OSCAR 2008: A forgatókönyvek

Tegnap indult Oscar-visszaszámlásunk, amelynek első részében a (talán csak számunkra) fontos, egyéb díjakat vettünk számba.

Ma folytatódjék a sor a forgatókönyvekkel...


A legjobb eredeti forgatókönyv:
 
 

Áltlában az írók kategóriái nem szoktak túl sok meglepetéssel szolgálni.
Mire az Oscar-átadásra kerül a sor a díjszezon záróakkordjaként, mindenki betéve tudja, hogy kik nyerték a Golden Globe-ot vagy a WGA-díjakat, és ezek tökéletesen előrejelzik a az akadémia választását.

Szerintünk így lesz ez idén is, az eredeti forgatókönyvek között egyértelmű favorit az élete első scrpitjével a WGA-díjat már besöprő Diablo Cody.

A Juno-t talán csak a Michael Clayton író-rendezője Tony Gilroy szoríthatja meg, akinek győzelme, a viszonylagos meglepetésen túl, az egyetlen, klasszikus értelemben vett stúdiófilm vigaszdíja lehet.


a tippünk:
Diablo Cody
Juno


A legjobb adaptált forgatókönyv:

2007 a Coen-fivérek éve. Pont. Megnyertek minden megnyerhető díjat, besöpörtek minden besöpörhető kritikai elismerést.
Most már csak az a kérdés, hogy meghódítják e a kissé túlkoros és konzervatív ízlésű akadémiát is?

Emberi számítások szerint a legjobb adaptált forgatókönyv díját nem kaphatja más, mint ők.

Ha esetleg a szintén nagyszerűen átdolgozott  Vágy és vezeklés, vagy a jelölések számában és kritikusi felhajtásban legnagyobb konkurens P. T. Anderson kasszírozná be ezt a díjat, az előrevetíthetné a Nem vénnek való vidék elbukását a legjobb film díjáért.


a tippünk:
Ethan és Joel Coen
Nem vénnek való vidék

 

Holnap jönnek a karakterszínészek!

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!