Newsflash 41-46. hét

  • HANS ZIMMER jövőre visszatér Budapestre! Június 1-én ismét koncertezik a Papp László Sportarénában, jövő szerdától lehet rá jegyeket venni. Az idei koncert fantasztikus volt, aki arról lemaradt, ezt semmiképpen ne hagyja ki.
  • Képregényrajongók örvendjetek! December 6-án megjelenik magyar nyelven az utóbbi évek egyik legjobb (és leggyönyörűbb) európai képregénye, a Blacksad, amely antropomorf állatokkal mond kőkemény, klasszikus jellegű, füstös-lőporos noirmesét egy bűnös városról és annak elveszett lelkeiről. (Már lehet is előrendelni.)
  • A Warner nagyszabású animációs filmtrilógiát készít Jeff Smith hülyére díjazott képregénysorozatából a BONE-ból. A sztori három kedves kis karakter utazásával indul, hogy aztán a cselekmény előrehaladtával hatalmas tétekkel teli, grandiózus high fantasy eposszá nőjön. A projekt Mark Osborne, az első Kung Fu panda és a tavalyi Kis herceg adaptáció értő kezében van.
  • Ezt is megértük: rebootolják a STARSHIP TROOPERSt. Ez borzalmasan hangzik, viszont nem Verhoeven '97-es szatíráját forgatják újra, hanem Heinlein eredeti (nagyon-NAGYON más) regényéhez nyúlnak vissza. Így meg már mindjárt sokkal jobban hangzik. Csakhogy a projekt azoknak a kezében van, akik az Emlékmás remake-et is tető alá hozták pár éve, úgyhogy mégiscsak borzalmasan hangzik.
  • A Marvel évekkel ezelőtt bejelentett INHUMANS-mozifilmjének lőttek - helyette tévésorozat lesz belőle az ABC-n. De ez nem minden: a sorozat első két részét IMAX-kamerákkal forgatják, és 2017 szeptemberében világszerte bemutatják a mozikban is. (Szóval *bizonyos értelemben* mégiscsak lesz Inhumans-mozifilm...)
  • Csaknem két évtizeddel a halála után Kurosawa kedvenc színésze, az örök szamuráj, TOSHIRO MIFUNE (más néven Az Egyik Legnagyobb Színész, Aki Valaha Élt) végre csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-en.
  • Joss Whedon szeretne rendezni egy STAR WARS spin-offot (szigorúan független spin-offot, nem egy ikszedik epizódot). Hát... mi is szeretnénk, ha rendezne egyet. Addig is a következő filmje egy második világháborúban játszódó történelmi horror (!!!) lesz - azt mondta, sötétebb, mint bármi, amit eddig írt. Kíváncsian várjuk.
  • Bryan Fuller lemondott a STAR TREK DISCOVERY showrunneri pozíciójáról, mert túlságosan elfoglalt két másik sorozattal (American Gods, Amazing Stories). Ettől függetlenül talán nincs nagy baj, producerként és íróként továbbra is részt vesz a projektben, és az első évad marad az általa már felvázolt úton. A forgatás novemberben kezdődik, premier májusban.
  • A hónap abszolút legizgalmasabb képregényfilmes híre: Fede Alvarez, az Evil Dead-remake és a Vaksötét rendezője nagyvászonra adaptálja Ed Brubaker és Sean Phillips hardcore szuperhősös ponyva/noirját, az INCOGNITÓt. A sztori egy egykori szupergonoszról szól, aki feldobja a főnökét, és bekerül egy tanúvédelmi programba. A két minisorozatból álló képregény addig is kötelező olvasmány (de főleg az első mini).
  • Szőke-Kiss Márton arra vállalkozott, hogy megrajzolja a LEGENDÁS ÁLLATOK ÉS MEGFIGYELÉSÜK c. könyv összes bestiáját. A 84 tervezett rajzból egyelőre 46 van kész, és nekünk eléggé tetszik az eredmény. Az összeset itt lehet megnézni.
  • Már készül a harmadik CLOVERFIELD-film: kiderült, hogy JJ Abrams (producerként) korábban bejelentett sci-fije, a GOD PARTICLES is ebben az univerzumban játszódik - asztronautákról szól, akik valamilyen "sokkoló" felfedezést tesznek. És ez nem minden: Abramsék további sztorikon dolgoznak, és minden évben elő akarnak állni egy új Cloverfield-filmmel. A God Particlest 2017 februárjában mutatják be, szóval már elég közel van.
  • Jó hír! Egy évvel előrehozták A HIHETETLEN CSALÁD 2 premierjét - így 2018 júniusában fogják bemutatni. Természetesen ezt is Brad Bird írja és rendezi, aki két élőszereplős film és egy évtized után tér vissza az animációhoz. (A Toy Story 4 közben 2018-ról 2019-re tolódott.)
