Newsflash - Játékhírek

Előre a sötétségbe

Közeleg a kazuál-hardcore választóvonalként is aposztrofált Dark Souls harmadik része - egészen pontosan április 12-én jelenik meg, vagyis a kiadó Bandai Namco Games szerint ideje volt életjelet adni az egyébként masszív rajongótáborral rendelkező programról. Ezt a híres True Colors című szám alá vágott kardsuhogtatással tették, megszórva jópár rusnya dög reggeli testedzésével. Az már ízlés kérdése, kinek mennyire jön be a két különböző téma összefésülése, mindenesetre a játék hozza a tőle elvárt komor hangulatot.


Bolondok aranya

A Naughty Dog neve egyet jelent a minőséggel és a tartalmas szórakozással, elég csak a videojátékok egyik alfáját, a The Last of Us-t említeni. Legújabb projektjük a nagyszerű Uncharted sorozat negyedik része, az A Thief’s End, amelyhez a minap futott be egy elképesztően szép és remekül összerakott előzetes. A játék sztorijára koncentráló tréler nem okoz csalódást, lesznek itt egzotikus tájak, egymást hátbadöfő műkincsvadászok, filmes dramaturgia, vagyis minden, ami miatt az Uncharted széria olyan jó.


Csak a fejét, hogy meg ne sántuljon

Akit érdekelnek a kulisszák mögötti felvételek, azok most hegyezhetik a fülüket. A készülőfélben lévő Friday the 13th: The Game-ből kaptunk egy fejlesztői filmecskét, amelyben a mozik Jason Voorheese-ét párszor alakító Kane Hodder mutatja meg, milyen amikor újra elszabadul. Természetesen csak a motion capture felvételek kedvéért, viszont kellő beleléléssel. A gyilokjelenetek  fantáziadússágról tesznek tanúbizonyságot, van itt minden a durván brutálistól az eszementen át a gyomorforgatóig, csak győzzön majd a játékos válogatni.


Önéletrajz két percben

A Hitman játékokat mostanra talán már senkinek nem kell bemutatni, hiszen jó ideje töltik meg zabolátlan jókedvvel rajongóik szívét. Idén március 11-én új időszámítás kezdődik a 47-es ügynök életében, és nem pusztán az újbóli színrelépése okán, hanem mert a formátuma átmegy epizodikus megjelenésbe. Hogy ez mennyire jó, azt most inkább hagyjuk, hátha az IO Interactive-os srácok próbálkozása végre működőképes lesz, inkább fókuszáljunk a kedvenc kopasz bérgyilkosunk múltját összefoglaló videóra.


Vadiúj vadnyugat a Marson

Korábban már írtunk a The Technomancerről a játékhírekben, amikor még csak egy teasert villantott a játék fejlesztője, a Spiders, és az akkori videó eléggé megalapozta a várakozásunkat, úgyhogy örömmel vettük az új előzetest. A hangulat prímán átjön, a világvégi, lepukkant, vadnyugati feeling csak úgy süt minden képkockáról. A történet szerint a Mars kolonizálása után pár száz évvel vagyunk, egy olyan környezetben, ami valamiféle katasztrófa miatt elszakadt a Földtől, a telepesek fogyatkoznak, a rendfenntartók korruptak és mindenki a túlélésre hajt. A The Technomancer akció-szerepjáték lesz, és valamikor idén érkezik PC-re PS4-re és Xbox One-ra.


Mindig csak a zombik

A héten napvilágot látott a Telltale Games új The Walking Dead játéka, a Michonne. A katanát forgató fekete hölgy három epizódban teszi majd tiszteletét a monitorainkon, ezek közül az első rész, az In Too Deep vált elérhetővé a héten. A mini-sorozat a képregényt veszi alapul, azt az időszakot, amikor Michonne hátrahagyta Rickéket, és érdekesség, hogy a játékban a sorozatbéli Michonne-t életre keltő Danai Gurira szólaltatja meg a marcona hölgyeményt. Van hozzá mozgóképes anyagunk is, egy ütős kis előzetes, íme.


Így kombóztok ti

Az Unreallel elhíresült Epic Games legújabb üdvöskéje, a TPS-MOBA (mint a League of Legends, csak külső nézetből) Paragon gyönyörűen épül és szépül. A PS4-et és PC-t becélzó programra már bejelentésekor nagy figyelem összpontosult, amelyet az Epic az időnként megosztott játékmenet-videókkal igyekszik fenntartani. Jól is teszi, a Paragonnal egyelőre nem tudunk betelni, ahogyan az alábbi karakterképességeket megvillantó filmecskével sem.


Geekség a köbön

A hét geek-videóját az argentín NGD Studios-nak köszönhetjük: a legendás Master of Orion remake-én dolgozó csapat ugyanis sci-fi filmek és sorozatok ikonikus alakjait kérte fel, kölcsönözzék hangjukat az űrstratégiában felbukkanó fajok vezetőinek. Olyan hírességeket hallhatunk majd, mint a Star Trek Worfjaként ismert Michael Dorn, Kat Cressida a Babylon 5-ből, Dwight Schultz (Star Trek, A-Team), Alan Tudyk (Firefly), John De Lancie (Star Trek, Stargate) és a kakukktojás Robert Englund (Freddy Krueger, és nem is mondok többet). Ettől még ugyan nem kell hasra esni, de azért jó látni, mennyit számít egy ilyen “apróság”.


Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!