E3, harmadik nap: Kalózok, szuperhősök, redneckek és birodalmak

Még mielőtt fejest ugranánk a sűrűjébe, emlékezzünk meg arról, hogy egy ideje már PC Gaming Show is szerepel a programban. Itt általában kevés érdekesség történik, hiszen a kiadók addigra már jellemzően ellőnek minden petárdát vagy a saját, vagy valamelyik nagyobb konzolgyártó műsorán. Most viszont bemutatkozott minden idők egyik (illetve sokak szerint: a) legjobb stratégia játékának felújított, definitív kiadása. Fogadjátok szeretettel a 20 éves szülinapjára megújult Ages of Empirest:

A nagy kiadók közül kevesen támogatják olyan elánnal a Nintendo új gépét, mint a francia óriás. Ennek megfelelően a show azzal indított, hogy a Nintendo Mijamotója hatalmas tapsvihar közepette a színpadon termett, és a Ubisoft CEO-jával, Yves Guillemottal közösön rántották le a leplet az együtt fejlesztett Mario + Rabbids Kingdom Battle-ről. Magáról a játékról már hallhattunk, de most láthattuk először működés közben. A Rayman sorozatból elszármazott idióta nyulak valahogy bekeverednek Musroom Kingdome-ba, amitől a hely csak még őrültebb lesz, mint eddig. A játékmenet nagy meglepetésre lényegében egy X-COM-szerű, körökre osztott taktikai shooter.  (Természetesen Switch exkluzív, és augusztus 29-én érkezik.)

Az Assassin's Creed Orginst most hagyjuk, éppen elég szó esett róla már tegnap. Talán annyit érdemes megemlíteni, hogy bár működés közben eszméletlenül néz ki a játék, sajnos átvette a Division fejlődési rendszerét, tehát szintünktől és felszerelésünktől függ, hogy az ellenségnek meg se kottyan, ha egy nyílvesszőt eresztünk a fejébe, vagy eséllyel szállunk vele szembe - ami borzasztóan zavaró és hülye megoldás.

A következő egy új bejelentés, a The Crew 2. Földön, vízen, levegőben lehetne a versenyjáték mottója. A felkonferáló vezető fejlesztő borzasztó lelkes volt, arról pedig igazán nem tehet, hogy vaskos francia akcentussal képtelenség komolyan vehetően olyat mondani, hogy „burning asphalt”.

Mi az, amire már az Assassin' Creed 4: Black Flag óta vár minden derék polgártárs? Egy kalózos játék a kapucnis hülye gyerekek nélkül. Ezt most részben megkaptuk, érkezik ugyanis a Skull and Bones, amely azonban afféle sharing worldös, multiplayeres cuccnak ígérkezik. Eléggé hasonlít tehát a Rare-nél készülődő Sea of Thievesre (upsz, ezt el is felejtettem tegnap megemlíteni, de most már mindegy), csak ez láthatóan sokkal komolyabban veszi magát. Az biztos, hogy a kalóztéma még nem termelte ki a maga Red Dead Redemption-jét, szóval igény lenne rá. Meglátjuk. Mindenesetre van benne kraken:

A Far Cry 5 létezéséről is tudtunk (én meg itt ültő helyemben megjósolom a hatot), most viszont egész pofás gameplayt is láthatunk. Talán éppen erre a redneckes, modern westernes életérzésre van most szüksége a sorozatnak. Apró érdekesség, hogy a vezető fejlesztő simán elnyomott egy fuckingot a színpad közepén, pedig a Microsoft Crackdown 3 felvezetőjében úgy kisípolták a motherfuckert, mint a huzat.

Atombomba(szerűség) a show végén: egy eszméletlen (nem gameplay) videóval hallatott magáról a régóta várt Beyond Good and Evil 2. Megjelenés nincs, platform nincs. Viszont a kettes szám ellenére tényleg előzményt kapunk, és lesz komoly online rész is.

Jöjjön a Sony! Ezúttal kicsit kétarcú showt produkált az ipar japán császára. Egyrészt amit láttunk, megint odaszegezett a székhez, fotelhez, bármihez, másrészt, ha nagyon kukacsokodni akarok, ez kicsit a tavalyi műsor visszatapsolása. Címek tekintetében tehát kevés volt az újdonság, ellenben mélyebben beleláthattunk olyan játékokba, amelyek... Te úristen! El nem lehet mondani, milyen kibebaszott brutálisnak tűnnek. Gyorsan egy koktél:

Az újdonságok között szerepel még egy új Monster Hunter játék, illetve egy kiegészítő DLC a Horizonhoz.

A PS Vitáról szó sem esett, ez a jobb sorsra érdemes handheld egy ideje olyan a Sonynak, mint a Harcosok Klubja: az első szabály, hogy nem beszélnek róla. A VR-t ellenben gőzerővel nyomják. A Bethesda egyébként láthatóan elhatározta, hogy annyiszor adja el a Skyrimot, ahányszor ez emberileg lehetséges (sőt inkább annál is többször), hiszen csak a mostani E3-on demózták a Switch-es változatot, és most kiadják PS VR-ra is a tavalyi Ps4-es és One-os definitív változatok után. Nem tudom, nekem ez a VR buli még mindig nem meggyőző. Persze, persze, ott a Resi 7, de egy virtuális valóságban nem tuskó zombi redneckekre vágyom (arra ott az internet), hanem hogy a kezemben egy Kilkenny vörössel bámulhassam a tenger hullámzását a Cliff of Moheren ülve, esetleg együtt pipázzak Gandalffal a Megyében, magyarán arra a nyugalomra, amit a valóság már meg sem próbál nyújtani. Ennek örömére itt egy előzetes egy újabb horror-VR élményről:

Legközelebb a Nintendo konferenciáról jelentkezem, ahol remélhetőleg kiderül, hogy van élet a Zeldán túl.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!