Newsflash - Játékhírek

Ki a legény a vidéken?

Február 23-án megjelenik a Far Cry Primal (igaz, egyelőre csak PS4-re és Xbox One-ra, a PC-s változatra márciusig kell várni), így szinte már természetes, hogy a dátum közeledtével egyre magasabb fokozatba kapcsol a marketinggépezet. A Ubisoft a héten egy élőszereplős videóval hívta fel a figyelmünket a játékra, ami kifejezetten hatásosra sikerült, és még jópofa is. Íme, korok csatái és végül a legősibb harc, ember a természet ellen.


Támad a Mars!

Holy shit, csak nem a Doom kukkantott be hozzánk a héten?! De bizony, és hozta magával a családi fényképalbumát. A Bethesda szárnyai alatt terebélyesedő és május 13-án PC-re, PS4-re, és Xbox One-ra megjelenő id Software-cucc kampánytrélere ütős lett, mint állat; tör, zúz, csonkít, széjjelaprít, cafattá lő, ahogy azt egy ilyen kőkemény játéktól elvárjuk. Egy dolog hiányzik belőle, a kampány. Bár az is lehet, hogy ez lesz maga a játék, menni, lőni, zúzni, menni, lőni, zúzni. És ezzel a világon semmi baj nincs, mi így szeretünk, Doom!


Földi földönkívüliek

Kérdés nélkül a hét híre: megjelent az XCOM 2! Az előzetes vélemények alapján az év egyik befutóját köszönthetjük a stratégiai-taktikai vonal legújabb tagjában, ami a nagy elődhöz méltó folytatásnak tűnik. Feladatunk a Földet 20 éve megszállás alatt tartó idegenek seggberúgása, majd elűzése, ami már így leírva se tűnik gyerekjátéknak. Megjelenéshez manapság launch trailer dukál, íme, itt is van, fogadjátok szeretettel:


It’s alive!

A múltkor már szerepelt a játékhírekben a Mantic Games aktuális projektje, a képregényes The Walking Deadre építő All Out War elnevezésű miniatúrás játék, ám az akkor még csak előkészületi fázisban lévő társas azóta sikeresen bevette a Kickstartert. A kampány első napján már megvolt a kért 50.000 dolláros összeg, ami azóta egyre csak hízik, és lassan a 300.000-es határt is átlépi. Hiába no, van még mit lefejni a TWD-ről, bár a képet árnyalja, hogy a Mantic nem éppen szarral gurigázik, ha figurás cuccokról van szó, lásd a Kings of Wart vagy a Dreadballt. Ha érdekelnek a kampány vagy az All Out War részletei, akkor a Kickstarter-oldalukon mindent megtalálsz. Videó sajnos nincs, azt kispórolták.


Továbbképzés pszichóknak

Érdekes koncepción dolgozik a Behavior Interactive csapata: olyan játékot szeretnének kiadni a kezükből, amelyben egy különleges képességekkel rendelkező gyilkos áll szemben négy, átlagos emberrel. Az asszimetrikus felállás egyre népszerűbb a játékok körében, ráadásul ha egy ilyen izgalmas témából ki tudják hozni a legjobbat, az akár nagy sikert is jelenthet. Az egymásra vadászós elképzelést eltérő erejű karakterekkel és véletlenszerűen, procedurálisan felépülő tereppel kívánják felturbózni, rengeteg horrorelemet csempészve a Dead by Daylight címet viselő játékba. Sajnos a játékmenetről semmi konkrét nem derült még ki, egyelőre be kell érnünk egy fejlesztő videóval.


A show megy tovább

A Ubisoft bejelentése dacára - ti. hogy nem lesz idén Assassin’s Creed nagyjáték - még februárban megjelenésre kerül egy új AC rész, bár azt gyorsan hozzá kell tenni, hogy kizárólag iOS-re (minimum 7-esre). Az Identity alcímű epizódot szerepjátékos elemekkel bővítik ki, vagyis a játékos négy kasztból választhat, maga szabhatja testre a neki tetsző karaktert és vághat neki a reneszánsz Firenze városának, hogy fényt derítsen egy rejtélyre, illetve egyéb küldetésekből szemezgessen. Ha valaki erre vágyik, miért is ne? A fejőstehén az fejőstehén.


A részletekben rejlik a lényeg

Egy kicsit visszakanyarodunk a The Divisonhöz is, hiszen múlt héten tartották a nyílt bétát, és jópáran már első kézből rendelkeznek tapasztalatokkal (ha te is köztük vagy, kommentben várjuk a véleményed). Az új videóban felületes, de lényegi bepillantást kapunk a skill-rendszerbe, amely, ha lehet hinni a készítőknek, bőven lehetőséget nyújt majd a testreszabásra és a taktikázásra. Ettől azért kicsit többről van szó, de hadd beszéljen helyettem a bemutató:


Parkőr kerestetik

Kellemes meglepetésként futott be a Mirror’s Edge Catalyst legújabb előzetese, amelyben magáról a történetről derül ki egy s más, mindez elképesztő látványvilággal párosulva. Baromi ütős lett ez a két perc, a város, a karakterek, a zene - lenyűgöző munkát adott ki a kezéből a DICE! Az üdvösséghez már “csak” annyi hiányzik, hogy ténylegesen jó legyen a játék, és ne rondítsanak bele. Májusban kiderül.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!