvéből!!44!!
  • A Lionsgate rábólintott és szabad utat adott a MONOPOLY filmváltozatának! A forgatókönyvet a Gattaca és a Truman Show mögött álló Andrew Niccol írja majd, de hogy ebből mit lehet majd kihozni, abba jobb bele sem gondolni.
  • Az év legjobb dialógusai várhatók a Marvel frissiben bejelentett STAR WARS-sorozatában, a CHEWBACCÁban. Gerry Duggan (Deadpool) írja, Phil Noto rajzolja (a jobboldali borító is az övé). Már tényleg csak egy szóló R2D2 képregény hiányzik.

chewbie

  • Forog a Star Trek 3. amelynek immár megerősített, hivatalos címe: STAR TREK BEYOND. A forgatókönyvet ugye Simon Pegg írta, és azt mondta, más lesz, mint az előző kettő: új fajok, új bolygók, felfedezés, kaland és optimizmus. Helyes!
  • Mint kiderült, Vihar és Psziché azért bandázik ezen a képen a nagy főgenyával, mert Angyallal és Magnetóval (!) együtt ők lesznek Apokalipszis négy lovasa.
  • Az ember azt gondolná, hogy nem lehet még jobban fokozni a The Walking Dead-drogadagunk töménységét (a folyton megújuló képregény, az egyre jobb tévésorozat és a hasonlóan remekül sikerült Telltale Games kalandjátékszéria után), erre Brian K. Vaughan bejelenti, hogy Marcos Martin rajzolóval ők is beszállnak egy sztorival a történetfolyamba. Bár a két szerző által alapított, Panel Syndicate nevű digitális platformon fog debütálni, a nagyszerű, de eddig kizárólag itt megjelenő The Private Eye képregényükkel együtt az Image normál füzetes formában is ki fogja adni.
  • Novemberben startol WARREN ELLIS (Transmetropolitan, Hellblazer, meg még ki tudja, mi minden) brit képregénypápa ongoingnak tervezett JAMES BOND sorozata. A terv szerint a képregény Fleming könyveinek sérült, erőszakos 007-esét szerepeltetné, ami Ellist ismerve mondjuk annyira nem meglepő - cserébe fasza.
  • Már javában forog a DAREDEVIL második évada. Elodie Yung  lesz Eleketra (azt már tudjuk, hogy Jon Bernthal pedig a Megtorló), és a Marvel posztolt hozzá egy új promóképet is.

elektra

  • Nem csak hogy Amerikában újra bemutatják a világ egyik legjobb animációs filmjét, a THE IRON GIANTet, de ráadásul kibővítik két új jelenettel (remélhetőleg benne lesz a címszereplő álomszekvenciája is), ősszel pedig piacra dobják DVD-n és BD-n! És még egy ilyen új, gyönyörű posztert is csináltak hozzá.
  • Sokan azóta várunk erre, hogy Ben Affleck lett az új sötét lovag: a DC önálló BATMAN-filmet készít, amit maga Affleck rendez majd, sőt, a forgatókönyvet is ő írja a karakterben már tapasztalt képregényguruval, Geoff Johnsszal (Batman: Earth One) közösen. És sehol egy Snyder vagy egy Goyer a láthatáron. Ezt már szeretjük!
  • STAR WARS! Régi ismerősök a Comic-Conon + az első kép Leiáról. Itt meg egy majd' négyperces werk.
  • Emlékeztek még a tankszerű Batmobile-ra Miller The Dark Knight Returnséből? Na, az semmi. Batman (mármint az új Batman), mostantól ilyen, az egész háttércsapatát magába fogadó, mozgó főhadiszállásként szolgáló BAT-TRUCKban, Denevérkamionban osztja majd az igazságot a Snyder/Capullo páros írta képregényben.

battruck

  • Jövőre animációs film készül Alan Moore klasszikus GYILKOS TRÉFÁjából - remélhetőleg ugyanazon a színvonalon, mint a The Dark Knight Returns adaptációja.
  • A poszter csak fan art, de twitteren már folyik a kampány, hogy Kevin Conroy és Mark Hamill legyen Batman és Joker hangja, és mindketten jelezték is, hogy benne vannak.
  • Hugh Jackman elég erősen utalt rá a Comic-Conon, hogy igazak a pletykák, és a harmadik ROZSOMÁK-film Mark Millar és Steve McNiven posztapokaliptikus OLD MAN LOGANjét veszi alapul, benne az öreg főhőssel és a rajta kívül már halott X-Mennel. Elvileg ez lesz a színész utolsó Rozsomák-szerepe.
  • Joss Whedon bejelentette új képregényét: a Dark Horse-nál megjelenő, steampunkos beütésű TWIST egy "viktoriánus, női Batman" kalandjairól szól majd. Jól hangzik!
  • Aki szerette az X-MEN: AZ ELJÖVENDŐ MÚLT NAPJAIt, az mindenképp nézze meg a 17 perccel hosszabb ROGUE CUTot. Bár ironikus módon pont Vadócnak alig van bármi szerepe benne (sőt, alig párszor szólal meg), sok-sok apró finomságot hozzátesz a sztorihoz.
  • Lehet, hogy az elkaszált CONSTANTINE mégis megmenekül - legalábbis bizonyos értelemben: a CW gőzerővel dolgozik rajta, hogy behozza a karaktert és Matt Ryant az ARROW-ba (ami a következő évaddal egyébként is az eddiginél misztikusabb területekre téved). A kérdés persze az, hogy jó-e, ha Constantine egy szuperhősökkel teli világ ikszedik mellékalakja lesz...
  • Az utóbbi sok-sok év egyik legjobb képregénye, a Scalped gárdája újra együtt! Jason Aaron és R. M. Guéra következő sorozata, a THE GODDAMNED egy özönvíz előtti bibliai eposz lesz - természetesen nem szokványos, hanem kegyetlen és durva cuccra kell számítani, és pl. barlanglakók harcolnak majd benne dinoszaruszokkal. (Aaron kommentje: "Fuck you, science".)

