Uncanny Valley - Sci-fi rövid a virtuális és a való világ (nem létező) határáról

Az argentin Federico Heller nyolcperces sci-fije egy vigasztalan, koszos, rothadó disztópiában és egy nagyon is színes és izgalmas virtuális világban játszódik - és a kérdés persze az, hogy a kettő hogyan kapcsolódik egymáshoz valójában. Az Uncanny Valley újat ugyan nem mond a témában, de azért szépen kivitelezett, ügyesen kufárkodik az ismert sztorielemekkel, és jól vegyíti a dokumentarista koncepciót a játékfilmessel (á la Alive in Joburg/District 9). 

Hollywood pedig annyira izgalomba jött tőle, hogy fejeseknek már magánvetítéseket is tartottak belőle Los Angelesben, és jelenleg úgy néz ki, hogy a rövidfilmet az a Carter Blanchard dolgozza majd át egészestés blockbuster-várományossá, aki a Függetlenség napja folytatását, a jövőre érkező Resurgence-t írta (hogy ez mennyi jóval kecsegtet, azt mindenki döntse el maga). 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!