Nosztalgiakonzolként támad fel az eredeti PlayStation

Miközben arra vár a világ, hogy a Nintendo melyik konzol-klasszikusának dobja piacra a miniatürizált változatát, a Sony előzött egyet a leállósáv felől, és szépen bejelentette, hogy érkezik az eredeti „kis szürke PlayStation ” klasszikus változata megegyező külsővel és húsz előretelepített játékkal. A premier dátum december három, az irányár pedig 100 dolcsi. A Sony hazai terjesztését ismerve remélhetőleg nem lesz probléma a Nintendo védjegyévé vált készlethiány, illetve az ajánlott fogyasztói árat sem fogják annyira rugalmasan kezelni, mint történt az a SNES Mini esetén.

A részletekkel kapcsolatban itt az eredeti sajtóbejelentés:

Az eredeti PlayStation 1994. december 3-án debütált Japánban. A konzol jelentős technológiai újításai, mint a valós idejű 3DCG renderelés és CD-ROM olvasó az 1990-es években és azon túl is nagy befolyással voltak a játékipar alakulására.  

A PlayStation Classic külsőre szinte teljesen megegyezik a klasszikus PlayStation-nel, beleértve a gombkiosztást, a kontrollert és a csomagolást, azonban szélessége 45 százalékkal, össztömege pedig 80 százalékkal kisebb, mint az eredeti konzolé. A PlayStation Classic 20 előtelepített PlayStation játékával, mint például a Final Fantasy® VII (SQUARE ENIX Co., LTD.), Jumping Flash! (SIE), R4 RIDGE RACER TYPE 4, Tekken 3 (BANDAI NAMCO Entertainment Inc.), és a Wild Arms (SIE), tökéletes választás lehet azoknak a nosztalgiára vágyó PlayStation rajongóknak, akik szeretnék újra átélni az eredeti PlayStation élményt, valamint azon új játékosok számára, akik kíváncsiak a ’90-es évek klasszikus PlayStation játékaira. 

A PlayStation Classic konzol mellé jár egy HDMI™ kábel, amelynek segítségével könnyedén csatlakoztatható televízióhoz vagy monitorhoz. A konzolt a csomagban található USB kábel és egy külön megvásárolható USB AC adapter segítségével tudjuk a konnektorhoz csatlakoztatni. A konzolhoz járó két kontrollernek köszönhetően egyes előtelepített játékokban a felhasználók egymással, vagy akár egymás ellen is játszhatnak.


Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!