E3, utolsó nap: A Nintendo ismét méltó régi nagy híréhez.

Tegnap lement a Nintendo Spotlight eseménye, és ezzel véget értek az E3 konferenciái. Lássuk, mit tartogattak nekünk a kiotóiak!

Kezdjük a legjobb hírrel! Bár nagyon úgy tűnt, hogy az egész világot érdekli a tavaly 30 éves Metroid széria jövője, csak a Nintendót nem, szerencsére nem feledkeztek el a labdává gömbölyödő szőke fejvadászról. Samus tehát visszatér, mindjárt két módon. Először is a 3DS tulajok örülhetnek a Metoid: Samus Returns című mókának, amely Metroid 2. remake-je.

A Metroid játékmenetét FPS-be ültető, zseniális Prime sorozat egy negyedik résszel bővül. Ezzel kapcsolatban a célplatformon (Switch) kívül nem tudunk biztosat mondani, egyedül annyit, hogy úgy fest, nem a klasszikus trilógiát tető alá hozó Retro Studios fejleszti.

Mario fronton már tegnap szó esett a Ubisoft-Nintendo kollaborációjának eredményéről, a Kingdom Battle-ről. A Super Mario Odyssey pedig olyan videót gördített, hogy annak láttán, szerintem mindenki, mint a bolond fut majd Switch-et vásárolni. Tényleg nem akarok ennyire a dolgok elibé szaladni, de előkelő helyezés prognosztizálható neki a különböző év játéka listákon. Igen, még az idei különösen erős mezőnyben is. Nézzétek, szeressétek:

A Xenoblade Chronicles 2 karakterdizájnján továbbra is nehéz túltennem magamat, de azért JRPG vonalon a fejlesztő Monolith Softban bőven van okunk megbízni.

Ha pedig valaki még serkentőszerre várna Switch vásárlás ügyben, annak gyorsan itt van kettő:

Ja, és el ne felejtsem,  Switch-re valamikor majd nagygépes Pokémon RPG-t is kapunk az ígéretek szerint. 

Ezzel hírek tekintetében véget ért az E3, összességében jó volt látni, hogy minden gyártó alaposan összekapta magát, kevés volt a bullshit és rengeteg a látnivaló. Remélem, jövőre is legalább ilyen erős műsorokhoz lesz szerencsének, addig pedig játsszunk!

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!