Newsflash - Játékhírek

A Galaxis sorsa újra eldől

Azt mondani a Fantasy Flight Gamesre, hogy nem használja ki a Star Wars licenszet, hatalmas tévedés lenne, elég csak a számos SW-címre ránézni a katalógusukban, ami jövőre egy újabb társasjátékkal bővül. A Star Wars: Rebellion egy 2-4 játékos által játszható stratégia lesz, amelyben a két fél asszimetrikus felállásból indulva igyekszik teljesíteni szintén asszimetrikus céljait. A 32 bolygóból álló terepen az ereje teljében lévő Birodalom a rejtőzködő lázadókat keresi, míg a gerilla harcmodorban jeleskedő utóbbiak erős hátrányuk ellenére igyekeznek kitartani, hogy célzott támadásaikkal ráébresszék a Galaxist, itt az ideje a felkelésnek. A Rebellion több, mint 150 FFG-minőségű figurát tartalmaz majd, legalábbis amikor jövő év elején megjelenik. 


Hórusz, te gyönyörűség!

A Games Workshop sem tétlenkedett az utóbbi időben társasfronton, hiszen csak nemrégiben száradt meg a festék az Assassinorum figuráin, máris érkezik az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő 30.000-es éra legújabb feldolgozása, a Horus Heresy: Betrayal at Calth. Nem összetévesztendő az FFG-s Horus Heresyvel, ez egy teljesen különálló játék, speciális kockákkal, hexatereppel és szinte nulla marketinggel, hiszen elméletileg bármikor megjelenhet a napokban. Az első blikkre meredek 150 dolláros ár a Bell of Lost Souls wargamer blog szerint durván korrekt, mert a benne lévő modellek simán érnek akár háromszor ennyit is. 


Bostoni teadélután

November 10-én végre megjelenik a Fallout 4, így ennek előhírnökeként a Bethesda egy tömény előzetessel lepett meg minket. Aki a bejelentés óta tűkön ülve várja a játékot, annak nem sok újdonságot mutat majd az alábbi videó (azért hátha, sosem lehet tudni), de azért ki nem hagynánk semmi pénzért, ugye?


Anno minden jobb volt!

Az Anno-sorozat hosszú-hosszú évek óta jelen van a játékpiacon, és habár sosem a nagyhangúságáról volt híres, makacs rajongótáborral rendelkezik. A legújabb rész, az Anno 2205 már bőven a jövő felé kacsintgat, fel, a csillagok közé, úgyhogy a középkori telepeseknek jó időre búcsút inthetünk. Mivel a játék a héten jelent meg, nem húzzuk az időt, itt a launch trailer.


Képeslap a Jakkuról

A Star Wars Battlefront szekere sem megy magától, időről időre tolni kell rajta egyet. A most következő videócska a jakkui csatába enged betekintést, szó szerint, hiszen épp csak beugrunk egy háborús vizitre, ráadásul belső szemszögből. Valószínűleg nem eme előzetes miatt fognak megugrani az eladási mutatók, de ki tudja.


A BLIZZCONRÓL JELENTJÜK:

Nem ér véget a StarCraft 2

Szintén november 10-én esedékes a régóta várt StarCraft 2 záróepizód, a protossos Legacy of the Void. Hogy azok se vágjanak magukon eret, akiknek gondjuk van a lezárásokkal, a Blizzard már most bejelentette, hogy jövő tavasszal DLC-t jelentet meg a játékhoz Nova Covert Ops címmel. Ebből bizonyára mindenki kitalálta, hogy a főszereplőnk Nova lesz, ha már a saját játéka sosem készült el, itt majd bizonyíthat. Összesen három részre terveznek a Blizznél, mindegyikben három pályával. Az áráról még nem tudunk semmit, ám annyi bizonyos, hogy darkosabb történetet kapunk majd. Addig is itt a teaser trailer, lehet örülni.


Van különbség

Az idei BlizzCon egyik leginkább várt eseménye a World of Warcraft új kiegészítőjének bemutatása volt, amihez természetesen egy Blizzard minőségű filmecske is dukál. Gyorsan elébe mennék a Warcraft film előzetesével való összehasonlításoknak, a kettő nagyon nem egy súlycsoport, úgyhogy egyszerűen csak adjuk át magunkat a vizuális élvezeteknek.


Sírrablás másképp

Stílusos témákkal tarkítja a Blizzard a Hearthstone egyébként sem lebecsülendő repertoárját, a The League of Explorers ugyanis a vadregényes pulp-fictionök hangulatát idézi meg. Ráadásul várni sem kell rá sokat, november 12-én már tölthető is, és habár a Discover nevű új mechanizmuson kívül egyéb információt nem tudunk róla, a kedvcsináló vicces kis előzetest semmi pénzért nem hagynánk ki.


Previously in StarCraft…

Mivel nagy divat lett megjelenési előzetessel előrukkolni egy-egy játék elérhetősége kapcsán, a Blizzard sem hagyhatta ki. Valószínűleg a puskaport már ellőtték a korábbi szemet gyönyörködtető CGI-orgiában, amit hanyagul csak előzetesnek aposztrofáltak, mert az alábbi videó kőkeményen újrahasznosított jelenetek összessége, de sebaj - fogjuk fel úgy, hogy ez történt a StarCraftben eddig.


Teljes a kép

És ha már BlizzCon, akkor az Overwatch sem maradhat ki. A béta gameplay videókban ugyan már láthattuk az új karaktereket akció közben, de az illem szerinti bemutatásuk még váratott magára. Egészen eddig, mivel az új trélerben végigmegyünk a harcosok maradékán is. Egyébként a találgatásnak vége, a Blizz FPS-MMO üdvöskéje mégsem free-to-play üzemmódban érkezik majd, hanem teljes árú játékként szerezhető be, akár alap (40 dollár), akár az extrákkal megtámogatott Origins kiadásról (60 dollár) legyen szó. Ha pedig nagyon el vagy eresztve zsével, 130 dollárért szobros-művészeti albumos-játékzenés gyűjtői kiadást zsebelhetsz be. Az Overwatch a jelek szerint jövő tavasszal jelenik majd meg. Íme a BlizzConos két előzetes.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!