Newsflash 47-52. hét

  • A Legendary stúdió megvásárolta Frank Herbert klasszikus DŰNÉjének mozis és tévés jogait, vagyis jelenlegi állás szerint csak idő kérdése, mikor kapunk egy új adaptációt - többek között a Sötét lovag-filmek, a Godzilla és a Pacific Rim producereitől, illetve Herbert fiától, Brian Herberttől, aki maga is írt jó néhány Dűne-könyvet. A rendező nagy valószínűség szerint Denis Villeneuve lesz. (A Dűne számláján egyébként nem egy soha meg nem valósult projekt van, Jodorowsky verziójától Ridley Scott, Pierre Morel és Peter Berg próbálkozásáig, a '70-es évek elejétől 2010-ig.)
  • Chris Colombus gőzerővel dolgozik rajta, hogy megvalósuljon a SZÖRNYECSKÉK 3. Jelenleg a forgatókönyvírás zajlik, és a projektben benne van Spielberg és az előző részek főszereplője, Zack Galligan is. (Hangsúlyosan ma játszódó folytatás lesz, semmiképpen nem remake/reboot).
  • 71 éves korában elhunyt Ron Glass, a FIREFLY és a SERENITY Shepherdje. Játszott Agents of SHIELD és Star Trek epizódokban is. Nyugodjon békében.
  • Frank Marshall producer, a remake/reboot-tébolyba zuhant Hollywood egyik utolsó hőse azt mondta, amíg ő él, biztosan nem melegítik fel a VISSZA A JÖVŐBE-filmeket. Nem engedi.
  • A Warner filmet csinál Frank Miller és Geoff Darrow eszement, ultraerőszakos sci-fi-őrületéből, a HARD BOILEDból, méghozzá Ben Wehatley rendezésében (és valószínűleg Tom Hiddleston főszereplésével). Az 1990-ben megjelent képregény egy adóbehajtóról/biztosítási ügynökről szól, aki valójában egy gyilkos cyborg, és egy disztopikus Los Angelesben kell megmentenie a világ robotpopulációját.


