Newsflash - Játékhírek

Ki gyilkol a végén?

Mégis igaz lehet a mondás, az egyszerű a nagyszerű, hiszen a legnépszerűbb játékok sosem a túlbonyolítottságukról híresek, ahogyan a Games Workshop egyik legrégebbi társasjátéka, a Talisman sem. A Ki nevet a végént felturbózó fantasy kalandozás könnyed szórakozást nyújt (már ha valakinek az jó móka, hogy a dobókocka szerepe roppant hangsúlyos), ahogy erről bárki megbizonyosodhat, mióta a Nomad Games digitális platformra portolta a cuccot. Itt azonban nem álltak meg, úgy gondolták, az egészet átdobják a Warhammer 40.000 univerzumába, azt úgyis nagyon kajálják a népek. Nem, nem a Relicet - a Fantasy Flight Games saját verzióját - kezdték kalapálni, hanem egy Talisman: The Horus Heresy címmel ellátott programot. A címadásból rögtön sejthető, hogy a 30.000-es éra háborúinak idején fogunk harcolászni, és ahogy az alábbi előzetesekből kiderül, még magával a Császárral is összecsaphatunk. Steamre érkezése február 22.


Egy garmada armada

Maradjunk még kicsit vórhemörös vizeken, vagyis felségterületen, mert hiába flottákról lesz szó a továbbiakban, azok az űr ásító sötétjén úsznak a ringató hullámok helyett. Az egykor miniatúrás asztali játékként létezett Battlefleet Gothic digitális változata, az Armada szépen formálódik a fejlesztők ujjai között, akik úgy vélték, itt az ideje lerántani a leplet az egyjátékos kampányról. Az alábbi narratív tréler egy inkvizítor és egy admirális közti eligazítás perceit mutatja, sok állóképpel és kevés in-game jelenettel, de már ez is elég hozzá, hogy az univerzum, illetve az eredeti játék rajongói izzítsák a pénztárcájukat. A megjelenésig van még egy kis idő, ugyanis márciusra lőtték be a kiadását.


Teknőc-saláta

A Platinum Games jó érzékkel csinálja, amihez ért: a hack’n’slash kategóriát gazdagító játékai egész szép sikereket értek el (Bayonetta, Metal Gear Rising: Revengeance, The Legend of Korra, Transformers: Devastation), úgyhogy miért is hagyna fel a készítésükkel. Ráadásul rajzfilm vonalon maradva a Tini Nindzsa Teknőcök szinte adja magát, hogy egy jóféle üsd-vágd akciójáték szülessen a témából. És lám, a Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan pont ez lesz, mutánsok, robotok, Zúzó, Bebop és Rocksteady, csépelés, kaszabolás, kombó kombó hátán - PC-re, Xbox 360-ra, Xbox One-ra, PS3-ra és PS4-re jön, idén nyáron.


Túlélni Conant

Idei nagy visszatérőként tartjuk számon (habár teljesen sosem tűnt el) Conant, hiszen nem csak a társasjátékok és a filmek világában éledezik a nagy, marcona barbár, a videójátékok sem hagyhatják ki, hogy ne építsenek rá legalább egy programmal. A Conan Exilest a Funcom hozza majd el, és műfaját tekintve akció lesz: halálraítéltként kell majd túlélnünk Hyboria kegyetlen vidékein, ahol a rengeteg veszélyt saját magunk barkácsolta fegyverekkel és eszközökkel kell majd kivédeni - ezenkívül földet művelünk, vadászunk, menedéket építünk, és azt később erőddé bővíthetjük társakkal, vagy egyedül. Alapvetően más játékosokkal, nyílt világú szervereken megy majd a helyi hadúrrá válás, azonban arra is gondoltak, aki nem szereti a sok őrültet maga körül, így egyjátékos kampányra is lehet számítani. A Conan Exiles első lépésben korai hozzáférésben jelenik majd meg PC-re, idén nyáron, de ahogy kilép a “nyílt bétából”, konzolokra is jönni fog. Hangulatos CGI tréler itt:


Nem ezeket a zombikat keressük

Addig nyúzza a Capcom a Resident Evil szériát, míg a zombikból már csak csontváz marad, és azt is tovább cígölik, amíg a porrá omlott csontikat a szellemek váltják majd. Legalábbis a sorozat 20. évfordulója alkalmából megjelenő Umbrella Corps előzetese elég súlyosan utal a kreativitás hiányára: 3v3 online öldöklés rivális zsoldosok között, illetve egy túlélő mód szingli-módban? Komolyan? Hát, idén májusban eldől, hogy mit nyújt majd a játék (PC-re és PS4-re), de nem hiszem, hogy lenne, aki izgatottan vágná a centit addig.


Anime-háború

PS4-tulajok örülhetnek, ugyanis ha fájt a foguk a 2008-as Valkyria Chronicles-re, idén tavasszal lecsaphatnak rá. A Sega odahaza Japánban már február 10-én kiadja a Remastered alcímet kapott taktikai-RPG-t, ami azon túl, hogy tavalyelőtt PC-re is kijött, számos elismerésben részesült. Nyilván nem 2016-ot írnánk, ha a kiadó nem csomagolná a játék mellé az összes DLC-t, ám itt még nem ér véget a sor, a következő rész, az Azure Revolution játszható demóját is megkapja az alternatív világháborús animére vágyó vásárló.


Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!