Newsflash - Játékhírek

Királyságomat egy kardért

Középkori realisztikus szerepjátékra éhező barátaim, van egy jó és egy rossz hírem. Kezdem a rosszal: a Kingdom Come: Deliverance mégsem fog idén nyáron megjelenni PC-re , hanem valószínűleg csak valamikor az év vége felé, a konzolos átiratokkal egy időben. A jó hír viszont, hogy aki Kickstarteren támogatta a projektet, az a fejlesztők honlapján való regisztrálás, illetve a kliensük letöltése után rögtön bele is vetheti magát a bétába. A Warhorse Studios a bétát egy látványos és hangulatos videóval köszöntötte, továbbá közölték a játék különböző kiadásának árait is (ami a legolcsóbb 50 dolláros mezei változattól a full extrás, ajándék kardos 500 dolláros limitált szériáig terjed).


Reklám helyett

Nem áll szándékunkban reklámozni a Micsrosoftot (meg minek azt), de az alábbi bemutatónak igenis köze van a videojátékokhoz. A DirectX újabb mérföldkövéhez érkezett, vagyis a sorban következő tizenkettes számú változatról lebben fel a fátyol, mi mindennel szeretné megörvendeztetni a kérges szívű számítógépes játékosokat. Ahogy azt sejteni lehet, szebb, jobb, gyorsabb futtatást ígér, hiszen a fejlődéssel lépést kell tartani, nincs megállás.


A kopasz az új divat

Megjelenés előtt kell ütni a vasat a leginkább, nem kivétel ez alól a megújult Hitman sem. Az epizodikus jellegű játék kiadása már a következő sarkon túl várja a lelkes bérgyilkos-tanoncot, alig egy hét van csak hátra. Hogy addig se feledkezzünk meg a 47-es ügynökről, egy kiváló muzsikával aláfestett előzetest adott ki a Square Enix, amelyet még az is élvezhet, aki nem konyít a Hitman sorozathoz, ugyanis elég befogadóbarát a kis drága.


Repül az idő

Olyan, mintha az Assassin’s Creed Syndicate csak pár hete jelent volna meg, erre fel március elsején meg is jelent hozzá a Season Pass utolsó DLC-je. A The Last Maharaja azért megadja a módját, 10 küldetést kínál a Syndicate tulajok számára, a sztori pedig a Brit Kelet-indiai Társaság szennyes dolgait járja körül. A bejelentéshez mellékeltek egy videót is, amelyben megtudunk ezt-azt a kiegészítőről.


Pucold ki New Yorkot!

Az egészségi határértéket kevéssel meghaladó hype-ot kapott The Division elrajtol lassan, egészen pontosan március 8-án, ezt az eseményt pedig a Launch Trailer plecsnit virító filmecske vezeti fel. Aki követte az elmúlt hónapok híreit, az bizonyára már mindent tud a Ubisoft nagy dobásának ígérkező játékról, de a lenti előzetes előzékenyen - és hatásosan - bemutatja a szituációt annak is, aki esetleg lemaradt volna a The Divisionről.


Rég látott ismerősök

A Beamdog fellőtte honlapjára a régóta várt Baldur’s Gate kiegészítőjük, a Siege of Dragonspear megjelenési időpontját. Március 31-étől lehet megvásárolni a teljes értékű kalandot, amely az első és a második rész között játszódik. Sarevok halálával nem múlt el minden veszély: északról egy hatalmas sereg masírozik végig a Kardpart mentén Baldur Kapuja felé. Ragyogó Hölgy nevet viselő hadvezére rejtélyes személyiség, akiről úgy tartják, talán ő is egy isten gyermeke. A Siege of Dragonspear egy új karaktereket, új területeket, új történetet tartalmazó, 25 órás bővítmény, amelyhez szükséges a Baldur’s Gate: Enhanced Edition. A már előrendelhető kieg 20 dollárt kóstál, de ha a zenei anyagra is fáj a fogad, akkor 40 dollárt jelent majd a móka, illetve ha nagyon el vagy eresztve, 130 dodóért a gyűjtői kiadás is a tiéd lehet, ebben vászontérkép, érme, frissített kézikönyv, zenei album, 7 speciális dobókocka, egy sárkányos amulett és az Enhanced Edition is helyet kapott. Várjuk szeretettel.


Erre érdemes lesz haragudni

A Total War: Warhammer című játék sem szeretné, ha megfeledkeznénk róla, így aztán újabb kampánybemutató videót tett közzé a Creative Assembly. Ezúttal a törpék hadjáratába kapunk betekintést: miféle fejlesztési lehetőségek várnak a játékosra, ha a törpék kommandírozásának terhét veszi a nyakába. Bepillanthatunk a Harag Nagykönyvébe is, amelyben a törpék a népük által elszenvedett sérelmeket vezetik, ezeket megtorolva bónuszokhoz juthatunk. Ellenben ha több ideig nem figyelünk a bosszúállás megfelelő arányára, törpéink bizalma megroggyan bennünk, hogy ugyan milyen törpe már az ilyen, így aztán időnként ajánlatos lesz visszavágni a rakoncátlankodó ellenfeleknek.


Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!