Newsflash! (21. hét)

 • hírgeekz1.pngDavid Fincher Disneynél készülő NÉMÓ KAPITÁNY filmjét castingproblémák miatt egyelőre jegelték. Állítólag a stúdió nem mondott le a filmről, de legkorábban jövőre kezdődhetnek meg a munkálatok, és ki tudja, mi történik addig - szóval a Nautilus sorsa bizonytalanná vált.
 • Az AMC igazgatója azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem tervezik valaha is befejezni a THE WALKING DEADet. Ami nagyjából megfelel Robert Kirkman álláspontjának is, aki még pár éve mondta, hogy addig fogja írni a képregényt, amíg lélegzik.

 • Steven Spielberg élőszereplős tévésorozatot csinál a HALOból. (A rendező már évek óta szemez egy mozis adaptációval, amiből így valószínűleg nem lesz semmi, legalábbis egyelőre - pedig múlt hónapban még Neil Blomkamp azt nyilatkozta, szívesen megrendezné a filmet.)
 • evildead2.jpgJövő ősszel startol az új animációs STAR WARS sorozat, a REBELS, ami az EPISODE III és IV közt játszódik majd (végre, VÉGRE nem klónháborús téma!).
 • Joss Whedon nemrég megerősítette, hogy Quicksilver (testvérével, a Scarlet Witch-csel együtt, akit ha minden jól megy, Saoirse Ronan alakít majd) benne lesz a BOSSZÚÁLLÓK 2-ben (a Marvelnél). Most Bryan Singer azt mondta, Quicksilver benne lesz az X-MEN: DAYS OF FUTURE PASTban is (a Foxnál), sőt, már a színész is megvan, aki eljátssza: Evan Peters. A helyzet a következő: mind a Marvelnek, mind a Foxnak joga van használni a karaktert (ami kb. egyedülálló), de mindkettőnek csak a saját franchise-ához kapcsolódóan. Vagyis az X-Menben szóba se kerülhetnek a Bosszúállók (ez még no problemo), a Bosszúállókban pedig kussolni kell az X-Menről, el kell felejteni, hogy a karakter mutáns, és még csak nem is gondolhatnak arra, hogy Magneto fia. És ez persze azt jelenti, hogy két külön franchise-ban két külön Quicksilverünk lesz, két külön színész alakításában.
 • Ha valaki titkon még reménykedett benne, hogy a PÓKEMBER filmjogok a Sonytól visszakerülhetnek majd a Marvelhez, tessék: a napokban felröppent egy buta pletyka, hogy van rá némi esély, ami persze csak arra volt jó, hogy a Sony egyik fejese reagáljon rá egy "soha a büdös életben"-nel (a pontos idézet: "never ever ever").
 • TRAILER - Egy új, brutál ACÉLEMBER trailer, ami messze nem olyan széplelkű, mint az eddigiek voltak /// Apu elmagyarázza Supermannek az új ACÉLEMBER TV spotban, hogy miért küldte a Földre. /// Bent a Metallica tombol, kint az apokalipszis. Az Antal Nimród írta-rendezte METALLICA THROUGH THE NEVER Dane Dehaannal (Chronicle) a világvégés katasztrófafilm és a koncertfilm valami egészen fura és érdekes hibridjének tűnik. /// Jon Favreau rendezte, félig-meddig élőszereplős trailer a DESTINY című konzoljátékhoz, Giancarlo Espositóval. Ez lesz a következő Halo? /// Új trailert kapott a THE WORLD'S END, Edgar Wright következő rekeszizomszaggatója. Hülye filmekben mindig hadsereggel meg kompútervírusokkal akarják megúszni a Föld invázióját - pedig lám, csak piálni kell hozzá. /// Új, rövid de velős red band trailer az év másik világvége-komédiájához. Minden esély megvan rá, hogy ezen is jókat fogunk röhögni: THIS IS THE END. /// Itt az új THE WOLVERINE trailer, és... hát, ez az Ezüst Szamuráj... izé. /// CALL OF DUTY: GHOSTS trailer. Lehet, hogy legalább egy kicsit mást kapunk, mint az eddigi három? /// Itt az első TV-spot a PACIFIC RIMhez, Del Toro pedig már most arról beszél, hogy megvannak a tervei a második részhez, ami egy kicsi sem fog hasonlítani erre az elsőre.
 • superman.jpgPOSZTER - Ezeket a nácikat nem lehet kiirtani, már megint a nyakunkon vannak! Itt az első plakát az IRON SKY: THE COMING RACE-hez, ami a rendező ígérete szerint "sötét, őrültebb és grandiózusabb" lesz, mint az első rész. /// Igyunk a világvégére! Új poszter a THE WORLD'S ENDhez. /// Superman apja, Jor-El, mordállyal és lens flare-rel az új ACÉLEMBER poszteren.
 • KÉPEK - Jennifer Lawrence-t beöltöztetik Mystique-nek az X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST forgatásán. (Megyünk Hollywoodba sminkesnek.) /// Gyönyörű, sajátos hangulatú koncepciós rajzok a THE WOLVERINE-hez. Sokkal jobbak, mint az összes előzetes együttvéve. /// Vipera és Yukio karakterei is kaptak egy-egy vagány posztert a THE WOLVERINE-hez. /// A Legónál áldoztak a geekség istenének: megépítették a világ legnagyobb Lego modelljét, egy életnagyságú (!) X-szárnyút, ami több mint 5 millió darabból áll össze, világít és robajlik a hajtóműve, és jelenleg a Times Square-en van kiállítva.
 • További képek és videó: itt. /// Egy koncepciós rajz a SÖTÉTSÉGBEN - STAR TREK klingon hajójához, amit végül kiírtak a forgatókönyvből (talán nem is baj). /// Agresszívan játszanak a gyerekek az iskolában? Ne beszélgessünk el velük, és ne magyarázzuk el nekik, hogy mi a helyes, hanem csak tiltsuk be a szuperhősképregényeket (filmeket, sorozatokat stb.), az mindent megold - és biztassuk erre a szülőket is. (A kép egy amerikai előkészítő iskola szülői tájékoztatójáról készült.)
 • BÓNUSZ - Nem könnyű az útjavítók élete Metropolisban. ACÉLEMBERes hamburgerreklám. 

Kövess minket Facebookon és Twitteren!

Üzenj a szerkesztőségnek

Uralkodj magadon!
A Geekz kommentszabályzata: Csak témába vágó kommenteket várunk! A politikai tartalmú, sértő, személyeskedő és trollkodó, illetve a témához nem kapcsolódó hozzászólásokat figyelmeztetés nélkül töröljük! A többszörös szabályszegőket bannoljuk a Geekzről/444-ről!