Newsflash - Játékhírek

Lehullt a lepel

Tíz évnyi megfeszített munka és rebesgetés után a héten megrendezett Final Fantasy Uncovered nevezetű bemutatóján a Square Enix fellebbentette a fátylat a sokak által várva várt Final Fantasy XV-ről. A szóban forgó epizód több dolog miatt is különleges: szakít a kvázi körökre osztott harcrendszerrel (valós idejű fegyverváltogatós és teleportálós küzdelmekre helyezve a hangsúlyt), elismerésre méltó történeti támogatás lesz mögötte, illetve mind játékmenetileg, mind látványelemileg a legfilmszerűbb epizódot ígérik. Ennek alátámasztásául a Reclaim Your Throne című előzetes minden szónál többet elmond.

Oké, még mindig a játéknál tartunk, hát akkor lássuk, mi minden pottyan az ölünkbe a tizenötödik résszel. Kezdjük egy online elérhető, öt részletben megosztott animével, a Brotherhood Final Fantasyvel, ami a főszereplők hátterére koncentrál, és az egyik fő jellemzőt, a kocsival utazgatást is szépen bemutatja. Az első tízperces rész már elérhető, amely, ha nem is a mai csúcskategóriát képviseli, azért egyáltalán nincs miért szégyenkeznie. Ráadásul semmi gatyamadzag, kőkemény világépítés 10 percben.

Aztán nem hagyhatjuk ki a már tölhető állapotban lévő tulajdonképpeni demót sem, amely inkább afféle ízelítő, hiszen a végleges játéknak nem képezi majd részét. A Platinum Demo névre keresztelt játékszelet a fiatal Noctis álmát tárja elénk, amelyben megismerkedhetünk az irányítással, a hangulattal és a harcrendszerrel is.

Még nincs vége! Az FFXV két különkiadásához mellékelnek majd egy három éve készülő, full CGI-filmet, amely a játék történetének egy sarkalatos pontjára fókuszál, és a Kingslaive címet viseli. A főszereplője a játékban is feltűnő Nyx, aki a király egyik védelmezője. Az előreláthatóan akciót előtérbe helyező filmből előzetest is kaptunk, lássuk hát:


Orknak lenni csupa vidámság

Bizonyítja ezt az alábbi videó, amelyben az április 21-én debütáló Battlefleet Gothic: Armada (a Warhammer 40.000 egy régebbi, az űrharcokat előtérbe helyező testvérjátékának digitális verziója) űrorkokkal való felhőtlen szórakázását mutassa be, amojjan igazzi ókos stílusba’. Ha napi hiányod van WAAAGH!-ból, mindenképp kattints.


A szemészek támogatásával

Nem mondom, hogy feltétlenül 27 collos monitor vagy 4K kell majd a Tokyo 42 (a japán élet értelme!) című játékhoz, de ártani biztos nem fog. A jövőben játszódó hibrid program nem csak szokatlan, japános cukimuki-színkavalkád külsejével, de a GTA-ra hajazó nyitott világával igyekszik majd felnyitni rá szemünket, hogy nem szükséges a  teljes élethűség a totális játékélményhez. Hogy ez mennyire sikerül majd, az csak jövőre derül ki, de kuriózumként és figyelemfelkeltésként máris remekül teljesít a Tokyo 42.


Nem a nyúlon, a síron túl

Az épülő és szépülő, a Total War sorozat rajongóit és a Warhammer Fantasy szerelmeseit megszólító Total War: Warhammer legutóbb feldobott frakciójának, a Vámpír Fejedelemségek élőhalott nagyurainak stratégiájáról nézhetünk meg egy pár perces bemutatót, amelyben az eddig megszokott menetrend szerint a sereg több oldalát is szemügyre vehetjük. Fejlesztések, erősségek, egységek, speciális képességek - ha nem volt szerencséd az asztali wargame-hez, akkor azért, ha imádod a Warhammer Fantasy Battlest, akkor azért. Az év stratégiai durranásának ígérkezik!


Indul a móka

A Blizzard a legutóbbi BlizzConon jelentette be, hogy az Overwatchhoz képregényeket és animációs rövidfilmeket fog készíteni. Mivel a májusi megjelenés egyre közeleg, ideje volt mutatniuk valamit, ez a valami pedig a Recall címet viselő kisfilm, amelyben a Winston nevű genetikaliag módosított gorilla tudóst ismerhetjük meg behatóbban. A minőség hozza a Blizzardtól megszokott szintet, felütésnek is ideális, ráadásul a hearthstone-os easter eggből kiindulva bizonyára van még pár utalás elrejtve a videóban.


Te is fiam, Hórusz?

Korábban már beszámoltunk a Talisman digitális verzióját szállító Nomad Games legfrissebb üdvöskéjéről, a Talisman: Horus Heresyről. A program február közepén megjelent a Steam kínálatában, és természetesen nem ez a hír, hanem az, hogy a héten felkerült a Google Playre, és hamarosan várható iOS-re is (április végén, ha igazak a pletykák, de az Apple esetében nem lehet tudni, ha nem tetszik nekik valami, visszadobálják az appokat a fejlesztőknek). Ha szeretnél egy egyszerű játék keretében beszállni a Warhammer 40.000 univerzum legnagyobb haddelhaddjába, akkor egy próbát talán megér.


Inni márpedig muszáj

Úgy látszik az aktuális játékhíreket a programokhoz készített kedvcsináló animációk uralják, mivel rögtön itt van még egy: a horrorfilmekben utazó Eli Roth rendezésében tekinthetjük meg az alábbi két és fél perces animocskát, amelyben a Dark Souls sorozat esszenciáját szeretné átnyújtani nekünk az úriember. Maradjunk annyiban, hogy az atmoszféra kellően sötét, mert túlzottan sok Dark Souls nincs benne, viszont remek példát láthatunk arra, hogyan kell megitatni valakit, aki egyáltalán nem szomjas.


Durvulás

Jön a Doom is, tudjuk, és látjuk is: az eddigi brutális játékmenet videók után most érkezett egy mozis előzetes, amely, ki gondolta volna, bevet mindent, hogy a zúzdát kellőképp kívánatossá tegye. Kemény zene, szörnyek, lazán odapörkölés, lesz itt nemulass május 13-án.


Nyitva van a kapu

Baldur Kapuja tárt karokkal várja a világ egyik legjobb számítógépes szerepjátékának kedvelőit, ugyanis a Baldur’s Gate első és második részét összekötő új kiegészítő, a Siege of Dragonspear végre megjelent. A játékhoz szükség van a Baldur’s Gate Enhanced Editionre, ám ha még nem lenne meg, április 4-ig akciósan bezsákolható a Steamen. A múltkor kiveséztük, mi mindent nyújt a program, úgyhogy lássuk is a megjelenés alkalmából kiadott előzetest.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!