Newsflash - Játékhírek

A varázsló új köntöse

Kezdjük a hét egyik legizgalmasabb hírével! A Kaland-Játék-Kockázat könyvek digitalizálásában úttörő szerepet vállaló Tin Man Games a sorozat első részével szeretne valami újféle implementálásban is első lenni. Adja magát a dolog, hogy a Sorcery!-hez hasonló grafikai tuning felé kacsingassanak, amivel csupán egy bibi van: nem elég írni hozzá, rajzolni is kell, nem keveset. A The Warlock of Firetop Mountain - magyarul A Tűzhegy Varázslója - így a minap a Kickstarterre vándorolt, hogy a készítők szerint egyébként majdnem kész program olyan kinézetet kaphasson, amit egy ilyen ősklasszikus megérdemel. Ha érdekel, mit hoztak ki gyerekkorunk fantáziajátékából, akkor látogass el a KS-oldalra, addig pedig itt a bemutatkozó filmecske:


Birodalmi körutazás

A Star Wars Battlefront egyre közeledő megjelenése kapcsán az Electronic Arts sem maradhat le, és ha nem lett volna még elég Battlefront reklámból, akkor nesze nektek, itt egy újabb. Mondjuk az igaszághoz hozzátartozik, hogy minőségi és hangulatos videókat eszkábáltak össze a marketinges arcok, úgyhogy, ha nincs bajod a Star Wars dömpinggel, ez is biztos be fog jönni. Idegenvezetés nélküli katasztrófa-turizmus, avagy vegyük végig a harcmezőket.


Bumm a fejbe

A 47-es ügynök jövő március 11-én újra lecsap. A legutóbbi akciója óta eltelt időben tanult sok szépet s jót, becserkészésről, álcázásról, beépülésről, és a környezete is sokkal szebb lett. Sapienza napsütötte városkája szemmel láthatóan maga az idill, még ha éppen nem is mindenkinek. Hányféleképpen kaphatjuk el áldozatunkat, teszi fel a kérdést a következő szemléltetőfilm, de aggódni felesleges, rögvest meg is adja rá a választ. Egyszerűen csak Hitman.


Most jó CRPG-fannak lenni

A Baldur’s Gate-ek sajnos fájó űrt hagytak tündöklésük után az oldschool fantasy szerepjátékok rajongóinak szívében, és hosszú éveknek kellett eltelniük, míg végre örökös érkezett. Csőstül jön az áldás, tartja a mondás, és mennyire igaza van! A Divinity: Original Sin új fejezetéhez érkezett, mivel a napokban jelent meg az Enhanced Edition változata, ahogy sejthető, alaposan megpakolva minden jósággal: új játékmódok, új sztorielemek, új hangok, új skillek, új fegyverek, új befejezések, minden megújult! Őrület! Minden játékot így támogassanak!


Régmúlt idők dicső fénye

A korábban point’n’click néven ismert kalandjátékokat már többször eltemették, de szívós fajta, mindig visszajönnek. A handheld kütyüknek köszönhetően a retro kelendőbb, mint valaha, így a pixelgrafika alapú kalandjátékok is reneszánszukat élik. A Blackwell-sorozatról elhíresült Wadjet Eye Games nemrégi bejelentése ezt a vonalat erősíti, ugyanis a jövő tavasszal érkező Shardlight című programjuk egy az egyben a kilencvenes évek Lucasarts korszakát idézi. A Shardlight egy posztapokaliptikus világban játszódik majd, így aki kedvet érez egy kis nosztalgiára, az vesse szemét az alábbi előzetesre.


Felkelni, egy-kettő!

Megszokhattuk már, hogy egy-egy játék megjelenése előtt frekventáltan kapjuk a mozgóképes anyagot az adott stufához, úgyhogy nincs mit csodálkozni rajta, a Rise of the Tomb Raider újra jelentkezik hírmondó rovatunkban. Xbox One-ra jövő hónapban (PC-re és PS4-re csak jövőre) érkezik, így itt volt az ideje egy átfogó-betekintő launch trailernek. Jelen esetben ez egy kicsit túl átfogó és bőven betekintő lett, kábé mint a vígjátékok előzetesei, amikben minden poént ellőnek. Sebaj, lesz itt minden, Lara Croft rajongói kiélhetük majd magukat.


Sűrű eső Detroitban

Sokunk egyik kedvenc játéka a Heavy Rain, így volt örömködés a héten, amikor a Quantic Dreamet vezető David Cage fellebbentette a fátylat következő projektjükről. A KARA című korábbi techdemójukat mégsem hagyhatták veszni, akinek bejött az androidlányról készült videó, az most elégedetten dőlhet hátra, mert Detroit: Become Human címen új interaktív történetet mesélnek el nekünk a franciák. Főszerepben a nem is olyan távoli jövő és az öntudatra ébredő értelmes gépek. Várjuk!


Mi kő’, sebesség?

Az is megérne egy misét, hogy a rengeteg folytatás kapcsán eljutottunk odáig, hogy már a számozásokra sincs szükség, de maradjunk a híreknél. A Need for Speed sorozat simán csak Need for Speed című része november 5-én válik megvásárolhatóvá, egyelőre csak konzolokra, mert a PC-s verzióhoz több pizza elfogyasztása szükségeltetik, de ez mindegy is, a lényeg, hogy ennek örömére megérkezett a szokásos löncs tréler. Aszfaltbetyárok a zsernyákok ellen, száguldás, por se, szerelem, nyomd tökig a gázpedált!


3D-s akadálypálya

Az idei E3-on lehetett látni egy érdekesnek még éppen nevezhető bemutatót a CryTektől, amiben az új, készülő játékukról beszéltek. A Robinson: The Journey nevezetű programról a mostani Paris Game Week alkalmából rántották le a leplet: egy dinoszauruszokkal teli bolygón kell majd kavircolnunk. Ebben még semmi újdonság nem lenne, ám a Robinson már használni szándékszik a virtuális valóságot, és az alábbi videóból szemléletesen kiderül, ez miképp is működne.


Mehet a féregirtás

Beérett a munka gyümölcse, elkészült a Vermintide. Az Öregvilág egyik birodalmi városában játszódó fantasy co-op zúzda megkezdte rendelését, ám fájdalomcsillapítóként fejszét és buzogányt, gyógyírként pedig egy kiadós purgálást ír fel - tűzzel. Vesszen a férges patkányhorda, ha végleg kiirtani nem is, szétcsapni azért még lehet köztük.


Régi Köztársaság nem öreg köztársaság

A Star Wars szekérről senki sem akar lemaradni, akinek valaha is köze volt hozzá, úgyhogy semmi meglepő nincs abban, hogy a The Old Republichoz is érkezett új tartalom (főleg, mivel korábban már adtunk róla hírt). Aki még tolja és előfizető is, az a Knights of the Fallen Empire címmel egy teljesen új storyline-ba kapcsolódhat be, ami 5 évvel az eredeti játék eseményei után játszódik. A kiegészítő a héten fordult élesbe, és akkor lássuk is a kötelező előzetest.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!