  • Úgy néz ki, kapni fogunk egy ötödik BOURNE-filmet is - Damon és Greengrass is benne van, csak egy jó sztorira várnak. A Hagyaték/Jeremy Renner-féle vonal viszont jelenleg halott, semmit sem terveznek vele.
  • Az FX berendelte a SONS OF ANARCHY rég emlegetett MAYANS spin-offjának pilotját. A sztori az anyasorozat eseményei után játszódik, és a banda egy fiatal tagjáról szól majd, aki egy mexikói kartell elleni bosszúra készül. A pilotot a SOA atyja, Kurt Sutter írja és rendezi. (Emilio Rivera valószínűleg visszatér a bandavezér szerepében, bár ez a sajtóhírben nem szerepelt.)
  • A DC hivatalosan bejelentette a GOTHAM CITY SIRENS-filmet, amelyről korábban Birds of Preyként pletykáltak - most afféle csajos szupergonosz team-up lesz belőle, bár egyelőre csak Margot Robbie Harley Quinnjének biztos a szereplése (ha a képregényt vesszük alapul, Méregcsók és Macskanő tűnnek biztos befutóknak mellé). A rendező David Ayer lesz, akinek Öngyilkos osztagját a DC szanaszét vagdosta, mert nem volt elégedett vele, szóval ez így egy picit fura.
  • "Igaz történet alapján" - Ezekből a nagyon informatív és könnyen áttekinthető (részletes magyarázatokkal ellátott) grafikákból kiderül, mennyire valósághűek Hollywood "történelmi" filmjei: WALL STREET FARKASA, 12 ÉV RABSZOLGASÁG, PHILLIPS KAPITÁNY, KÉMEK HÍDJA, AMERIKAI MESTERLÖVÉSZ és mások.
  • WIND RIVER: a Sicario és a Hell or High Water írójának első rendezése egy nyomozásról egy indián rezervátumban történt gyilkosság ügyében Jeremy Rennerrel és Elizabeth Olsennel. Újabb kényes téma várhatóan kemény műfaji csomagolásban. A Sundance-en debütál majd, és igencsak várjuk.
  • POSZTER - Napnyugta mutánssal: új poszter a LOGANhez. /// A STAR WARS #28 borítója. (Stuart Immonen) /// Az első poszter az ALIEN: COVENANThez... egyszerű és gyönyörű. /// Elég menő a THOR: RAGNAROK kiszivárgott posztere (már ha tényleg igazi, és nem csak fan made - de menőnek akkor is menő). /// Az első poszter Nolan háborús filmjéhez, a DUNKIRKhöz. /// Hideo Kojima, Del Toro, Mikkelsen: DEATH STRANDING (Gibbs Rainock)
  • LEIA - A rajongók rájöttek, hogy Carrie Fishernek nincs csillaga a Walk of Fame-en, ezért összeeszkábáltak neki egyet az emlékére, és körberakták virágokkal meg fénykardokkal. /// Darwyn Cooke (2016†) két rajza Carrie Fisherről (2016†) mint Leia hercegnő… /// Phil Noto verziója  
  • TRAILER - Új Alien! /// Martin Scorsese új filmjében két pap (Andrew Garfield és Adam Driver) a kereszténységet elhagyott mentorát (Liam Neeson) keresi a XVII. századi Japánban. SILENCE trailer. /// A Battle Royale találkozása a Hivatali patkányokkal James Gunn forgatókönyvéből: THE BELKO EXPERIMENT trailer. /// Ti el tudjátok képzelni Tom Cruise-t egy THE MUMMY-filmben? Amit ráadásul Alex Kurtzman rendez? Trailer! /// Autósüldözés tengeralattjáróval? Igen, ez az új Halálos iramban, a THE FATE OF THE FURIOUS előzetese. /// Szóval van ez az izé, TRANSFORMERS 5 vagy mi a franc... tessék. Trailer. /// Február elsejétől háború fenyeget a Naprendszerben: előzetes a THE EXPANSE második évadához. /// War for the Planet of the Apes /// Új Pókember! /// Új előzetes Christopher Nolan II. világháborús drámájához, a DUNKIRKhöz: négyszázezer szövetséges katona ragad egy tengerparton, ellenséges erőkkel körülvéve. /// Wicknek még él az új kutyája, mégis halomra öl mindenkit. Hát ki érti ezt? Trailer a JOHN WICK 2-höz. /// Szárnyas fejvadász 2. /// Hideo Kojima új játékában a rohadt ijesztő, csápos Mads Mikkelsen készül sanyargatni szegény Guillermo Del Torót. DEATH STRANDING trailer. /// Az űrben nem vész el a zene! Teaser a Telltale GALAXIS ŐRZŐI játékához. /// The Last of Us 2. /// Előzetes Bret Easton Ellis websorozatához, a THE DELETEDhez. Kíváncsian várjuk a paranoid vérfürdőnek ígért kultuszos thrillert.

  • MŰVÉSZET - Egy borzalmas párhuzamos univerzumban... ilyen egy arachnidból (Starship Troopers) kikelő xenomorpf (Alien). (Kory Hubbell) /// Christopher Shy: The Rebellion /// A Nagyúr. (Alex Ross) /// K2-SO by Francesco Francavilla /// Hiperűr! (Matt Taylor) /// Mindeközben egy eddig felderítetlen párhuzamos univerzumban... (Guillem H. Pongiluppi)
  • BÓNUSZ - Grandiózus sci-fi-jelenet-pornó! Lehet vadászni benne a filmeket, utalásokat. (Josan Gonzalez és Laurie Greasley) /// Korai koncepciós rajzok az ÉRKEZÉS idegenjeihez és űrhajóihoz - az eredeti elképzelések szerint drasztikusan másképp néztek volna ki, mint a kész filmben. /// ...és így történt, hogy a Facebook lebuktatta Supermant. /// Ha mindig arra vágytál volna, hogy Ackbar admirális fejszappanjával mosakodj... /// Jó kis remix: az eredeti GHOST IN THE SHELL-anime az amerikai verzió trailerének stílusában. /// A legjobb figurareklám: a Hot Toys megcsinálta a ZSIVÁNY EGYES Chirrut vs. rohamosztagosok jelenetét a saját, baromi élethű figuráival stop-motionben. /// Ennél jobb karácsonyi videó már nem lesz: a Csendes éj Csubakka művész úr előadásában /// Idén is láttátok a RESZKESSETEK, BETÖRŐK!-et? Itt a felújított változat értelmes betörőkkel! /// Az ALIEN: COVENANT előzetese újravágva az eredeti ALIEN előzeteseként

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!