Newsflash - Játékhírek

Have a break, have a KitKat

Jack Joyce gyermekkorában beleeshetett a Kitkat-csokit főző üstbe, mert beleinek egyetlen rándításával képes megállítani az időt. Tisztes polgárként és aggódó családapaként nem a helyi kisbolt kifosztásával van azonban elfoglalva, hanem a szétesőben lévő világ és szerettei megmentésével. Ezt a nemes feladatot fogjuk tőle átvenni játékosként az április 5-én debütáló Quantum Breakben, amelyhez a minap egy rövidke cinematic trailer érkezett, a Nirvana Come As You Are című számának feldolgozásával megbolondítva. Íme:


Lovecraft mindenhol

A Cthulhu-mítosz egyedi hangulata és ingyenes felhasználhatósága miatt közkedvelt játéktematika, így aztán a jótól lopni nem szégyen jelmondatot kimaxoló Blizzard esetén sem lepődünk meg rajta, hogy a Hearthstone online kártyás játékuk soron következő szettje lovecrafti húrokat penget meg. A Whispers of the Old Gods a régi nagy istenek visszatérését helyezi középpontba (C’Thun, Yogg-Saron, Y’Shaarj és N’Zoth - micsoda ismerősen hangzó nevek!), akik tengernyi csápjaikat kinyújtóztatva valami reggeliféle után néznének. A 134 új kártya egy része szintén nem lesz ismeretlen, lévén a régi lapok közül párat megérintett a változás szele, és a rontásnak köszönhetően az Öreg Istenek szolgálatába álltak. Hivatalos megjelenés április vége vagy május eleje, de aki függő, az már március 14-től elővásárolhatja a kiegészítőt, cserébe egy szemforgatós hátlapért. További részleteket március 21-én várhatunk. Ja, a trailer megint hozza a szokott debil színvonalat, érdemes csekkolni.


Felcsútra és tovább!

A Tropico-sorozatról híres Kalypso Media a jelek szerint egyelőre megelégelte a kubai diktátorok életének igazgatását, és közép-európai vizekre evezett az Urban Empire című, idén ősszel érkező programmal. A játékban a városfejlesztés mellett hangsúlyos szerep jut majd a politikai, történelmi és szociális eseményeknek, amelyekre, ha a polgármesteri székben szándékozunk maradni, dörzsölt róka módjára kell reagálnunk. A játékos négy dinasztia közül választhat, azokon belül is öt karakterből: lesz, aki a demokrácia eszközeit preferálja, mások mindent beáldozhatnak a céljaik érdekében. Emellett politikai vitákban veszünk részt, megkenjük az ellenfeleinket, és mindenféle machináció segítségével igyekszünk 200 éven keresztül a polgármesteri székben maradni. Ígéretesnek hangzik, rajta tartjuk a szemünket.


Az ezeregy éjszaka sikításai

A Torn Banner Studios egy ügyességi alapú online FPS-t kalapál, amelyet Mirage: Arcane Warfare névre kereszteltek, és szemmel láthatóan a Chivalry: Medieval Warfare kistesója lesz. A sötét és kegyetlen feudalista Európa helyett a napsütötte arab vidékeken zajlik majd a karnyiszálás és lefejezés, színesebb, mesésebb környezetbe helyezve a multiplayer mókázást. A kardsuhogtatás varázslatokkal egészül ki, amitől új taktikák bevetése válik szükségessé. Ha a gyilokparádét felvonultató előzetes láttán úgy érzed, ebből nem maradhatsz ki, akkor a nyárra tervezett bétatesztelést neked találták ki.


Erre még várni kell

Pénteken jelent volna meg Steamre a tavaly díjesővel jutalmazott Ori and the Blind Forest kibővített verziója, a Definitve Edition, ám a PC-sek hiába várták a látványorgazmikus akció-platformert, az csak Xbox One-ra futott be. A pontos megjelenésről még nincs hír, állítólag az optimalizálás miatt késik a program, amelyben egyébként egy új pályarész, új ugrás, új támadás és könnyű, illetve brutálnehéz, egyéletes nehézségi fokozat várja a játék szerelmeseit,  valamint azokat, akik még csak hallottak róla. Az Ori and the Blind Forest szemet és szívet kényeztető gyöngyszem, a legtöbb kritika szerint minden fillért megér.