  • 54 éves korában teljesen váratlanul elhunyt a legendás képregényes, STEVE DILLON, többek közt a Preacher, a Judge Dredd, a Hellblazer és a Megtorló rajzolója. Nyugodjon békében.
  • 56 év, több mint 200 film és megszámlálhatatlan csonttörés után JACKIE CHAN megkapta tiszteletbeli (életmű) Oscard-díját, amelyre elmondása szerint azóta vágyott, hogy 23 éve megpillantott egy Oscar-szobrot Stallone házában.

  • CLINT MANSELL szerzi az új GHOST IN THE SHELL zenéjét. Kenji Kawai és rajongói nyugodtak lehetnek. (A film előzetese: itt.)
  • HAYAO MIYAZAKI, a Mester három éve, a Szél támad után elvileg visszavonult (hogy legfeljebb rövidfilmeket készítsen), most azonban úgy döntött, meglepi a világot még egy utolsó (utáni) egészestés filmmel. Tervei szerint 2021-re készül el vele (kis szerencsével korábban, 2019-re).
  • Tavaly majdnem volt egy ilyen (hatrészes) alternatív BATMAN-sorozat Denis Medri "rockabilly Batman"-koncepciója alapján, de a DC nem kért belőle.
  • Az HBO berendelte a WESTWORLD második évadát, de a programigazgató azt mondta, hogy mivel a forgatása idő és macera, valószínűleg csak valamikor 2018-ban debütál majd.
  • (Közben a csatorna továbbra is tervez egy TRÓNOK HARCA prequel sorozatot, de konkrétumot továbbra sem lehet tudni - mindenesetre Martinnak több ezer oldalnyi anyaga van a világnak a könyvek eseményei előtti történelméről, á la Szilmarilok.)
  • Tom Hardy nem akármilyen "egyszer az életben"-szereplehetőséget kapott: ő játssza majd Al Capone-t Josh Trank író-rendező (Az erő krónikája) FONZO című gengszterfilmes biográfiájában. (Ezek szerint Trank karrierjét nem viselte meg túlságosan a Fantasztikus Négyes fiaskója.)
  • Na, ezt nem láttuk előre: Tim Miller rendező kiszállt a DEADPOOL 2-ből kreatív nézeteltérésekre hivatkozva - a nézeteltérések közte és Ryan Reynolds főszereplő/producer közt támadtak, akik évekig együtt gründoltak, hogy tető alá hozzák az első részt. A Fox most új rendezőt keres a folytatáshoz.
  • A RAMBO-filmek folytatására több terv is volt az utóbbi években, de most úgy néz ki, inkább rebootolják az egészet RAMBO: NEW BLOOD címen, egy új színésszel a főszerepben, Stallone nélkül. A forgatókönyvet az elsőfilmes Brooks McLaren írja, a rendező pedig Ariel Vromen (Beépített tudat) lesz. A stúdió innentől kezdve úgy képzeli el a sorozatot, mint a James Bondot, vagyis a főszerepet alakító színészt tetszés szerint cserélgethetik majd.
  • Doug Liman azt mondta, A HOLNAP HATÁRA 2. olyan folytatás lesz, ami a maga módján prequel. Meg azt is mondta, hogy forradalmasítja azt, ahogy a folytatásokról gondolkodunk. Nagy szavak, de majd meglátjuk. Végül is az első rész nagyon kellemes meglepetés volt.
  • A VAKSÖTÉT sem tud megmaradni önálló filmnek, bár ezt már a befejezés is sugallta: Fede Alvarez író-rendező javában dolgozik a második rész forgatókönyvén.
  • A SPECTRAL egy különleges alakulatról szól, amely fantomszerű lényekkel harcol egy háború tépázta városban. A jó hír: december 9-én debütál a Netlixen (nálunk is). A rossz hír: Ez a Universal filmje, és eredetileg mozis forgalmazásra szánták, idén nyáron tervezték bemutatni - az, hogy inkább lepasszolták a Netflixnek, *enyhén szólva* nem sok jót jelent.
  • WERK - Pár szívmelengető kép az ALIEN: COVENANT forgatásáról. /// Taika Waititi lazul a THOR RAGNAROK forgatásán. /// James, Sigourney és Michael pihiznek az ALIENS forgatásán. /// Carrie Fisher és Mark Hamill hógolyóznak a BIRODALOM VISSZAVÁG forgatásán /// Kép a JUSTICE LEAGUE-ből: Amber Heard mint Mera, Aquaman felesége és Atlantisz királynője. (Azt hittük amúgy, hogy a DC az SvB után lemondott a Nagy Szürkeségről mint képi világról...)
