Newsflash - 9-10. hét

  • Sínen van az új BOSSZÚVÁGY Bruce Willisszel a főszerepben. A film elvileg hangsúlyosan Brian Garfield 1972-es eredeti regényén alapul, nem a Charles Bronson-féle adaptáción, vagyis nem igazán remake - további jó hír, hogy a nagyszerű BIG BAD WOLVES rendezői, Aharon Keshales és Navot Papushado állnak majd a kamera mögött.
  • 2019-ben jön az új Indiana Jones-film
  • J. K. Simmons, az egykori J. Jonah Jameson lesz Gordon felügyelő a Warner JUSTICE LEAGUE-filmjeiben (meg nyilván Affleck BATMAN-filmjében is majd). 
  • Schwarzenegger azt mondta, hogy valamikor a közeljövőben leül dumálni Shane Blackkel... aki az új PREDATOR-filmet írja és rendezi. Ki akarja megtippelni, hogy mi lesz ebből? 
  • Most, hogy valamelyest kérdéses, Daniel Craig újra eljátssza-e JAMES BONDot a Spectre után, Tom Hiddleston kijelentette, hogy ő szívesen átvenné tőle a stafétabotot... 
  • A Sony pár éve tervezett egy VENOM-filmet, de miután A csodálatos Pókember 2. nem úgy sült el, ahogy remélték, kukázták az ötletet. Most viszont, hogy sínen van az új, Marvellel közös Pókember-film, ez a projekt is visszatért - ami furcsa (bár a Sonynál már senki sem lepődik meg a furcsaságokon), hogy ezt a Venom-adaptációt a Pókember- és Marvel-filmektől teljesen függetlenül, egy abszolút önálló franchise kezdeteként képzelik el. 
  • Tavaly szeptemberben jelentették be, hogy a Netflix felkarolta az utóbbi évek legjobb sci-fi sorozatát, a BLACK MIRRORt - és most végre kiderült, hogy a 12 (!) részből álló harmadik évad már IDÉN debütál a szolgáltatónál. 
  • 2018. március 2-án mutatják be Shane Black PREDATOR-filmjét 
  • J.J. Abrams megerősítette, hogy a még 2013-ban bejelentett PORTAL és HALF-LIFE-filmadaptációk, amelyekről azóta szinte semmi hír nem volt, továbbra is sínen vannak, és már írók is dolgoznak a történetükön. 
  • John Hillcoat Cormac McCarthy áldásával rendezhetne filmet a VÉRES DÉLKÖRÖKből, és baromira akar is, csak a jogok Scott Rudin producernél vannak, és ő meg nem akarja. (Bár az is lehet, hogy jobb, ha azt a könyvet békén hagyják.) 
  • A WGN America berendelte a pilotot a 2000-es évek egyik legkeményebb, legnyersebb és legjobb képregényéből, a SCALPEDból tervezett tévésorozathoz (egy indiánrezervátumban játszódó hardcore noir, amelynek főszereplője beépített FBI-ügynökként tér vissza szülővárosába, hogy lebuktassa a helyi gengsztervezért). Geoff Johns DC-guru (a Scalped ugye a DC alkiadójánál, a Vertigónál futott) és Doug Jung lesznek a producerek - utóbbi a Banshee-be írt pár epizódot, az elég jó ómen. 
  • Maga Katsuhiro Otomo jelentette be, hogy valószínűleg tévésorozat készül az AKIRÁból, és... ez minden, amit eddig tudni lehet róla. Hogy japán vagy amerikai, animációs vagy élőszereplős lesz (vagy hogy egyáltalán tényleg elkészül-e) még kérdéses. (Közben ugye a Warner évek óta mozifilmet akar csinálni belőle - George Millert is felkértél már rendezőnek, de ő nemet mondott.) 
  • Bryan Singer egy VÖRÖS SZONJA tévésorozaton dolgozik - még nem tudni, hol fog futni, de mivel keményen R-esre (!) tervezi, csak kábelcsatornák vagy Netflix/Amazon és társai jöhetnek szóba. Legalább a pilotot maga Singer fogja rendezni. 
  • Az AMC zöld utat adott a Dan Simmons THE TERROR című történelmi horrorregényén alapuló tévésorozatnak, amely Ridley Scott produceri felügyelete alatt készül majd el. A csatorna tíz egyórás epizódot rendelt, és a jövőre debütáló sorozat - mivel a John Franklin kapitány XIX. század közepén elveszett sarkköri expedíciójáról szóló, kannibalizmussal és szörnnyel felturbózott könyv gyakran váltogatja a szereplők szempontjait és az idősíkokat - félig-meddig antológiaformátumú lesz. 
  • Az utolsó műszak orkokkal és tündérekkel! Nagyjából ez a BRIGHT, David Ayer (egyik) következő filmje, Will Smith és Joel Edgerton főszereplésével, Max Landis forgatókönyvéből. A sztori egy olyan világban játszódik, amelyen orkok, tündérek és egyéb természetfeletti lények osztoznak az emberekkel. És a főszereplő zsaru maga is ork lesz. Szóval: ORKZSARU! 
  • A videojáték-adaptációs hullám folytatódik: most a Straight Up Films készít mozifilmet a Square Enix THIEF című játéksorozatából. 
  • Takeshi Kitano (!) lesz Arakami Daisuke, a Section-9 főnöke a Scarlett Johansson nevével fémjelezett élőszereplős GHOST IN THE SHELL adaptációban. 
  • Emlékeztek a MEN IN BLACK/21 JUMP STREET crossoverre, amiről mindenki félig-meddig azt hitte, csak vicc, és úgyse lesz belőle semmi? Sínen van James Bobinnal, a 2011-es Muppets-film rendezőjével. 
  • Amennyi STAR WARS-képregény már volt közel negyven év alatt, csoda, hogy Han még nem kapott saját sorozatot - hát most kap! Borítók: Mark Brooks és Lee Bermejo 
  • Joseph Gordon-Levitt mind rendezőként, mind (potenciális) főszereplőként kiszállt a SANDMAN-adaptációból, mert a projekt elkerült a Warnertől a New Line-hoz, és beütöttek a jó öreg kreatív nézeteltérések. 
  • Az X-Men spin-offban látott Deadpool menőbb volt, mint a 2016-os verzió, állítja ez a cikk. Érdekes érvek, érdemes elolvasni. 
  • Ian McShane játssza majd Szerdát az AMERIKAI ISTENEK Bryan Fuller-féle tévésorozatos adaptációjában (ennél nehéz jobb választást elképzelni). 
  • Magyar fejlesztők készítettek egy szerepjátékot Richard Morgan AZ ACÉL EMLÉKE című könyvéből - most ráadásul Steamre kerülhet, itt lehet rá szavazni. 
  • "Mi lett volna ha" rovatunkból. Tavaly Joe Quinones és Kate Leth terveztek egy BATMAN '89 című képregényes minisorozatot, amely Burton Batman/Batman visszatér filmjeinek folytatása lett volna - benne Robinnal, Barbara Gordonnal/Batgirllel, Poison Iyval, a Billy Dee Williams-féle Kétarcúval és a visszatérő Macskanővel. Sajnos a DC nemet mondott... 
  • Keanu Reeves már keményen készül a lőtéren a JOHN WICK 2-re, és ahogy elnézzük, ez se beszélgetős film lesz. 

