A Geekz filmkritikusokat keres!

És igen!, újra eljött az ideje a toborzásnak! Idestova tíz éve nyomjuk a Geekzet, gyártjuk nektek a cikkeket, kritikákat, mélyebbre hatoló elemzéseket. Ez még sörből is sok, nemhogy évből - időről időre szükségünk van egy kis vérfrissítésre...

Illetőleg friss vérre. (Gyerekek, ki engedte ki már megint a Grófot?...)

Ezennel tehát felvételit hirdetünk FILMKRITIKUSI POZÍCIÓRA, a Geekz gárdájába! Olyan állandó, rendszeresen publikáló szerzőket keresünk, akik szeretik és ismerik a világ különböző tájairól származó műfaji és kultfilmeket (krimi, horror, fantasy, sci-fi, akció, western, gengszterfilm, harcművészeti filmek stb.), különös tekintettel (de nem kizárólagosan) a 60-as, 70-es, 80-as évekre. Díjazzuk az európai és ázsiai filmes műveltséget is. 

A jelentkezés menete: kérjük, küldd el az alábbi információkat a geekz@444.hu címre, legkésőbb július 31-ig:
- neved (civil és a blogon használandó nicknév, ha a kettő nem egyezik),
- egy rövid bemutatkozás (pár mondat),
- az általad kedvelt és jól ismert műfajok,
- egy kritika a fenti témakövetelményeknek megfelelően.

A levél tárgyában az álljon, hogy Véremet a Geekzért! + a neved. (Vagyis pl.: "Véremet a Geekzért! - Freddy Krueger")

A nyertes vagy nyertesek kiválasztására, illetve a jelentkezők értesítésére egy hónapon belül, azaz augusztus 30-ig kerül sor.

Bízz magadban! Bárkinek sikerülhet!

A beküldött filmkritikával szembeni elvárásaink:

- Műfaji filmről szóljon (nem kell frissnek lennie, továbbá Marvel/DC, Star Wars, Transformers és hasonló blockbusterekből most határozottan NEM kérünk - a keresett szerzőtől főleg egyébként is kevésbé ismert és/vagy régebbi filmekről várunk majd írásokat). Előnynek számít, ha illeszkedik a Geekz valamelyik rovatába (lásd a jobb oldalsávban a ROVATAINK listát).

- Szóközökkel együtt maximum 4000-5000 karakter hosszú legyen. (Rövidebb terjedelemben nehezebb velős kritikát írni, de a hosszút ki kell érdemelni!)

- Helyesírási hibákat ne tartalmazzon, azok komoly hátrányt jelentenek! (Tipp: ha kell, használd a Word ellenőrzőjét, olvass utána a vesszők használatának, nézz utána a gyanús szavaknak, egyáltalán: olvasd vissza a cikket!) A durva stílushibákat (képzavar, fárasztó jelzőhalmozás, zavaró gyakoriságú és megkerülhető szóismétlés, ilyesmik) sem díjazzuk.

- Végezetül a neheze: kritikai szempontból tartalmazzon pontos és objektivitásra törekvő megállapításokat, de legyen egyedi hangnemű. Rajtad áll, hogy elemzősebb, mélyebbre metsző, hűvösebb megközelítést alkalmazol, vagy személyesebb, közvetlenebb, humorosabb stílust - próbáld eltalálni az arany középutat, de legfőképpen szólj saját hangodon!

Az igazán profinak saját, egyedi stílusa van, és bízik önmagában. 

Még néhány megjegyzés:

- Több cikket is küldhetsz, ez esetben szóljanak eltérő műfajú filmekről.

- Ha a feltételeknek megfelel, nem baj, ha máshol már megjelent az írás, de ezt kérjük, tüntesd fel!

- A legutóbbi alkalommal nagy örömünkre rengetegen jelentkeztetek, reméljük most is így lesz! Ne csüggedj, ha nem téged választunk, rengeteg szempontot kell mérlegelnünk! Cikked alkalmi módon akár ez esetben is közlésre kerülhet, ezt külön megbeszéljük veled.

- A blogra lelkesedésből, elhivatottságból és büszkeségből írunk, sajnos nem tudunk havi pénzbeli fizetséget biztosítani szerzőinknek (magunknak sem). Akkor jelentkezz, ha ezt megérted és elfogadod! Cserébe remek szerkesztőségi italozásokon vehetsz majd részt.

------------

A jelentkezőknek előre is köszönjük, hogy megtisztelnek minket a fáradozásukkal!

Aki mer, az nyer!

Ha bármi kérdés felmerülne, a kommentszekcióban vagy az említett e-mail címen feltehetitek, igyekszünk mielőbb válaszolni.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!