Folytatódik az E3: Egyiptomi orgyilkoseredet és a Metro visszatérése

A Microsoft a Nagy Tócsa túlsó fele számára is értelmezhető időpontban, este 11-kor tartotta a sajtótájékoztatóját, szóval kezdjük velük. Az E3-ban a legizgibb egy-egy új konzol leleplezése, és idén a redmondiakon volt a sor. Meg kell hagyni, nem pöcsöltek sokat, a show-t rögtön a Scorpio munkanéven futó, de a forgalomba már Xbox One X-ként kerülő konzoljukkal indították. A gépről annyit kell tudni, hogy a jelenlegi legerősebb konzol lesz, úgy nyomja ki magából a 4K-t, mint az álom. És igen, állva hagyja a PS4 Prót is. Mindezt úgy, hogy méretre még az újrafazonírozott Xbox-nál, az Xbox One S-nél is kisebb. Mikor? Mennyiért? Ezzel a műsor végéig várnunk kellett, mert az Xbox divízió nagyfőnőke, Phil Spencer (avagy az egyetlen ember, aki nem izzad bőrjakóban színpadon) addig csigázta a közönség kíváncsiságát, de én máris lelövöm a poént: 499 Dollár és november 7. a két kulcsadat.

Tök jó, de mivel fogjuk etetni ezt a fenevadat? Hamarosan erre a kérdésre is kiderült a válasz. Elsőként a Microsoft exkluzívja (ezt ugye általában úgy kell érteni, hogy Windows 10-re és Xbox One-ra egyaránt megjelenik), a Forza Motrosport 7-ről rántódott le a lepel. A cucc az ígéretek szerint 4K-t produkál majd 60 FPS mellett, ami azért elég baba.

Ezután valamiért a színpadon bemutatták az új Porschét is (lövésem sincs melyiket, gépkocsi analfabéta vagyok), amit nem teljesen értettem, hiszen aberrált módon az E3-on videojátékokat szeretnék látni. Már épp el is szontyolodtam volna, hogy ez a Microsoft már megint mekkora egy csúnya nagy Microsoft volt az árukapcsolásával és mindennel, amikor derült égből bezuhant az új Metro játék. A Metro Exodus minden szempontból brutális videójában hősünk elhagyja a sorozat névadó tömegközlekedési eszközének kötött pályáját, és szertenéz odakünn. Minden nagyon szép, még cuki mackóval is találkozik.

Itt mutatkozott be a rengetegszer lebukott, kiszivárgott Assassin's Creed Origins is, amely visszarepít minket a Kleopátra korabeli Egyiptomba. A színpadon a cuccot felkonferáló vezető dizájner freudi elszólásként benyögött egy olyat, hogy Xbone, és bár gyorsan korrigált, azért biztosan kap majd a buksijára.

Hogy kicsit a dolgok elibé szaladjak, az EA CEO-ja is visszatért az ígéretéhez híven, és hozott egy hosszabb gameplay bemutatót az Anthemről. Háááát nem tudom. Annyira nem ugrott meg a pulzusom, mert bár a belső nézetes városi részek elég lenyűgözőek voltak, a külvilág ilyen kacatgyűjtő XP farmoló missziók tömegeit ígéri, egyszóval azt, ahogyan az open world-öt a BioWare a Dragon Age: Inquisition óta elképzeli.

A Microsoft tényleg nagyon próbált nyomni egy Sonyt a maga kicsit esetlen módján (kínos pillanatokból nem kevés volt: Nintendo Switch felé rohanó kockaemberek a Minecraft vidóban, egy nyilvánvalóan előre rögzített videót ordibálva közvetítő szakállas férfi a színpadon, illetve a közönségre húzott, azóta mémesedett, "I witnessed the most powerful console ever" feliratú polók), és a japán konzolgyártó mintájára csak játékokkal pakolta tele a műsort, csak éppen ezek egyike sem volt igazán odaverős. Ha a Metro Exodus lett volna a platform, ahonnan elrugaszkodunk, akkor tök jó. Ám az Exodus volt az, ami az izgalmi faktorával magasan kiemelkedett a mezőnyből. Egyrészt szuper faszaság a nagy M részéről, másrészt az egész műsor kritikája kicsit, hogy a legnagyobb éljenzést az váltotta ki, amikor bejelentették, hogy mostantól az eredeti Xbox címeinkkel is játszhatunk a One-on a Backward Compatibility keretében. És a közönség annyira semminek sem örült, mint amikor megpillantotta 17 éves Crimson Skies képsorait.

Végül még pár játék, ami érdekes lehet:

A Bethesda hajnali négykor nyomta le a műsort, ami még nekem is durva, ezért töredelmesen bevallom, én addigra már jóízűen húztam a lóbőrt. Túl sok meglepetés nem ért minket, hiszen minden kiszivárgott előzetesen, de azért így is igen komoly szépségek érkeznek majd:

Holnap jövök a Sonyval és a Ubisofttal.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!