Öcsém sebész, idehívjam?

Á, hagyd a francba, itt semmi szükség nem lesz rá: az új Doom hiperbrutális és észvesztően gyors játékmenete nem ismer kegyelmet, lépten-nyomon vérgejzír tör fel a karakterekből, belsőségek robbannak cafatokká és démonok cincálnak szét mindenkit, aki az útjukba kerül. És ez a démon akár te is lehetsz, ahogy az az új multiplayer módot bemutató előzetesből kiderül. Sőt, ha anno előrendelted a Wolfenstein: The New Ordert, akkor hivatalos vagy a március 31. és április 3. között zajló zárt bétatesztelésre, akár PS4-ed, Xbox One-od vagy PC-d van! A teljes játék május 13-ától válik megvásárolhatóvá, addig még van idő gyakorolni kicsit.


Univerzum leszel s atommag! Vadakat terelő juhász!

Vagy minden egyszerre! Emlékszünk még David O’Reillyre? A hol zseninek, hol őrültnek titulált úriember készítette a semmiben lebegő hegyet bemutató programot, a Mountaint, és ezúttal sem kell csalódnunk benne. Everything címmel tudatosság-szimulátort fejleszt, amelyben elméletileg szó szerint minden, helyesebben fogalmazva bármi lehetünk, hangyától a világegyetemig. A lényeg egyelőre nem teljesen tiszta, hiszen az Everythinggel jócskán túllépünk a játékok megszokott keretein, de nézzétek meg az alábbi előzetest, hipnotikus ereje segíthet az ellazulásban.


Késés az öregvilági vágányon

Mégsem jelenik meg a készítők által beharangozott időben a Total War: Warhammer. Az áprilisi kilövést eltolták egy hónappal, az új dátum május 24. - hát úgy látszik, a jelenlegi állapotban még az a hátralévő másfél hónap sem lett volna elég, hogy pofaleszakadás nélkül jelenjen meg a program, pedig már nagyon sokan várják, hiszen ha a Creative Assembly képes volt összeszedni magát, akkor valóban nagy durranásra számíthatunk. A késésért cserébe viszont megtudtuk a játék gépigényét, ami kellemes meglepetésként hat: a minimum beállításokkal elég lesz neki egy integrált HD 4000 chip vagy egy Core 2-s proci és 2 giga memória. Persze az ultra beállítások szerelmeseire is gondoltak, ha GTX 980-asod van, ki tudod majd használni. Videóként egy pár héttel korábbi csatát tudunk felkínálni, tessék:


Béke poraira!

Lesújtott a kasza: a Microsoft bezáratta a Lionhead Studios-t, a Peter Molyneux alapította játékstúdiót. Anno nekik köszönhettük a Black&White első és második részét, valamint a Fable-öket. A csapat éppen ez utóbbi 4v1 multiplayer változatát, a Fable Legendset hegesztette nagy elánnal, amikor beütött a krach. A Fable Legends így már nem fog megjelenni, a fejlesztés leállt, aki pedig a bétában pénzt költött, az a Microsoft ígérete szerint visszakapja. És ne feledkezzünk meg a dán Press Play Studiosról sem, hiszen a Lionhead mellett őket is kivégezte a redmondi óriás - tőlük a Project Knoxville című játékot ne várjuk most már.

Rég volt már a II. VH

Ez nyilvánvaló, de a nagy világégést feldolgozó videojátékok, a Medal of Honorok és Call of Dutyk korszaka sem mostanában volt. Úgy tűnik, igény mutatkozik a téma újbóli feldolgozására, ahogy azt az alábbi Days of War fejlesztése is mutatja. A Driven Arts csapata éjt nappallá téve dolgozik, hogy a szívügyüknek tekintett program minél előbb, hibátlan formában kerüljön a játékosok monitorjára, ezért a befejezéshez a Kickstarteren kérnek némi pénzmagot, hogy a szükséges dolgokat még beszerezzék (csalásvédő program, közösségi menedzser, stb.). A játék az előzetes alapján valóban majdnem kész állapotban van, ha tetszik, erre támogathatod a lelkes fejlesztőket.


Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!