Newsflash! (11. hét)

  • hírgeekz1.pngA Lucasfilm bejelentette, hogy befejezi jelenleg futó animációs sorozatát, a STAR WARS: KLÓNOK HÁBORÚJA-t. Az ötödik évad nemrég ért véget, és még folytatják a sztorit egy darabig - nem mondták ki, de valószínűleg lesz egy utolsó, hatodik évad. Ezenkívül a stúdió elnapolja a tavaly bejelentett STAR WARS DETOURt is. Viszont! Ezek helyett lesz egy teljesen új animációs sorozat, ami a STAR WARS univerzum egy olyan korszakában játszódik majd, amit eddig sem moziban, sem tévében nem lehetett látni. Végre! VÉGRE! Ideje kicsit eltávolodni a szanaszétcincált klónháborús és birodalmi konfliktusoktól.
  • A rajongók kevesebb, mint egy nap alatt összeszedték Kickstarteren a 2 millió dolláros rekordösszeget, ami a Warner feltétele volt arra, hogy elkezdje forgatni a 2004-es VERONICA MARS sorozat régóta levegőben lógó moziváltozatát. (A projekt most már a 2,5 millióhoz közelít.) Van egy briliáns ötletem a stúdiónak, ráadásul ingyen adom: FIREFLY kickstarter kampány!

  • kickass.jpgUnjátok a képregényfilmeket? Csak várjatok, már úton vannak a '60-as évek: Darren Aronofsky NOAH-ját még bőven be sem mutatták, de Hollywood már előre rákapott a bibliai eposzokra: Mózes történetét eredetileg Steven Spielberg akarta feldolgozni, de most úgy tűnik, Ang Lee lép a helyére. ÉS közben Ridley Scott is ugyanezt a sztorit akarja elmesélni, Christian Bale-lel a főszerepben. Versenyt futhatnak, hogy ki választja szét először a Vörös-tengert.
  • Lehet, hogy még van remény az időtlen idők óta tervbe vett, és időtlen idők óta a „kit érdekel” kategóriába süllyedt JURASSIC PARK 4 számára: ugyanis Colin Trevorrow (SAFETY NOT GUARANTEED) fogja rendezni (Rick Jaffa és Amanda Silver, A MAJMOK BOLYGÓJA: LÁZADÁS íróinak forgatókönyvéből).
  • Jövő hétfőtől forog a SHERLOCK harmadik évadja, és Benedict Cumberbatch elárulta, hogy ő és Martin Freeman is aláírt már egy negyedikhez is - a kérdés csak az, hogy mikor találnak majd rá időt, hogy megcsinálják.
  • Spielberg - producerként - 2015 karácsonyára tervezi a következő TINTINt, amit Peter Jackson fog rendezni. A forgatókönyv, ami két Herge-albumon alapul (persze nem árulta el, melyeken), már kész van, és valószínűleg még idén elkezdik a munkát a performance capture-rel. Az első rész az egyetlen élvezetes film volt, amit Spielberg az utóbbi 10 évben csinált, úgyhogy hajrá.
  • POSZTER: Az elvileg még idén érkező BATTLEFIELD 4 borítója. Ezúttal Sanghajt is szét lehet majd lőni. Új STAR TREK INTO DARKNESS poszter, amiből nem annyira az jön le, hogy az Enterprise bajban van, hanem inkább az, hogy Kirkék beszívtak, és szörfdeszkának használják Hawaii-n. Májusban újra megjelenik itthon le Carré A KÉM, AKI BEJÖTT A HIDEGRŐL című klasszikusa az Agavénál. Nem mindig sikerül jól eltalálniuk a borítódesignt, de EZ most tökéletes.
  • noto.jpgKÉP: Dave Bautista, más néven drabális állat lesz Drax a GUARDIANS OF THE GALAXYban. Alkatilag mindenképpen tökéletes választás. Képes bizonyíték: itt. Robert Pattinson és Guy Pearce (aki előző nap végignézte a Twilight-szériát) az első képen a THE ROVERből. Az Animal Kingdom rendezőjének filmjében a gazdasági válság egy új, brutális aranylázat indít el az ausztrál pusztaságban, ahol szerencsevadászok és bűnözők ölik egymást a régi bányák környékén. A hét legvagányabb képe: Rutger Hauer pipával (és Nicolas Cage fodrászával) a TRUE BLOOD forgatásán.
  • MŰVÉSZET: Elkapott pillanatok szuperhősökről a '60-as, '70-es évekből. Phil Noto briliáns képei. Heti Mondo: Egy remek (Trónok harca), egy zseniális (Beetlejuice) és egy még annál is zseniálisabb poszter (Taxisofőr).
  • TRAILER – A csillagos-sávos hős, Jim Carrey és hímtagrágcsáló kutyája: itt a KICK-ASS 2 red band trailere. Bónusz: poszter. Bónusz extra: karakterposzterek. Háború! Új promó a TRÓNOK HARCA harmadik évadjához. Már csak két hét. Bónusz: TRÓNOK HARCA főcím a '90-es évek stílusában, úgymint Hercules, Xena... a Queen dal telitalálat, de a rémerőltetett képhibákat nyugodtan megspórolhatták volna.
  • HETI WTF? - A Metacritic szerintA klónok támadása jobb, mint A jedi visszatér, ami csak egy hajszállal jobb, mint a Baljós árnyak.
  • BÓNUSZ #1: Tisztelgés minden idők legmenőbb törp mélynövésű színésze előtt:

  • BÓNUSZ #2: Az univerzum, a multiverzum, az örökkévalóság minden cosplay-versenyének győztesei:

cosplay.jpg

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!