  • TRAILER - Hogyan látja a világot az ember a fellegvárban? Új előzetes a MAN IN THE HIGH CASTLE második évadához. (Premier: december 16.) /// A Nemzetközi Űrállomás asztronautái (többek közt Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson) életet találnak a Marson. Hiszitek vagy sem: a dolgok innentől durván félrecsúsznak. Előzetes a jövőre érkező LIFE című sci-fi thrillerhez. /// Wonder Woman /// Trainspotting 2 /// Horrorisztikus hangulatú előzetes Köbli Norbert első világháborús filmjéhez, a SZÜRKE SENKIKhez, amelyben egy kis felderítőcsapat végez reménytelen küldetést az ellenséges vonalak mögött. Ígéretes! /// Ringo Lam új akciófilmjében minden lángol, és mindent szétlőnek, ahogy azt kell. Intenzív cuccnak tűnik (csak azokat a béna trükköket tudnánk feledni). SKY ON FIRE előzetes./// Egész jónak tűnik a 24: LEGACY az új trailer alapján. Pontosabban olyannak, amilyennek a sorozatot megszerettük anno. /// Kezdődik a nagy felfedezés: itt az első trailer a MASS EFFECT: ANDROMEDÁhoz. /// Röhögjünk együtt az XXX új előzetesén! /// Olaszországban év elején újra mozikba küldik a nemrég felújított SUSPIRIÁt, ki is lőttek hozzá egy rövid, de (naná hogy) baromi hangulatos előzetest. /// A földi felfedezőket mindenféle szép és jó várja az ismeretlenben. (Igazából nem.) MASS EFFECT: ANDROMEDA trailer. /// Besson bemutatja: Valerian and the City of a Thousand Planets /// A Naprendszerben bolygóközi háború készülődik: előzetes a THE EXPANSE második évadához (február 8-án startol). /// Az amerikai álom ára: fantasztikus előzetes a LIVE BY NIGHThoz, Ben Affleck szesztilalmas gengszterfilmjéhez. /// GITS /// Valami bűzlik a hullaházban. És él. THE AUTOPSY OF JANE DOE trailer - a Trollhunter rendezőjének új filmje. /// Új trailer az ASSASSIN'S CREEDhez! Ebből már elég egyértelműen látszik, hogy a film nagy része tényleg a jelenben játszódik majd. ///Tátsátok a szátokat Gore Verbinski új thrillerének hipnotikus hangulatú előzetesén: A CURE FOR WELLNESS. /// Vissza a véres-vörös vadnyugatra! RED DEAD REDEMPTION 2 trailer. /// Logan /// James McAvoynak 23 személyisége van, és fiatal lányokat tart fogva a házában. Előzetes M Night Shyamalan meglepően ígéretes thrilleréhez, a SPLIThez. /// Guy Pearce igét hirdet, és büntet a vadnyugaton - de kőkeményen. BRIMSTONE trailer.

  • POSZTER - A Mondo borítója a DAREDEVIL és a JESSICA JONES bakelites filmzenéjéhez! /// Új, "mindenkirajtavan" poszter a ZSIVÁNY EGYEShez. /// LEON (Barret Chapman) /// A legjobb ZSIVÁNY EGYES karakterposzter. (A többi itt.) /// Hellboy sztorija a HELLBOY IN HELL-lel elvileg lezárult, de azért a karakter múltjában még mindig bőven van nafta. 2017-ben jön: ez.  
  • MŰVÉSZET - A hónap portréja. Hellboy by Phillip Morales /// A nyolcadik utas: Jonesy. (Godmachine) /// Alex Ross képregényrajzoló megörökítette szuperrealisztikus stílusában a Universal-horrorok klasszikus rémalakjait. Imádjuk! /// A november kellemes, mint egy kirándulás a Végzet Hegyének gyomrába. (Marko Manev) /// Tizenegy. (Harantula) /// Nem lesz jó vége. (Andy Fairhurst) /// Közeleg a tél. (Mark Chilcott) /// Ha Ha Ha (Matt Ferguson) /// Nemzedékek. (Rola Rafal) /// A Szivárványhídon túl. Frazer Irving rajza a THE MIGHTY THOR 12-ből.
  • BÓNUSZ - Durván életszerű WONDER WOMAN-szobor: 750 darab készül belőle, nagyjából 1 méter magas, és vacak 2100 dollárért a tiéd lehet! /// Amikor Luke Cage találkozott Donald Trumppal, és úgy döntött, nem nyeli le a szarságait (New Avengers #47, 2009) /// Idén ezután akár abba is lehet hagyni a cosplayezést /// Egy 1979-es Dunántúli Naplóból... /// Míg a JOHN WICK 2-re várunk, az alkotók a stúdió kérésére már készítik is elő a harmadikat. Addig is egy kis kill count az első filmből.


Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!