Newsflash - 21. hét

  • A Hellboy in Hell tizedik számával véget ért Mike Mignola 22 éve futó HELLBOY-sorozata - a történetet lezárta. Nem kizárt, hogy egyszer, valamikor még visszatér a karakterhez, illetve a Hellboy múltjában játszódó Hellboy and the B.P.R.D. ettől függetlenül fut tovább, de összességében úgy néz ki: ennyi. Szép volt, Mike.
  • A Variety értesülései szerint Jake Gyllenhaal igyekszik majd megmenteni New Yorkot a THE DIVISION filmadaptációjában, amelyet, akárcsak az Assassin's Creedet, maga a Ubisoft készít. Gyllenhaal egyben produceri szerepet is betölt majd - egyébként ez lesz az első nagy hollywoodi szuperprodukciója a 2010-es (szintén játékadaptáció) Perzsia hercege óta.
  • A Birth.Movies.Death. információi szerint Tom Hiddleston javában tárgyal a stúdióval JAMES BONDról. Daniel Craig régóta mondogatja, hogy már nem nagyon érdekli a szerep, múlt héten pedig újabb pletykák röppentek fel róla, hogy végleg kiszállt, még egy zsíros fizetési csekknek is nemet mondott.
  • Folytatódik az utóbbi tíz év egyik legjobb sci-fije, AZ ŐSLAKÓ (The Man From Earth). A sztoriról még semmit sem lehet tudni, de a filmet az első rész rendezője, Richard Schenkman jegyzi, és visszatér a halhatatlan főszereplőt alakító David Lee Smith, illetve az egyik mellékszereplő, William Katt is. Az eredeti író, Jerome Bixby ugye már rég nincs közöttünk, márpedig a film úgy 99,99%-ban az ő forgatókönyve miatt működött - a szkriptért most Schenkman és Bixby fia, Emerson Bixby felelnek. A THE MAN FROM EARTH: HOLOCENE júniustól forog, és jövőre mutatják be.
  • Nem ritka, hogy alkotók utólag, évek biztonságos távlatából negatívan nyilatkoznak egy-egy filmjükről, de ez szokatlanul gyors volt: a BATMAN V SUPERMANt még csak két hónapja mutatták be, Jeremy Irons máris közölte, hogy az elmarasztaló kritikák jogosak voltak - a film zavarosságát, túlzsúfoltságát emelte ki. Abból se csinált titkot, hogy csak a pénz miatt része a franchise-nak.
  • Meg lehet tenni a téteket, hogy Ben Affleck mikor nyilatkozik valami hasonlót - mi a saját BATMAN-filmje promóciós körútjára tippelünk.
  • 13 évvel az első katasztrofális próbálkozás után a Fox ismét nekiveselkedik a THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN adaptációjának. Rosszabb nem lehet, mint az előző, úgyhogy reménykedjünk, hátha most ténylegesen megidéznek valamit az eredeti zsenialitásából. A producer egyébként John Davis lesz, akinek a filmográfiájában akad minden a klasszikus és minőségi filmektől (Ragadozó, Az erő krónikája) a borzalmakig (Eragon, Garfield) - bár utóbbiak vannak többségben.
  • Dwayne Johnson megerősítette, hogy ő lesz Shane Black DOC SAVAGE-filmjének fő- és címszereplője. Aki nem ismerné a 30-as évek ponyva-aranykorában született karaktert: egy szellemileg és fizikailag is az abszolút csúcsra járatott, nyílegyenes, no-bullshit hősről van szó, akinek nem nagyon vannak se érzelmei, se humora, se szociális érzékenysége. Black valószínűleg az éppen előkészületi fázisban lévő PREDATOR-filmje után fog hozzá a forgatáshoz. Utána pedig Kent a Warnernek csinál egy XIX. századi, déli gótikás-leszbikus filmet Alice + Freda Forever címen. Egyik sincs ellenünkre!
  • Hugh Jackman bozontosan a WOLVERINE 3 forgatásán. Ez nem igazán néz ki úgy, mintha bármi köze lenne a sokat emlegetett Old Man Loganhez (bár azt már megerősítették, hogy a film a jövőben játszódik majd).
  • Storyboardok egy nem létező filmhez: Sam Raimi és Toby Maguire PÓKEMBER-sorozatának tervezett negyedik részében a Keselyű lett volna a főgonosz - Raimi a főhős addigi legkeményebb ellenségeként akarta megvalósítani a karaktert. Mysterio (néhány másik gonosztevővel, mint Shocker és Rhino) csak egy cameók sorozatából álló montázsban bukkant volna fel, és Bruce Campbell játszotta volna.
  • Jennifer Kent, a THE BABADOOK rendezője a következő filmjét is Ausztráliában forgatja, de az nem horror lesz: a NIGHTINGALE egy 1820-as évekbeli, rendkívül brutális Tasmániában (a Brit Birodalom ide küldte anno a legaljasabb gonosztevőket) játszódik, és egy Claire nevű nőről szól, aki a családja lemészárlása után bosszúhadjáratba kezd egy bennszülött férfi segítségével.
  • A Marvel a friss Oscar-díjas Brie Larsonnal tárgyal a 2019-ben érkező CAPTAIN MARVEL fő- és címszerepéről - ő az elsődleges jelöltjük. Nekünk cseppet sem lenne ellenünkre, ha tényleg belőle lenne Carol Danvers. (A kép természetesen csak fan art.)
  • TRAILER - És azt ismered, hogy egy zsaru, egy sebész és egy bűnöző (golyóval a fejében) bemegy egy kórházba? Trailer Johnnie To új akcióthrilleréhez: THREE. /// A modern világ és a szociális média veszélyes játéka: a Catfish rendezői mintha a Cheap Thrillst és a Black Mirrort keresztezték volna új thrillerükkel. NERVE trailer.

  • POSZTERMŰVÉSZET - Két szokásos színvonalú Mondo-poszter Hitchcock klasszikusához (Adam Simpson & We Buy Your Kids) /// Keresd a kommandóst! (Matt Ferguson) / SW /// Dredd (Matt Ferguson)
  • BÓNUSZ - A RICK AND MORTY tesz egy laza kirándulást a FALLOUT 4-ben.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!