A vén Skywalker lezúz egy Csillagrombolót

Daniel Warren Johnson szabadúszó illusztrátor és képregényes, aki az utóbbi egy-két évben kezdett nevet szerezni magának a szakmában (az Image-nél már megjelent három sorozata, abból kettőt - Extremity, Murder Falcon - nem csak rajzolt, hanem írt is). Elsődleges ismertetőjele a nyers, észvesztően dinamikus képi világ, amelyen minden apró törmelékdarab és hangulati elem saját életet él. Képregényes és egyéb projektjei mellett rendszeresen rajzol rajongóknak és gyűjtőknek megrendelésre, szinte mindenféle geek-témában vannak szkeccsei. Például:

Aliens
Stranger Things
Mad Max
Batman

És ez persze csak a jéghegy csúcsa. Idén nyáron azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy rajzolt egy nem hivatalos, 12 oldalas Star Wars miniképregényt OLD MAN SKYWALKKER címen (saját bevallása szerint a Disney engedélye nélkül, mert ki nem szarja le), amelyben az öreg Luke brutálisan lezúz egy birodalmi csillagrombolót, annak rohamosztagosaival (ha ki lennének színezve az oldalak, igencsak vöröslenének a vértől) és sith lordjával együtt. Az egész sztori akciójelenet minden szempontból ordít a röhejes túlzástól, Luke személyiségét is enyhén szólva szabadon kezeli a szerző, de pont ettől olyan vagány - egy teljes, komoly történetben valószínűleg nem állná meg a helyét, így viszont, egyfajta alternatív univerzumos, rajongói Star Wars-kuriózumként szemet-lelket gyönyörködtető. 

Kereskedelmi forgalomba természetesen nem került a képregény, Johnson csak eladta az eredeti példányokat, aztán az egészet felnyomta a netre. Talán egyszer lesznek belőle szép, nagy felbontású képek is, addig be kell érni ezekkel a kisebbekkel: 

Johnsnnak egyébként pár éve már volt egy hasonló miniképregénye a Jedi visszatér űrcsatájáról Green Leader címen. 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!