Newsflash - Játékhírek

Csipet csapat

Nem hagyja lenyugodni a kedélyeket a Blizzard: karácsonyra egy ütős theatrical teaserrel kedveskednek az Overwatch-ot rendületlenül váró gémereknek. A cím mindent elmond, lesz itt fullos Blizz-minőségű áll-leejtős CGI-bemutató, csak győzzük kivárni (meg a játék mellé készülő animációs sorozatot is, ami remélhetőleg nem a tízéves korosztályt célozza be komolyságban - bár nem valószínű). 


Hétköznapok New Orleans-ban

A nagy Fallout 4 és StarCraft 2 hype-vonat hangos zakatolása miatt egy ideje már nem hallottunk semmit a Mafia 3-ról, úgyhogy az IGN-es arcok lebeszéltek egy találkát a fejlesztő 2K Games-szel, és belelestek a pre-alfa állapotú játékmenetbe. A videóból tisztán átjön New Orleans, ahogyan azt a tengerentúlról eddig filmekből ismerhettük, emellett egy tipikusan sandboxos menj-oda-végezz-velük küldetést is végignézhetünk, autós üldözéssel és robbanásokkal vegyítve. Nem rossz, de száz ilyet láttunk már, a kész játékba kicsit több kell majd, hogy leessen az állunk.


Fagyos téli estékre fagyos téli esték

Nagyon megy a szekere manapság a túlélős játékoknak. A hinterlandos srácok 2014-es játéka, a The Long Dark már jó ideje tolható, azonban eddig pusztán sandbox üzemmódban ment a fagyos erdő túlélése. Jövőre a játék kiegészül egy epizódikus sztorimóddal is, amiben két főszereplőt irányítva igyekszünk életben maradni az elektromosság nélkül maradt Földön. Ehhez egy hangulatos előzetest is kanyarintottak, egy megtekintést megér a dolog.


Az Istencsászár armadája

Készül és épül a Tindalos Interactive gondos kezei között a Battlefleet Gothic számítógépes adaptációja, és hogy szemtanúi lehessünk a folyamatnak, a héten kaptunk egy kis ízelítőt a sötét és kegyetlen negyvenezres évek űrcsatáiból. Fókuszban a Birodalom űrflottája, cirkálóktól a csatahajókig, warp-ugrásos trükkökkel fűszerezve. Ez az Armada egyelőre igencsak ígéretes cuccnak néz ki, és még odébb van a megjelenése, szóval el ne csesszék, ideje már a jó Games Workshop átiratoknak, á la Vermintide.


Rayman, a felnőtt sziklamászó

Érdekes projektel hozakodott elő a Crytek a napokban: The Climb címmel extrém sziklamászós játékon dolgoznak, ami a beleélést azzal szeretné fokozni, hogy Oculus Riftet igényel majd. A festői szépségű tájak a csapatot ismerve garantáltak, és ezt az alábbi videó is teljes mértékben alátámasztja. Talán elsőre furcsának tűnik a két lebegő kézfej, sőt, akár harmadszorra is, de bizonyára jókora látóteret kitakart volna, ha lemodellezik a teljes kart. A megjelenésről még nincs hír, ahogyan az előzetesben látott vietnámi Halong-öböl ihlette tájon kívüli egyéb terepről sem, de így legalább még van idő elkezdeni megtömni a malacperselyt arra az Oculus Riftre (és a gépre, ami kell hozzá).


Rejtélyek szigete

Érkezik hamarosan a Diablo 3 új, komoly tartalmakkal megzsúfolt patch-e, a 2.4.0. Greyhollow Island néven egy új terület kerül a játékba, melynek az adja a különlegességét, hogy a fősztori vonalába nem tartozó történetet emel a játékba. A rejtélyes és veszélyes sziget titkát azonban nem kötelező megfejteni, át is lehet zúzni rajta szörnyhullák ezreit hátrahagyva, de aki szeretne  belemerülni a hely sötét titkába, annak egy hátborzongató hangulatú élményt ígér a Blizzard.


Derült égből sárkány

Van ez a Dragon’s Dogma: Dark Arisen című játék, amit a konzolosok már kívülről fújnak, mivel nem mai csirke a drága. A Capcom idén jelentette be, hogy kiadják PC-re is, persze fullosan, DLC-vel, feljavított textúrákkal, ahogy kell. Sajnabajna megjelenési dátumot nem mondtak, egészen idáig, amikor is egy előzetessel egybekötve tudatták, hogy a program jövő január 15-én érkezik a master race szerető és gondoskodó karmai közé. Kérdés, megérte-e ennyi idő után portolni, de az eladási adatok majd megmondják.


Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!