Newsflash - Játékhírek

Februárban még mindig tél lesz

Hogy vajon a valóságban is, azt most még nem tudni, de a Pillars of Eternity kiegészítőjének második részében egészen biztosan. A The White March első fele tavaly augusztusban jött ki, a folytatás pedig januárban érkezett volna, de sürgős és halaszthatatlan teendőkre hivatkozva a fejlesztő Obsidian Entertainment srácai inkább elhasználták az Újra táblájukat, és időkérés címén a február 16-át adták meg az új debüt dátumaként. Most mit lehet erre mondani, inkább késsen még pár hónapot, de legyen fajentos a progi. A szokásos bővítéseken kívül újításként a Story Time mode-ot üdvözölhetjük, amivel a főküldetésre fókuszálva nem tereli el semmi a figyelmünket. Álmodozós hangulat-tréler erre:

Az obszidián az új arany

Még mindig Obsidian Entertainment: a 2014-es GenConon megszellőztetett Pathfinder Adventure Card Game digitális verziója is készülget, szépen és lassan, de a héten végre már előbújt a bitkovácsok titkos küldötte, és közhírré tétette, hogy a papír és ceruza alapú szerepjátékok egyik leghíresebbjének számító Pathfinderből készült papírkártya alapú társasjátékból készült videojáték (remélem, mindenki tudta követni) március 29-től vásárolható majd meg, igaz, egyelőre iOS-re és Androidra, azokon belül is csak tabletre. A magyar társaskörökben mém közeli magasságokba emelkedett Pathfinder kártyajáték a folyamatos történetadagoknak köszönhetően azoknak is betekintést nyújt a Paizo fantasy szerepjátékába, akinek eddig nem nyílt alkalma az igazi szerepjáték-élmény átélésére - és most meg tableteken is játszható lesz, hát jó dolgunk van, nem is tudjuk mennyire.

Tökönveréstől a lefejezésig

Szóval a sztori úgy indult, hogy a Warner és a Netherrealm bejelentették, március elsejével kiadják a Mortal Kombat XL-t, ami magában foglal majd mindent, ami eddig kijött a cucchoz. Aztán úgy folytatódott, hogy a PC-s verzióról egyetlen árva szó sem esett, ám amikor kicsit később valaki rákérdezett, kiderült, hogy nem véletlenül, mivel sem a fejlesztő, sem a kiadó nem gondolkozik többet a platformban. Ez magában foglalja azt is, hogy az esedékes Kombat Pack 2 már alaposan beint a Glorious Master Race-nek, és durcásan bevonul a kizárólag konzoloknak fenntartott különterembe. Egyelőre nem tudni, mi vezette az illetékeseket, mikor kimondták a válást, mindenesetre elgondolkodtató az eset. Ha pécés vagy és vártad a kieget, inkább ne nézd meg az alábbi videót.

Divíziókra osztott Divízió

Nagyon meg akar már születni a Tom Clancy nevével pozicionált Ubisoft üdvöske, a pandémia utáni New Yorkban játszódó The Division, jelzi ezt az emelkedő fordulatszámon robogó hype-vonat hangos fütyülése. A minden egyes bejelentéssel töpörödő játék reklámhadjáratához most három Youtube-csapat fogott össze, hogy mérsékelt költségvetésből, de annál lelkesebben hozzátegyen valamit az egyébként roppant hangulatos The Divison halmazához. Az élőszereplős videóknál mindig fennáll a veszély, hogy gagyeszre sikerülnek, de ettől jelen esetben nem kell félni, ugyan nem AAA-kategória, de bőven élvezhető a négy, összesen félóra hosszúságú videó. Középpontban az alvó ügynökök, akik órájuk felvillanására máris akcióra készen prezentálják, mi minden várható a hamarosan nyílt bétába lépő programtól.

Hallgass az ősi ösztöneidre

Javasolja nekünk a Ubisoft, és hozzáteszi, hogy február 23-ától megkönnyíti a dolgodat, ha kőkorszaki szaki felmenőiddel szeretnél menőzni. Ezen a napon jelenik majd meg a Far Cry: Primal, és ezúttal valóban távolról hangzik fel az a bizonyos üvöltés. Arról, hogy pontosan mi lesz a küldetésünk a messzi múltban, most végre lehull a lepel, és kiderül, hogy tulajdonképpen már többezer évvel ezelőtt is ugyanaz a szar folyt, mint manapság, csak a tech-fán még alacsonyabb ágakon szorongattuk egymás tökeit.

Megtanult beszélni és azóta csacsog

Újra életjel érkezett a magyar fejlesztésű Kupolaváros című kalandjátékról, méghozzá egy hét perces játékmenetet bemutató videó formájában. A program szemkápráztató látványvilággal rendelkezik, amin nincs mit csodálkozni, hiszen a négyes Unreal motoron szaladgálhat kedvére. Ami még jó hír, hogy a játék bekerült a Steam Greenlight részlegébe, igaz, még csak koncepció szintjén, de nemsokára teljes gőzzel beindul a Zöld Út, aminek a végén a kész progi várja majd a játékosokat. És mindezt teljesen magyar szinkronnal. Lessétek meg!

Dead, walk with me!

A Warhammer Fantasy füstölgő romjain értéket mentő Mantic Games (Kings of War) végre a homlokára csapott, és képes volt elszakadni a múltjától, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy bejelentették, a The Walking Dead képregény alapján figurás játékot fognak kiadni. A tervek szerint a sztorit követve adott időközönként bővítenék a modell és terepkészletet, kampányszerűen építkezve részről részre. A Mantic az Age of Sigmar helyébe lépő Kings of Warral már megmutatta, hogy készen áll a nehézsúlyú ligára, és ha a The Walking Dead: All Out War című játékukban mindezt hatékonyan tudták kamatoztatni, akkor jó világ vár a figurás játékok kedvelőire.

Titán titán hátán

A japánok nem szaroznak, ha már 5 méter megvan, akkor rá lehet fogni, hogy titán (holott azért az eredeti titánok a görög isteneknek is méretes falatok voltak, és abba bele se menjünk, hogy ki túrt ki kit). Ettől eltekintve titáni sikernek bizonyult az Attack on Titan című anime-sorozat, és habár számonkérhetően késik a második évada, a nézői felajzottságot még digitális fronton se próbálták meg kielégíteni (a filmeket most jótékonyan ne piszkáljuk). Egészen eddig, és hogy milyen hatásfokkal, az az alábbi - egyelőre csak japán nyelven megszólaló - előzetesből talán leszűrhető. Ha nagyon hiányod van Shingeki no Kyojinből, akkor mindenképp cuppanj rá, egyéb esetben csak óvatosan a Play gombbal.

Paragon Level

Aztamindenit, ez az Unreal Engine 4 elképesztően gyönyörű! Ráadásul a Paragonhoz készült új videó négy, eddig nem látott karaktert mutat be, ahogy kell, kúlan, csilli-villi módon. Van itt kutuloid atomtank, pipázó harcművész, drónokkal operáló rigó és szuperszníki asszaszin duplapengével. Messze van még a nyár a várható nyílt bétával, de addig még lesz itt Overwatch is, szóval nem fog unatkozni az online csapatjátékos akciókért rajongó játékos.



Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!