thegoddamned

  • POSZTER + BORÍTÓ - TURBO KID poszter (Trailer, ha anno lemaradt volna róla valaki.) /// Napnyugta, tengerpart, óriáskerék, zombinyomok. Poszter a FEAR THE WALKING DEADhez. /// Az első poszter a Robert Kirkman remek horrorképregényéből készülő tévésorozathoz, az ördögűzős témájú OUTCASThoz. /// Simán pályázhat az év legvagányabb posztere címre: AMERICAN ULTRA. /// THE HATEFUL 8 poszter. /// Finomság a Comic-Conról: X-MEN APOCALYPSE poszter, rajta maga En Sabah Nur, vagyis Apocalypse. /// Végre egy jó ANT-MAN poszter. (A Mondótól.) /// A CRIMSON PEAK poszterei egyre szebbek és jobbak. Ezeket a Mondo csinálta. /// A doktor újra rendel... egy fejszével. Vagány borító Jason Aaron és Chris Bachalo új DOCTOR STRANGE-sorozatának első részéhez.
  • MŰVÉSZET - Rust Cohle, "The Taxman" by Marko Manev /// Ne is törődjetek a véres padlóval... A DOLOG by Sam Wolfe Connelly /// Felvidéki Miklós fantasztikusan hangulatos fan posztere a VALAMI KÖVEThez. /// Mondo. ALIENS. Kérdés? /// Star Wars. Az egyszerűség gyönyörködtet. (by Raborlatte) /// Godzilla - Felvidéki Miklós rajza /// 2001. /// Elég cool Mondo-poszter az eredeti GODZILLÁhoz. /// A mutánsbár nyitva. EMLÉKMÁS by Chris Skinner

emlékmás

  • KÉP + RAJZ - Az első kép a VICTOR FRANKENSTEINből: McAvoy a címszerepben, Radcliffe mint Igor (aki nem csak egy egyszerű szolga, hanem szintén Frankenstein teremtménye). /// Benedict Cumberbatch, Martin Freeman és a bajsza a SHERLOCK viktoriánus Angliában játszódó, karácsonyi különszámának promóján. /// Az első hivatalos képek az X-MEN: APOCALYPSE-ből. In Singer we trust... de azért az a jobb felső hupililás csoportkép egy kicsit kínos. /// Neil Blomkamp új koncepciós rajzot osztott meg a következő ALIEN-filmről, rajta Ripley-vel és Hicksszel, és hozzátette, hogy jól haladnak a film munkálatai. /// Csak keményen! (Arkham Knight by Ronan Toulhoat) /// "Időgépet épített egy DeLoreanból?" 30 éve mutatták be az első VISSZA A JÖVŐBE-filmet. (Kép: Francesco Francavilla)

visszaajövőbe

  • TRAILERThe Hallow /// Szemekbe zárt titkok /// A Japánban június 20-án debütált GHOST IN THE SHELL: THE NEW MOVIE-hoz érkezett egy új előzetes, sajnos egyelőre csak japánul, felirat nélkül, de a látvány magáért beszél. /// A FUNimation jóvoltából az USA-ban is vetítésre kerül majd az ATTACK ON TITAN élőszereplős változata (ami két filmet takar), így ahhoz is kaptunk új trélert. /// Ringbe száll a második generáció, Stallone Rockyja mentorkodik: CREED trailer. /// Mivel a Támadás a Fehér Ház ellen ugye ordított a folytatásért, Gerard Butler most Londonban irtja az elnök bőrére utazó terroristákat. LONDON HAS FALLEN trailer. /// The Wave  /// Itt a The Walking Dead 6. évadának előzetese /// Show Me a Hero – Új HBO sorozat a Drót alkotójától /// Suicide Squad /// Fantasztikus Négyes /// Az első teaser a magyar NeocoreGames WARHAMMER 40,000: INQUISITOR - MARTYR játékához. Az első infók alapján sandbox-jellegű akció-rpg lesz, és valamikor 2016-ban jelenik meg PC-re, Macre és újgenerációs konzolokra. A Van Helsinget imádtuk a csapattól, szóval most öröm van. És itt egy in-engine (nem pedig in-game) trailer, magával Karl Franz császárral a főszerepben. For the Empire! /// The Revenant /// The Boy /// Narcos – A következő Netflix-sorozat /// A gyilkos kerti törpék és yetik támadása: Jack Black és társai egy egész szörnysereg ellen. A GOOSEBUMPS piszkosul szórakoztató horrorkaland-hülyeségnek tűnik.
  • BÓNUSZ - Heti WTF: koncepciós rajz a póktestű Brainiachoz Christopher Walken fejével, a soha el nem készült, Cage/Burton-féle SUPERMAN LIVESből. /// Van egy rakás A HARAG ÚTJÁra vágott Mad Max 2. trailer, de ez az eddigi legjobb. /// Vége a táncnak! Alex Ross megfestette híres, 1999-es Joker/Harley Quinn képének "folytatását". /// A McFarlane Toys nem viccel: szuper-badass Michonne figurák képregényes fekete-fehérben és tévésorozatos színesben.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!