Legjobb játékzenék TOP5 - Santito listája

Hirtelen felindulásból a Geekz stáb egy része összedugta a fejét, hogy egy bevallottan teljes mértékben szubjektív összeállítást nyújtson át a nagyérdeműnek a lelkivilágukban leginkább nyomot hagyó (legtöbb kárt okozó?) játékok zenéiből. Oyanokból, amelyek képesek ipari mennyiségű adrenalint pumpálni a véredbe, hogy John Rambo mellett kússzál a vietnami parlagfűben vagy saját magadat összevizelve kucorogj a legbiztonságosabbnak tűnő sarokban, görcsbe állt kezedben a kontrollerrel. Az egyetlen közös dolog bennük az, hogy egy klingon porszívó brutalitásával rántanak a játék mélyére és ott is marasztalnak. Fogadjátok hát szeretettel az első öt kiválasztottat!

 

1. Silent Hill
(zene: Akira Yamaoka)
Egyetemista éveim meghatározó játékcíme még PSOne-ra, ami feltörölte a padlót a Resident Evil szériával a túlélő horror kategóriában. A legjobb és legnehezebb rész az azóta született számos folytatás és spin-off között, ráadásul egy meglehetősen decens filmadaptációt is készítettek belőle.

2. Soul Edge/Soul Calibur (zene: Junichi Nakatsuru, Yohihito Yano, Akitaka Tohyama, Takanori Otsuka, Hideki Tobeta)
Ugyancsak trónfosztó, ezúttal a verekedős játékok között, a játéktermekből a Dreamcastra, majd PSOne-ra, utóbb az új generációs konzolokra költöző Soul Calibur olyan veteránokat utasított maga mögé a maga korában, mint a Mortal Kombat, a Tekken vagy a Killer Instinct. A magával ragadó és epikus magasságokba szárnyaló főcímzene újabb és újabb összecsapásokra sarkall, míg csak ki nem hullik a kezedből a kontroller a fáradtságtól.


 
3. Metal Gear Solid (zene: Tappi Iwase)
Ez a játék tette legendává Solid Snake-et és Hideo Kojima-t, és hát vajon lehet-e nem szeretni egy olyan videojáték szereplőt, akinek a fizikumát Jean-Claude Van Damme-ról, az arcát pedig Christophen Walken-ről mintázták?


 
4. Silent Hill 2 (zene: Akira Yamaoka)
Bár a Silent Hill második részének forgatókönyvét és játékmenetét sokan kritizálták, egy dologban azonban nem érheti szó a ház elejét: az audiovizuális élmény összessége köszönhetően a lélegzetelállítóan atmoszférikus zenének még így is a PS2 egyik kiemelkedő címévé tette.


 
5. Persona 3 (zene: Yumi Kawamura)
A japán RPG-k zászlóshajója nemzetközi vizeken mindig is a Final Fantasy széria volt, azonban nem szabad elfeledkeznünk az olyan gyöngyszemekről sem, mint a Persona 3, ami az USA-ban némi port kavart fel, tekintve, hogy a szereplői egy pisztolynak látszó tárggyal lövik fejbe magukat, mielőtt megidéznék védelmezőiket az Árnyak ellen. A klasszikus körökre osztott RPG-elemeket a dating simulatorral ötvöző játék hőseinek nappal a középiskolában, éjjel egy szörnyek által elözönlött párhuzamos dimenzióban kell helyt állniuk, fergeteges zenei betétekkel megtámogatva.

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!