Bemutatkozik a Nintendo új konzolja, a Switch

Ma hajnali ötkor a Nintendo egy prezentáció keretében jelentette be a legfontosabb tudnivalókat a legújabb asztali- és kézi konzol hibridjükről, a kezdetben NX munkanéven futó Switch-ről. A gépről hosszas várakozás után még tavaly rántották le a leplet ezzel a videóval:

Most viszont kiderült a megjelenési időpont, az ár és a kezdő szoftverkínálat. A Switch a vártnál korábban, idén március 3-án kerül a boltok polcaira, ahonnan 300 dollárért (jó, hivatalosan csak 299) lehet leemelni. Az ár egyelőre még a következő valutákban ismert: $469.95 AUD, £279.99 GBP, ¥29,980 JPY. Magyarországon persze ennél kicsit többe kerül majd (helló, 27 %-os ÁFA!). Ez a gép végre régiófüggetlen lesz (rég itt volt már az ideje, de hát a nagy N elég komótos), és az online szolgáltatásért egy kezdeti időszak után fizetnünk kell majd, de cserébe havi rendszerességgel kapunk Snes és NES játékokat (kábé mint mondjuk a PlayStation Plus esetén, csak régi Nintendo címekkel).

Na de mire számíthatunk a 300 dollárunkért? Kétféle kiszerelés érkezik, de csak a kontrollerek színében lesz eltérés ( az egyikben mindkét irányító szürke, a másikban az egyik neon vörös, a másik neon kék színű lesz), és még az áruk is megegyezik majd. A doboz egyébként a következőket tartalmazza: a konzol (ez lényegében egy tablet 6.2 colos multitouch kijelzővel és 1280x720 felbontással), a dokkoló a konzolhoz (ennek a segítségével tudjuk a képet kilőni az otthoni tévénkre), a bal és a jobb Joy-Con kontroller, ezekhez foglalat és csuklópánt, HDMI kábel és természetesen a hálózati csatlakozó. Maga a konzol a dokkolón kívül olyan 2,5-6 órát bír egyetlen feltöltéssel, de ez játéktól is függ.

Apropó, játékok: a pletykákkal ellentétben a új Zelda (The Legend of Zelda: Breath of the Wild) nyitócím lesz. Hajnalban olyan előzetest kapott a játék, amely alapján csak ezért megéri majd Switch-et venni:

Nem nyitócímként, de még idén érkezik egy sereg Nintendo exkluzív is. Ezek közül a legérdekesebb talán az új nyitott világú Mario játék, a Super Mario Odyssey, melynek lesznek a valóságban (tehát nem Mushroom Kingdomban) játszódó részei. Ez utóbbiak a videó alapján nem kicsit tűnnek bizarrnak (hanem rendkívüli módon):

Jön még Splatoon 2., Mario Kart 8. Deluxe és a legfincsibb falat, a Xenoblade Chronicles valódi folytatása (Wii U-ra már megjelent egy amolyan spirituális folytatás, a Xenoblade Chronicles X), a Xenoblade Chronicles 2.

Pár külsős cím, amelyek érdekesek lehetnek: Dragon Quest Heroes I. és II., Dragon Quest X. és XI., egy Skyrim átirat (tudom, tudom: ez sem létszükséglet olyan tízezer eddigi, különböző kiadás után, viszont érdekes élmény lehet a a taxiban, vagy egyéb, kevésbé előkelő helyen Skyrimozni), új, egyelőre cím nélküli Shin Megami Tensei játék, Syberia 3 és egy új No More Heroes a zseniálisan elmebeteg Suda51-től, meg egy egyedi grafikájú RPG a Square Enixtől, a Project Octopath Traveler.

Kábé ennyi. Jó, nem jó vagy hülyeség az egész konzolosdi, ahogy van? Kommentben lehet kulturáltan véleményt formálni.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!