Newsflash - 2015-ben utoljára

  • KÉP - Amikor Clint a gyerekeivel meglátogatta Leonardot és Billt az első STAR TREK mozifilm forgatásán. /// Célpontfelmérés: az első hivatalos kép az ASSASSIN'S CREED adaptációból. /// Carrie Fisher találkozása egy szemeteskukával:


  • Ridley Scott nemrég még azt mondta, hogy a PROMETHEUSnak csak a harmadik vagy a negyedik folytatásában lesz benne a xenomorf. Most viszont azt, hogy benne lesz már az ALIEN: COVENANTban is, ráadásul tojásokkal, facehuggerrel, chestbursterrel, mindennel együtt. 
  • Eternal, shiny and black & white! Jövőre lehet, hogy bemutatják a mozikban a MAD MAX: A HARAG ÚTJA fekete-fehér verzióját (minthogy George Miller azt mondta, mindig is úgy képzelte el a filmet). 
  • NEIL GAIMAN azt találta tweetelni, hogy közelebbről meg nem nevezett filmstúdiókkal tárgyal Mervyn Peake "GORMENGHAST" könyveinek megfilmesítéséről. Ha valaki nem tudná, miről van szó: PEAKE részben posztumusz megjelent trilógiája a fantasy egyik nagy klasszikusa, még ha itthon talán kevésbé ismert is (magyarul az első regény jelent meg). 2000-ben a BBC már készített belőle minisorozatot Jonathan Rhys Meyers és Christopher Lee főszereplésével - hogy a Gaiman-féle mozifilm jó ötlet-e, abban nem vagyunk biztosak. Azért persze hajrá! 
  • Íme Morricone nyitótétele az ALJAS NYOLCAShoz. A komponista egyébként olyan elemeket is felhasznált a zenéhez, amiket még anno a '82-es A dologhoz komponált, és amik Carpenter döntése miatt a kész filmből végül kimaradtak.

  • Lucas múltkor azzal magyarázta a "Greedo lőtt először" című rajongószomorítást, hogy nem akart Hanból megkérdőjelezhető erkölcsű, hidegvérű gyilkost csinálni. Most viszont egy ügyvéd elmagyarázta, hogy Han jogos önvédelemből lőtt ELŐSZÖR, ugyanis: Greedo már fegyvert fogott rá, egyértelművé tette, hogy meg akarja őt ölni, Hannak az asztalnál, falnak háttal ülve, sarokba szorítva, nem volt hová menekülnie, ráadásul mindez a galaxis söpredékének közismert gyülekezőhelyén történik, ahol az ember simán számíthat rá, hogy kinyírják. Mindezt persze minden normális ember eddig is tudta, de a lényeg, hogy Han: hivatalosan is felmentve. Lucas: suck it! Disney: tessék kiadni végre BD-n azt az eredeti, módosítatlan verziót. (Itt a részletes jogi magyarázat angolul.)
  • Végre! 2016-ban már tényleg jön a rég áhított THE IRON GIANT BD (az idén mozikban is vetített Signature Edition, benne néhány új jelenettel). Tessék szépen örülni! 
  • Az Amazon berendelte a THE MAN IN THE HIGH CASTLE második évadát! 
  • A STAR TREK BEYOND előzetes magának Simon Peggnek sem tetszett: azt mondta, túltolták benne az akciót, a film ennél sokkal sztori- és karakterközpontúbb, továbbá sokkal "star trekesebb". Rendben, Simon, jobban hiszünk neked, mint a marketingeseknek, csak aztán át ne verj!
  • STAR WARS - Úgy tűnik, Leia még mindig nem bocsátott meg Jabbának. Pedig szegény hutt még Télapónak is beöltözött /// Még egy kis alapanyag a hype-gyárba. by Matt Taylor /// A jedi útja. by Salvador Anguiano /// SW +SW by Marko Manev /// SW + magyar népmesék = hibátlanság

  • TRAILER - Nathan Drake lelkéről: rövid, de szép és dögös teaser az UNCHARTED 4-hez. /// DEADPOOL /// DESIERTO /// HIGH RISE /// Új STAR TREK /// LEGENDÁS ÁLLATOK /// Ezt valószínűleg szeretni fogjuk: rövid első trailer Jim Mickle (Cold in July) déli gótikás sorozatához, a HAP AND LEONARDhoz Joe Lansdale könyvei alapján. 
  • BORÍTÓ + POSZTER - Durva lesz (remélhetőleg) [TRIPLE 9]. /// Futaki Attila gyönyörű borítója új képregényéhez, a HYPNOShoz, amely az első világháború utáni Franciaországban játszódik, és egy hipnotizőr femme fatale-ról szól, akinek be kell épülnie egy anarchista csoportba, hogy megakadályozza a Clemenceau elleni merényletüket. /// A SUPERMAN V BATMAN marketingesei beindultak. /// Új poszter a THE WITCH-hez, amit az utóbbi évek egyik legjobb horrorjának mondanak. Már nagyon néznénk. /// Dio Neves vagány borítója az új FÜGGETLENSÉG NAPJA képregényes előzményéhez. /// Elképesztő borító William Friedkin FÉLELEM ÁRÁnak francia kiadásához, a '70-es évek egyik méltatlanul mellőzött remekéhez. /// TWIN PEAKS visszavár. /// Szentháromság: azért el kell ismerni, ez így faszán néz ki. /// A csajok készen állnak. 

  • MÉG MINDIG SW - Uralkodó by Ben McLeaod /// A sötét oldal hatalmas: R2D2, azaz Kenny Baker Vader-maszkban /// STAR WARS... Akira style. by Laurie Greasley /// Emlékeztek még erre a koncepciós rajzra Chewbaccáról és a bionikus karjáról? (Amúgy érdemes/érdekes összevetni a kész filmet a tavaly ősszel kiszivárgott látványtervekkel.) /// Menőség:
  • BÓNUSZ - Hull a pelyhes... rosszfiú. by Guillaume Singelin /// ...don't fuck with Rudolph! (enzocomics) /// A "karácsonyi variációk klasszikusokra" rovatból by Francesco Francavilla /// Honfitársunk kiváló, iszonyú hangulatos intrója egy (sajnos) nem létező FEAR AGENT tévésorozathoz. (Aki szerencsétlenségére nem tudná, mi az a Fear Agent: katt.)

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!