Newsflash - Játékhírek

Durván kaszál

Van az úgy, hogy egy festő művei egy társasjáték-tervezőt ihletnek meg, így történt ez Jamey Stegmaierrel is, aki - sokunkhoz hasonlóan - beleszeretett Jakub Rozalski lengyel festőművész alkotásaiba. A Mr. Werewolf álnéven is ismert Rozalski egyedi témakörben alkot, festményei az 1920-as évek orosz tájköltészetéhez nyúlnak vissza, tudjátok, piros kötényű asszonyok búzát aratnak ésatöbbi. Nyilván nem ennyi lenne a dologban, Rozalski ugyanis óriási, pöfögő, rozsdamarta mecheket, medvelovasokat és megannyi, a steam- és dieselpunkra hajazó elemet varázsol a képeire (Facebook oldalunkon lehetett is látni párat korábban), amik olyan szerves tartozékai ennek a sosemvolt történelemnek, hogy Stegmaier úr ellenállhatatlan vágyat érzett az életre keltésükre.

No nem egy párhuzamos univerzum létrehozásán fáradozott az utóbbi időben, nem is szerepjátékot bütykölt (pedig általában az szokott lenni az első), hanem egy vérbeli stratégiát rittyentett a képzeletbeli 20-as évek Kelet-Európájába. Mindehhez a Kickstarteren szeretett volna némi pénzmagot gyűjteni, ami a hét elején el is rajtolt, a fejlemények azonban alaposan meglepték: már az első nap végén több, mint 1000%-os (igen, ezer!) lett a túltámogatás, ami azóta lassult ugyan, de meg nem állt. Ezen nincs is mit csodálkozni, mivel a Scythe nevű társas valami eszement jól néz ki, és hozzá még a játékmenet is ígéretes. Érdemes végigböngészni a KS-oldalát, rengeteg információ derül ki a társasról. Hogy is szokták mondani? Ha évente egyetlen dolgot bekkelsz meg a Kickstarteren, akkor idén ez legyen az!

Ismét egy Űrbehemót fedélzetén

A Tin Man Games nem lacafacázik, a tegnapi nappal megjelent a Legacy of Dorn-sorozat első része, a Herald of Oblivion. Hogy nem tudod, mi ez? Egy klasszikus lapozgatós játékkönyv (kaland-játék-kockázat) digitális változata, amit Jonathan Green írt (a harmadik fighting fantasys nagy öreg) és a Warhammer 40.000 világában játszódik. Veterán űrgárdista szerepében kell majd átvergődnünk egy Space Hulkon (a címbéli Herald of Oblivion folyosóin) nekronok, orkok és tiranidák sorait ritkítva. A kezelőfelület kicsit riasztó lehet, csupa holozöld minden, de remélhetőleg a tartalom kárpótol minket (aki próbálta, kommentben véleményezze).

Retró Mad Max

A múlt héten a Battlefront 3 kapcsán posztoltunk mókás 8-bites videót, ezúttal a Mad Max került sorra. A CineFix nevű formáció fejébe vette, hogy a 8-bites korszak stílusában kelti új életre a nagyobb sikereket, és ezt a vállalását gyönyörűen teljesíti, ahogyan arról az alábbi kisfilm is tanúskodik. Erre nagyon nem érdemes több szót vesztegetni, akár a nosztalgia, akár a poén oldaláról nézzük, mindenképpen értékelendő a bele fektetett munka.


Haláli őrség

Tisztában vagyunk vele, hogy általában Warhammer-túltengésben szenved a játékhír-rovat (de hát mit csináljunk, szeressük mink aztatat nagyon), azonban nem tudjuk nem felhívni a lelkes olvasók figyelmét a tényre, miszerint megjelent PC-re a Rodeo Games körökre osztott negyvenká-játéka, a Deathwatch: Tyranid Invasion - Enhanced Edition. Bizony, a pécések kapásból az extrákkal megtámogatott verzió használati jogát vásárolhatják meg a Steamen, hogy ne görbüljön a szájuk. Ha szeretted a Warhammer Questet, akkor valószínűleg ez is tetszeni fog.


Hol van már a nyár

Kedves férfiolvasóink kedvében szeretnénk járni, amikor ezen a hűvös és esős őszi napon megidézzük a forró nyár emlékét. És persze vele a strandok hangulatát. Meg minden egyebet, ami ezzel jár. A Dead or Alive című verekedős-játékszéria leágazásnak legújabb része, a Dead or Alive Xtreme 3 adott magáról életjelet egy huncut videócska képében. A japán perverzitás enyhébb megnyilvánulása a harcosok bikinibe öltöztetése, kicsit súlyosabb a cicik realisztikus mozgásáért felelős algoritmus (kemény meló lehetett hosszú heteken át tanulmányozni), de kik vagyunk, hogy ítélkezzünk, inkább élvezzük az alábbi videót.

Szép is volt, meg nem is

Nem szép a Bethesdatól, hogy egy ilyen szép videóval húz minket, de most már kibírjuk azt a szűk egy hónapot, ami még hátravan a Fallout 4 megjelenéséig. Az új videó jellegzetessége, hogy a főszereplők hús-vér lények (egészen pontosan egy ember és egy kutya), rajtuk kívül mindenki más meg pixel és poligon. A The Wanderer hatásosan ragadja meg a Falloutok lényegét, ennél pontosabban nem is adhatták volna vissza a hangulatot.

Egy kis törilecke

Nyakunkon az Assassin’s Creed: Syndicate megjelenése (amihez a pénteki ünnepnap dacára mi, magyarok, hamarabb hozzáférhetünk, hogy a hosszú hétvégén már javában tolhassuk), és ennek alkalmából kaptunk már mindenféle előzetest a játékból, ám most a szetting történelmi alakjaira vetül a reflektorfény. Ideje megismerkedni a támogatóinkkal, akik Darwintól kezdve Marxon át egészen Viktória királynőig szép számmal képviseltetik magukat. Viktoriánus celeb-parti:

Sírrabló kerestetik

Szép is, meg jó is az új irány, amit a Tomb Raider játékok vettek, csak mintha legutóbb egy icipici dolog kimaradt volna, mégpedig maga a sírrablás. Gond egy szál se, a Rise of the Tomb Raiderben kamatostul megkapjuk, ahogy az alábbi kábé negyedórás játékmenet videó azt prezentálja. Van ez a Prophet’s Tomb nevű hely, Lara néni ezt deríti fel, méghozzá majdnem teljes terjedelmében (valószínűleg), úgyhogy ha magad akarod majd átkutatni a játékban, inkább ne nézd meg, azonban ha vacillálsz, hogy érdemes-e beruházni rá, talán segít a döntésben.


Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!