Newsflash - Játékhírek

Az a hatalmas vörös zászló elfér az asztalon

Oké, ez így nem túl egyértelmű: a fantasztikusan hangulatos The Banner Saga című videojátékról van szó, ami, ha minden igaz, idővel folytatást is kap majd. Egyelőre azonban a társasjátékos változatról szól ez a hír, mivel a Stoic összefogott a MERCS Miniatures csapatával, hogy álmodják papírba és műanyagba az eredeti játékot. A srácok nem voltak restek, erőfeszítéseik eredménye az alább következő Kickstarter-kampány lett (igen, szorgalmasak, de nem bíznak a termékükben). Ha imádtad a gyönyörű és stílusos kézzel rajzolt, elgondolkodtató döntések elé állító The Banner Saga-t (és még sorolhatnám a jelzőket, mert a zenétől kezdve a taktikai csatákon át a történetig minden nagyon eltalált benne), akkor talán a társas is nyálcsorgatásra késztet majd. A digitális verzió teljesen visszaköszön: külön szerep minden játékosnak, vándorlás, harcok, király modellek - csak nehogy egy katyvasz legyen belőle. Mindenesetre a játék KS-oldala nagyon ígéretesnek tűnik, van ott minden, mi szem-szájnak ingere.


Épül a kupola

Ennek is ideje volt, végre érkezett magyar nyelvű előzetes az Overon Station készülő kalandjátékából, a Kupolavárosból. A Nemere István regényére épülő logikai puzzler a nyáron hallatott első ízben magáról, azóta pedig eltelt némi idő, úgyhogy pont jókor jön az emlékeztető, hogy a projekt életben van, és készül. Fun fact nr. 1: a játék zenéjéért az Alan Wake zeneszerzője, Petri Alanko a felelős, és a tréler alapján nagyon is jó munkát végez. Fun fact nr. 2: a szereplők magyar hangját Csuha Bori, Szvetlov Balázs és Gacsal Ádám adja.


Ilyen is ritkán van

A Warhammer-játékok kiadója, a kapitalista rettenet, a fan-bázisok torpedója, a Games Workshop a héten meghazudtolta önmagát, ugyanis a nem-autópályás (értsd: nem elég zöldhasút termelő) játékait gondozó Specialist Gamest, amit évekkel korábban ő maga végzett ki, most feltámasztja. Így van, nem tévedés, alant a BolS-ról származó bejelentés másolata, amiben nyíltan deklarálják, hogy szándékukban áll visszahozni a Blood Bowl, a Necromunda, az Epic (most páran valszeg lefosták a bokájukat - hogy félelmükben, vagy örömükben, az kérdéses) és a Battlefleet Gothic egykori dicsőségét. Nos, ezek a játékok köszönik, de jól megvoltak a rajongói bázis gyengéd törődésével, különösen a Blood Bowl, így aztán bizonytalan, hogy az ügyvéd HQ-val ellátott GW mi hoz majd ki a renoválásukból.


Unod a Tomb Raidert?

A twitches közvetítések egyik folyománya lett, hogy a nézők közösségileg irányítva vittek végig játékokat (Pokémon, Dark Souls), így a Crystal Dynamicsnál gondoltak egyet, és az egész szavazósdit beépítették a Rise of the Tomb Raiderbe. Az Expeditions módot bekapcsolva, és a Twitchen streamelve ne csodálkozzunk, ha időnként megjelenik két kártya, két különböző hatással, amikre a közvetítést követő emberkék leadhatják voksukat, hogy melyik hatása érvényesüljön. A nagy fejű karakterektől kezdve a szivárványcsíkon át a lángolásig jut bőven a hülyeség és a szívatás kategóriájába tartozó feature, minden attól függ, milyen hangulatban vannak a nézőink. Móka és kacagás, mondhatnánk, de biztos akad, aki bottal se piszkálja a beépített játékmódot.


Még mindig Battlefront

A játék november 19-i megjelenése már itt toporog a küszöbön, de a hype-nak eszében sincs leállnia, ennek köszönhetően most egy fejlesztői videót emeltünk ki. A négyes epizód cirka 3 percében a hősökre fókuszálnak, néhány mondatban megismerhetjük mindegyiküket, már aki eddig nem volt velük tisztában. A Star Wars Battlefrontról már elmondtak szinte mindent, még a Season Pass tartalmát is (16 új pálya, 4 új játékmód, 4 új hős, estébé), úgyhogy nincs más hátra, mint maga a videó.


Decemberben díjeső várható

A videojátékosok egyik leginkább várt eseménye, a The Game Awards 2015, december 3-án kerül megrendezésre, és a héten azt is megtudtuk, mik és kik lettek a jelöltek. A teljes listát itt találjátok: elég impresszív mind a kategóriákat, mind a jelölteket tekintve, érdemes átbogarászni. A The Witcher 3 elég szépen hasít, de az Ori and the Blind Forest és a Life Is Strange is öröm a szemnek. 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!