Newsflash - Játékhírek

Valami igazán Epic

Pont lecsúsztunk róla a múlt héten, úgyhogy mindenképpen ezzel kezdjük: az Epic is beszállt a MOBA-bizniszbe (jó, ez nem új), méghozzá a Paragon című progival, amiből az elmúlt hónapokban ímmel-ámmal mutattak csak pár karakterképet, az se mozgatta meg a fantáziánkat. Nem úgy a hivatalos bejelentéssel egy időben kiadott előzetes, és a játékmenetet egy percben megvillantó videó - tökéletes afrodiziákumok! Végre egy komoly(nak tűnő) MOBA! Hihetetlen látványvilág, agyrobbantó atmoszféra, TPS irányítás, klasszikus elemek (3 lane, minionok,  tornyok), testreszabható karik - már csak a lényeg hiányzik, maga a tényleges játék. PC-re és PS4-re jövő tavasszal fizetős korai hozzáféréssel és nyílt bétával a nyáron. De addig is itt van a Paragon totál-brutál trélere!


Karácsonyra egy kis vidámság

Szívet melengető tartalommal örvendezteti meg a Ubisoft az Assassin’s Creed Syndicate játékosokat, ugyanis a soron következő DLC-jük Hasfelmetsző Jack személye köré épül. Az alábbi sztori trélerben kapunk egy kis ízelítőt abból, mennyire sötét és már-már a From Hell konteós atmoszféráját idéző kiegészítővel lesz dolgunk. Külön piros pontot érdemel, hogy a főszereplő Frye hugicán meglátszik az idő vasfoga, hiszen a Jack the Ripper 1888-ban játszódik, vagyis húsz évvel a Syndicate eseményei után. A Season Passra már előfizetők Xbox One-ra és PS4-re december 15-én, PC-re 22-én tölthetik, egyébként 15 dollárt kell majd kipengetni érte.


Őskori idomár

Jövő év február 23-án jelenik meg a Far Cry Primal, tudtuk meg a fejlesztőktől. A komoly háttérmunkát kapott játék - kitaláltak hozzá egy őskori nyelvet, állatokat, különböző törzsi kultúrákat tanulmányoztak - nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy minél élethűbben keltse életre a kőkorszak körülményeit, a túlélésért küzdő, a természetből éppen kiszakadó és azt uralni, formálni kezdő emberi fajt. A játékos állatokkal való viszonya kiemelt fontosságot kap, hiszen ahogy egyre több fajta állatot szelídítünk meg, úgy nyílik meg egyre több lehetőség előttünk (nem kell ecsetelni, milyen előnyt jelent egy kardfogú tigris vagy egy mammut). A koncepció rendkívül érdekes, és az utóbbi két Far Cryt elnézve minden esély megvan rá, hogy egy remekbe szabott játék szülessen.


Ufóvadászat másodszorra

A február 5-én megjelenő XCOM 2-höz érkezett a minap egy nagyon amerikai tréler - értsd: hú, de robban meg fröccsen meg durran benne minden, plusz állati kemény. Jól van ez, úgyse emiatt fogjuk megvenni, hanem mert a szuperjó első rész receptjén csak annyit változtat, amennyit éppen szükséges. A történet szerint átmegyünk ellenállóba, hogy a Földet uralma alá hajtó idegeneket kiebrudaljuk végre szülőbolygónkról. Jó bornak is kell a cégér, tessék nézni előzetest:


Repüld körbe Öregvilágot

Készül a Total War: Warhammer, és erről biza illik hírt is adni, úgyhogy a Creative Assembly nem volt rest, megdobott minket egy húsos-cupákos falattal. Az alábbi fejlesztői videó alaposan körbejárja a játék kampány részét, főszerepben a zöldbőrűekkel. Öregvilág részletesen és szemkápráztatóan bontakozik ki szemünk előtt, ahogy a táj felett svenkelő kamera végigszáguld szinte az egész terepen. Közben elidőzünk az ork és goblin generálisok mellett, megnézzük, hogyan fejleszthető egy település vagy egy hadvezérünk. Mindezt ráérős 17 percben, szakkommentárorral és Grimgor Ironhide-dal.


Fantáziadús tupír

A már egy ideje bejelentett Final Fantasy 7 Remake-ből nem láttunk még semmit, ami magáról a játékról árulkodna - egészen mostanáig. A napokban megtartott Playstation Experience-en a Square Enix végre méltóztatott egy mozgóképes anyaggal előrukkolni, így végre képet alkothatunk róla, hogy mit takar a Remake. Aki az FF7-el feküdt és kelt a kilencvenes években, azt most el kell szomorítsuk: habár az pozitívum, hogy a Remake az Unreal Engine 4 motorját használja, komoly változtatásokat eszközöl a játékmeneten. A chibi szereplőket el lehet felejteni (ami nem baj), de ezzel együtt a körökre osztott harcrendszert is. Habár a fejlesztők szerint találkozunk majd az Active Time Battle-el és a Limit Breakekkel, azok valamilyen új formában lesznek jelen. Ami viszont még ennél is megosztóbb: a Remake nem egyben, hanem epizódonként jelenik majd meg.


MOBA az egész világ

Oké, szóval ott tartunk, hogy a MOBA az új “korszakot meghatározó műfaj”, ez van, a nép hallatta hangját, és még kér, hát adnak neki! A Warhammer 40.000 univerzuma sem kerülheti el sorsát, ímhol a negyvenká-MOBA, a Dark Nexus Arena, amelyben a különféle fajok és frakciók jeles képviselői egy sötét elda arénában mérik össze erejüket. A hír nem új, de az mindenképpen, hogy december 9-én a Steamen korai hozzáférés keretén belül ingyenesen játszható lett a progi, úgyhogy ha érdekel a dolog, nosza rajta. Mielőtt rákattintanál a Játék indítása gombra, egy figyelmeztetés: a Dark Nexus Arena más, mint a LoL, vagy a DOTA 2, mert afféle shooterként a saját célzóképességeden múlik, hogy eltalálod-e az ellent, és mint ilyen, a WASD-t használja a mozgáshoz. Persze a Steamen már felmerült a belső nézetre való igény, ki tudja, merre visz a warp vihar útja.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!