Jön a legjobb kortárs sci-fi sorozat harmadik évada!

Nem is tudom, mit mondjak annak, aki még nem ismeri a Black Mirrort. Charlie Brooker (Dead Set) brit antológiasorozata a kortárs Alkonyzóna: briliáns, éleslátó, vicces, gonosz, szatirikus, drámai vagy éppen horrorisztikus történeteket mesél ember, társadalom, technológia és média kapcsolatáról, és olyan neveket idéz meg, mint Philip K. Dick, George Orwell vagy William Gibson. (Bővebben itt lehet vele ismerkedni.) A Black Mirror 2011-ben startolt el, azóta mindössze hét része jött ki (két háromepizódos évad és egy 2014-es karácsonyi különkiadás), és immár két és fél éve várjuk az újabb teljes, harmadik évadot.

blackmirror_title

Nos, még mindig nem tudjuk, ez az évad mikor fog debütálni, viszont legalább már biztosan tudjuk, hogy elkészül. A sorozatot az utóbbi időben a Netflix tette elérhetővé Amerikában, és mivel igencsak népszerűnek bizonyult (ezzel együtt még mindig messze nem ismerik annyian, mint kellene), úgy döntöttek, teljes mellszélességgel beállnak mögé. Brooker már írja az új epizódokat, és elvileg még idén megkezdik a forgatást. És a legszebb az egészben: a Netflix kapásból egy tizenkét részes évadot rendelt, vagyis már első körben is több epizódot kapunk majd, mint eddig összesen.

Gyorsan ki is löktek a bejelentés mellé egy mindössze pár másodperces nesze-semmi-fogd-meg-jó teasert, de most még ennek is nagyon örülünk. (Alá pedig beszúrtam a második évad előzetesét, mert még mindig rohadt jó.)

Egyébként a Black Mirror legelső epizódja, a National Anthem egy különösen szemét humorú szatíra volt, amelyben a brit miniszterelnököt egy disznóval való közösülésre kényszerítették - bár, hogy ez miért jutott most eszembe, arról fogalmam sincs.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!