  • POSZTER - IMAX-poszter a 10 CLOVERFIELD LANE-hez, a Cloverfield kvázifolytatásához. /// Torontóban keményen nyomják a DAREDEVIL második évadát... és az ott a Megtorló a halálfejes pólójában... egy minigunnal. 
  • TRAILER –TRÓNOK HARCA /// KILL COMMAND /// Háború New Yorkért (mi másért?). Itt a THE DIVISION launch trailere. /// Isten hozott a JUR-... ja, nem csak simán a PARKban! Fantasztikus fák és tó, Sam Neill és társai nem győznek padlót fogni. /// Pörgős, örült, teljesen elszállt akciózás: új előzetes a HARDCORE HENRYhez. /// A múltkori, felemás bemutatkozás után az új SZELLEMIRTÓK kapott egy sokkal jobb előzetest. /// Patrick Stewart egy brutális skinhead banda vezéreként keménykedik a GREEN ROOM új előzetesében. /// Húha, John Travolta nagyon irigy Keanu Reeves John Wickjére. I AM WRATH trailer /// Mintha eddig nem vártuk volna eléggé, Jeff Nichols sci-fi-thrillere, a MIDNIGHT SPECIAL kapott egy új, nem túl hosszú, de annál jobb, intenzívebb előzetest

  • ALTERPOSZTER - A Trilógia by Matt Ferguson /// Az ajánlat. by Ken Taylor /// Fuss, Sarah, fuss! by Stan & Vince /// A nyolcadik utas: Jonesy by Godmachine /// A Mondo posztere a tavalyi év egyik legjobb filmjéhez. by Matthew Woodson /// Egyenesen a sötétség szívébe... by Juan Esteban Rodriguez /// 2001 (Nikita Kaum) /// Egy kicsit beleszerettünk Jeff Nichols sci-fi/thrillere, a MIDNIGHT SPECIAL Mondo-poszterébe (by Tomer Hanuka) /// A testrablás anatómiája. by Florey /// Fernando Reza retro posztere Guillermo Del Toro soha meg nem valósuló (?) AZ ŐRÜLET HEGYEI-adaptációjához! 
  • MŰVÉSZET – „A múlt, a jelen és a jövő víziói” by Jordan Buckner /// Conan egy idegen barbár törzs tagjaival kommunikált. by Carl Critchlow 
  • BÓNUSZ - Minket inkább ez érdekelne a Büszkeség és balítélet és zombik helyett, ha már... /// Pokol Klub 2 /// Polanski, Scorsese és Keitel lazulnak a párizsi La Cinémathèque moziban /// Vasember Hulkbuster páncélja több mint egymillió legódarabból építve. Két és fél méter magas, bő egy tonna, és hatan dolgoztak rajta 940 óráig. (London) /// Apa és fia

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!