OSCAR 2008: A rendező(k) és a film

Egész héten zajlik a Geek Oscar-visszaszámlása.

Tegnap végül is szünnapot vettünk ki, hogy a két legfontosabb díjat egyszerre tárgyalhassuk.

Következzék hát a rendezés és a legjobb film kategóriája...

 

a legjobb rendezés:

Kezdjük az egyszerűbb üggyel, a rendezőkkel!

Ezt a díjat idén mindenki egybehangzó vélemény szerint csak a Coen-tesók kaphatják.
Minden az ő győzelmük mellett szól: szinte a létező összes díjat besöpörték már, voltak korábban már jelöltek, és - talán ez sem mellékes teljesen - egy megkérdőjelezhetetlen remekművet alkottak.

Így hiába halászta el Julien Schnabel a Golden Globe-ot az orruk elől, és hiába legyen a Michael Clayton bevallottan az akadémia üdvöskéje, a legjobb rendezés díját tartalmazó boríték szerintünk sem rejthet mást, csak Joel és Ethan Coen nevét.

a tippünk:
Joel és Ethan Coen
Nem vénnek való vidék


A legjobb film:

A kollektív bölcsesség az mondatja velünk, a Nem vénnek való vidék nyeri ma este a fődíjat is!

A legnagyobb esélye kétségkívül ennek a filmnek van, ugyanakkor vannak kétségeink a film győzelmével kapcsolatban. Nem tudhatjuk ugyanis, hogy a filmet az akadémia mennyire kedveli. Vajon előfordulhat-e, hogy a közel 6500 tagot számláló, túlnyomórészt konzervatív ízlésű szavazóbizottság nagyobb része elutasítja  a Coen film "befogadhatatlanságát"?

Ha az idei "melódráma", a Vágy és vezeklés egy kicsit kevésbé lenne szabálytalan és csak egy kicsivel lenne népszerűbb az akadémia tagjai között, meg mernénk kockáztatni egy brahi-tippet.

Így azonban, ha csak egy hajszállal is, de maradunk a szívünk választottjánál...

a tippünk:
Nem vénnek való vidék

 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!