Newsflash - Játékhírek

Alakul a Mafia 3

További részleteket árult el a 2K Games a készülő Mafia 3-ról. Az első rész tekintetében született elég nagy elvárásoknak szemmel láthatóan nagyon szeretnének megfelelni, ezt pedig az alábbi pár perces videóban el is mondják nekünk. Mindenféle finomsággal igyekeznek feldobni a játékmenetet, és ehhez nem győzik hangsúlyozni, milyen fontos szerep jut majd a főszereplő félvér eredetének, a korhű és a beleélést megkönnyítő környezetnek, illetve a három különböző hadnagyunknak. Mindezt eddig nem látott képsorokkal támasztják alá, amit minden Mafia-fannak érdemes lesz tanulmányoznia.


A kőszívű ember

A The Witcher 3 durva hype-ot kapott tavasszal, de nem bántuk, mert szinte minden videója magas élvezeti értékkel bírt. Az első fizetős kieg, a Hearts of Stone szintén élmezőnyt gazdagító, filmekre hajazó előzetese nemrégiben pottyant az ölünkbe. Geralt ezúttal egy halhatatlan banditával akad össze, meg egy rakás új ellenféllel és fegyverrel, ahogy azt már megszokhattuk. Jöhetne lassan egy Witcher film is.


Stephen King nyomdokain

A Funcom nemrégiben adta tudtunkra, hogy horror témájú kalandjátékot hegesztenek a sufniban, méghozzá afféle felfedezős-átélős típusút, mint amilyen a Dear Esther vagy a Vanishing of Ethan Carter volt. A The Park című alkotásuk saját bevallásuk szerint rövid lesz, de annál intenzívebb. Hogy ne csak a levegőbe beszéljenek, rittyentettek nekünk egy fejlesztői videót, amiben amellett, hogy munka közben láthatjuk a srácokat, a The Parkból is kapunk ízelítőt. A vidámparkban eltűnt fiát kereső anyuka rémálomszerű utazása elég ígéretesnek tűnik, úgyhogy rajta tartjuk a szemünket a játékon.


Steampunk póklány!

Nem fair dolog a részemről azzal viccelődni, hogy az Assassin’s Creed: Syndicate női karaktere Pókember hálóhintázását kölcsönvéve közlekedik a viktoriánus London háztetői között, mert ilyen alapon a Batman: Arkham sorozat Bőregere is Pókfejtől kölcsönzött, de egyszerűen nem tehetek róla, főleg a következő cinematic trailer láttán. A november 19-i megjelenés apropóján kijött másfél perces előzetes a hangulatra gyúr elsősorban, mert hát Assassin’s Creed címet csak annak kell bemutatni, aki életében nem játszott még videojátékkal (és lehet, hogy annak se).


Vissza az időben

A Halo ötös számozású része, a Guardians október végén érkezik a boltokba, és hogy megjöjjön a kedvünk a vásárláshoz, a készítők egy animációs szériával kedveskednek nekünk. Jobban mondva nem a játékot kalapáló 343 Industries, hanem a SEQUENCE nevű stúdió, és a játék minden verziójához adják majd a három részes mini-sorozatot, ami a Halo: The Fall of Reach címet viseli. A története visszanyúlik az időben, hogy bemutassa, miként lett Master Chief az, aki. A filmet egy rövid előzetes harangozza be, ez itt ni:


Battlefront, ahogy még nem láttad

A Star Wars Battlefront 3 bétája csütörtökön köszöntött be az emberiség történelmébe, és bizonyára sokan nyüstölik már a progit. Akit hidegen hagy az online mókázás, de szereti a Star Warst, esetleg nosztalgiára is hajlamos, annak melegen ajánljuk a Curse Entertainment alábbi kis szösszenetét. A srácok és lányok nem másra vetemedtek, mint hogy bemutassák, szerintük milyen lenne a Battlefront, ha az a 16 bites korszakban készült volna el. A végeredmény jópofa és nem meglepő, hogy a kommentek között többen Kickstarterért kiáltanak.


Börtön rapszódia

Több éves korai elérésben való polírozást követően a héten megjelent a Prison Architect. Az indie játékok gyöngyszeme már most kiérdemelte a legjobbaknak kijáró jelzőt, sőt, egyesek azt kívánják, bár minden kickstarteres játék ilyen remek formában jönne ki. A börtön-menedzselés alfája és omegája most akciósan vihető (persze később lesz még akciósabb is, csak ugye most még friss és meleg) és ha buksz a pepecselésre és a stílusosan egyszerű kinézetre, akkor ez valószínűleg a te játékod.


Kőkorszaki üvöltés

Először csak pletyka szinten érkezett a hír, hogy az Ubisoft Montreal a kőkorba helyezte az új Far Cryt, de hamar bebizonyosodott, hogy a dolog igaz: a Far Cry Primalben egy kőkorszaki vadászt alakítunk majd, aki mamutok és kardfogú tigrisek társaságában kénytelen túlélni. A vadászós-fegyverfabrikálós téma már ismerős lehet, a szetting viszont kellemesen üdítő újdonságot jelent. Megjelenés jövő márciusban, addig még lesz itt fejlesztői videótól kezdve cinematic trélerig minden. Reveal trailer:

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!